Обединението на Албания с Косово е неизбежно

Албанският премиер затвърди становището си
Обновена: 18 апр 2015 20:39 | 18 апр 2015 19:50, Александър Попов
138
Обединението на Албания с Косово е неизбежно
Еди Рама. Снимка: Reuters, архив

Албанският премиер Еди Рама повтори своето становище за обединение на Албания с Косово, което преди това предизвика реакции от страна на Белград, но и на международната общност, съобщи МИА.

Казах, че обединението е нещо неизбежно и неоспоримо и това ще се случи на пътя към Европа, заяви Рама в интервю за телевизия "Скай нюз Арабия".

Рама и този път каза, че ако обединението на Албания и Косово не се случи в рамките на ЕС, тогава то може да стане по друг начин.

Другият начин е възможен, доколкото Европа не се намеси в стратегическите планове на балканските държави и в промяната на изгледа на Балканите, заяви албанският премиер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Албания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
аз109 преди 9 години
Не е проблем това *присъединяване*,защото е на етн. основа. Вярно е че правят някои проблеми,но албанците са изолирани и обградени от други не по-малко *велики народи*,гърци,далматинците в Хрватска,сърбите,че и македонците с техните претенции. Има паритет общо казано. Но ако след 10 години се окаже че не искат Велика Албания,а влизане в Халифата на ИДИЛ.Тогава ще е страшно.Обединението на верска основа е опасно за балканите. Да не говорим че тогава мюсулманите може да са мнозинство.
91
1
 
9
 
! Отговори
Az преди 9 години
116 Да, много са люти .... когато са в група над 10 човека. Като са сами са по-хрисими и от пуделче. Лични впечатления.
90
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
116,не зная дали разбираш сам , колко много си ПРАВ....Шестица +...
89
7
 
18
 
! Отговори
Живея в Албания преди 9 години
Между другото, вместо да хулите албанците, че се борят и искат да получат своето (поне според тях си е тяхно) се засрамете, защото всички вие само анонимно се фишкате колко обичате България, а не си мърдате задниците да подобрите с нещо тая клета държавица, дето скоро няма да я има. В Албания всичко живо се бори за да се развива държавата и бранят името и честта си на всяка цена...много са люти, повярвайте ми :) Не са като българите, вечно мълчащи, вечно оплакващи се и плюещи всичко наред.
88
2
 
8
 
! Отговори
Az преди 9 години
111 По някога не е добре да се хвалих, защото се получава точно обратното. В случая показваш фрапираща неграмотност. За твое сведение само до преди няколко века българският език е ползвал падежи и е бил страшно близък със сръбския, а по времето на Кирил и Методий сме говорили един език с тях! Сърбите са първите братовчеди на българите и най-близък народ, независимо от чуствата между тях, последствие на политически грешки. Ако на теб шиптърите са ти братя, то ти НЕ СИ БЪЛГАРИН!
87
10
 
6
 
! Отговори
Живея в Албания преди 9 години
Преди и аз имах мнение, че в Албания е все едно Ирак, Иран и онзи район с краен ислям. Нищо подобно!Пълна заблуда, сега на място виждам за какво става дума. Няма да ви казвам какви нощни клубове има и какви жени...Красиви от главата до петите, модерни, прекрасни! И това го казва жена! :) Особено младото поколение е толкова вдъхновяващо, модерно, изучаващо се...Естествено има трески за дялане и то много, но моля ви не говорете приказки от "1001 нощ" за краен ислям, не се психирайте излишно :)
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Живея в АлбанияПравилно им го каза!По нашите земи е пълно с тиквеници, които си знаят само едно и също и го въртят като развалена грамофонна плоча.
85
5
 
9
 
! Отговори
Живея в Албания преди 9 години
Какъв ислям, какви 5 лева, бе! Живея в Албания, пълна толерантност между религии, отбелязват се подобаващи всички християнски празници. На центъра в столицата има ОГРОМНА църква, която е пълна с народ.Проучете преди да дрънкате простотии :)
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До AzЗа всеки случай съм по-образован от теб, така като гледам.Само да те светна, многократно е доказано, че с албанците сме си близки генетично. Даже и исторически е доказано - били сме на тяхното море. Още има стари български крепости в Албания. А със сърбо-хърватите нямаме НИЩО общо. Освен че Цар Душан е наполовина българин, жени се за българка и т.н.Ако не знаеш какво е "илири", можеш да се пообразоваш малко.И уйгурите са тюрки, ама не са турци, нали? И говорят тюркски език... В КИТАЙ!
83
7
 
