Гърция чака споразумение за спасителния план

Надява се на него до края на април
Обновена: 18 апр 2015 12:37 | 18 апр 2015 11:36, Веселина Йорданова
8
Гърция чака споразумение за спасителния план
Снимка: архив, Ройтерс

Гръцкото правителство изрази оптимизъм, че споразумение по условията на спасителния план за страната ще бъде постигнато до края на този месец, предаде ДПА.

Представители на Гърция ще се срещнат днес с международните кредитори (срещата ще се състои в Париж според уточнение на Европейската комисия - бел. ред.) преди заседанието на министрите от еврозоната на 24 април в Рига, на което те би трябвало да одобрят допълнителна помощ за Атина.

Още по темата
Правителството остава оптимистично, че споразумение може да бъде постигнато до края на месеца. Европа се научи да преживява разногласия и да се движи напред, заяви високопоставен гръцки служител пред ДПА.

Споразумението е необходимо, за да бъдат деблокирани 7,2 милиарда евро, които остават от сегашния спасителен план за Гърция, осигурен от европейските кредитори.

Същевременно германският финансов министър Волфганг Шойбле предупреди във Вашингтон да не се хранят големи очаквания за пробив на разговорите в Рига.

Няма нищо ново, заяви той пред журналисти в петък. Не съм сигурен, че ще имаме нещо ново и до следващата седмица в Рига, каза Шойбле. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ДО 2 коментар преди 8 години
Сещаш ли се какво стана в Украйна след като руснаците даваха авансово пари за транзит на газ
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Умен:...Гърция не крие и стремежа си да се превърне в енергиен възел на Балканите. Атина разчита, че изграждането на газопровода за руско гориво към Европа...Сега, да се ухапете отзад. Анадън му?
4
10
 
4
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Абе вие нормални ли сте бе? Единия чете за Евросъюза, НАТО и Русия в Библията, другия чака 5 милиарда при него да дойдат! Баси малоумния народ! Тия 5 милиарда мислиш ли че ще стигнат до тебе точно? Мислиш ли, че ще усетиш нещо от тях? Най-много да усетиш руския танк, който ще дойде след 10-15 години да "защитава националния интерес на Русия" на наша територия! Мерси, не ги ща тия пари в България. Халал да са им на гърците. Безплатен обяд няма. Безплатно е само сиренето в капана. От мен да знаете
3
5
 
5
 
! Отговори
Ewiak Ryszard преди 8 години
Къде отиваме? В Библията се казва: "В определеното време [северният цар = Русия] ще се върне." (Даниил 11:29а) Това означава финансово-икономическо и геополитическо земетресение, разпадането на еврозоната, Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия. След това ще бъде война. (Даниил 11:29b,30a; Матей 24:7; Откровение 6:4)
2
3
 
2
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Evala rusnazite davat 5 milardaTapite ot gerb i Rosen mesto sa bG 5 miliarda Sega Strafen Präs tap bG narode sa kogo glasuvame gasoprovoda sa Dr ne sa bG blagodarete na bB velikite ot gerb milioneri tap narod slaba darjava jalko sa bg
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗИТО И ЕЛЛАС!