7
 
! Отговори
Az преди 9 години
Анонимен 106 Човече, ходи се образовай малко кои народи съставляват славянската езикова група! И след това вземи да прочетеш нещо по биология. Тогава може и да вденеш къде е разликата между ген и език и що е то "славянин". А за шиптърите послъгваш - те са самозвани, фалшиви илири. Истинските са славяните в Западните Балкани. Да близки до траките. Както днес са близки българите и сърбо-хърватите. Вдяваш ли какво ти намеквам?
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е че Албания в не далечно бъдеще ще присъедини Косово и западната част на Македония. Може би САЩ, ЕС няма да се противят....Турция и редица богати петролни дуржави от Залива ще финансират и подкепят това нещо. В компект със босанците,турците в Бг. помаците и доста *** се получава нещо като регионална ислямска сила. Въпроса е ние какво правим? Не само българите,защото нямаме толкова сила,но с общи действия с Гърция,Сърия,Ч.Гора,така наречената Македония,Република Сръбска,Херцеговина
81
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОдисейОдисей, генетиката е едно, а стереотипите на хората съвсем друго.Ако един *** е християнин, а му кажеш, че на другата улица учени са открили брат му (и доказват това генетично), който обаче е мюсюлманин, *** няма да отиде да го прегърне, а ще отиде да го заколи.
80
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До AzКакво славяни те гонят бе приятелче?Траките се изпариха, отвлякоха ги извънземни и оставиха празните си домове с още топли постелки, за да може в тях да се настанят някакви си славяни ли?По нашите земи има славяни - да! Безспорно има! Но техния брой е твърде преувеличен, по разбираеми причини от близката история, а именно близостта ни със соц-лагера след втора световна война. И келтски царства е имало тук, че даже и в Мала Азия, всякакви е имало.Албанците са илири. Близки до траките.
79
4
 
12
 
! Отговори
от Ново Село преди 9 години
Рамо до рамо с американските "Братя по оръжие" българските войни показаха на учението "ЩИТ 2015", че са винаги готови да защитят ...евроатлантическите безценности. На края на учението млади герберчета поднесоха цветя на бойците от братските армии и се качиха на танковете. Дружбата ни с великите САЩ е необходима както ... Слънцето и Водата за всяко живо същество. Защитата на американските интереси е въпрос на Дълг и Чест за всеки български гражданин.
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A после,какво грачим,срещу Русия,че си цапцаросала Крим
77
1
 
21
 
! Отговори
Мен преди 9 години
А бе самия факт, че изборите вуж независимо косово бяха под патронажа на американския посланик там, трябва много да говори.
76
6
 
0
 
! Отговори
Az преди 9 години
98 Одисей 1, генериката вече си каза думата. Славяните от западните балкани са 50% потомци на първите земеделци, дошли от Предна Азия преди 20 000 години и от тогава са си тук. Между другото и 20-25 % от българите,особено тези от Западна България, имат същия ген. При шиптърите генът I-M170 е по-малък отколкото при околните славяни,а както се знае те са асимилирали голям брой ислямизирани сърби, черногорци, македонци, правят го и днес в Косово и Македония, т.е. взели са го от тях, а не обратното
75
0
 
18
 
! Отговори
3 ти март преди 9 години
Ало шопетата и големите българи, не се навирайте в мрасотията на София и големите градове ами се заселвайте в районите граничещи с Турция и други части на България където преобладаващото население с различно вероизповедание изповедание, че да не вземе някой съсед на България да каже да си присъедини част от нашата България.Иначе много лесно се пише на компютъра, големи българи сте в центъра на София, в САЩ, в Германия и другаде по света, истината е да сте на първа линия на барикадата.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/04/18/policai-pak-zastreliaha-chernokoj-v-sasht.260933#
74
2
 
11
 
! Отговори
Гинка преди 9 години
До АнонименАмериканците не са докарали мюсулманите те само ги организират и им помагат за да дестабилизират района, защото разделяй и владей и защото военните лобита на САЩ искат да печелят от конфликти. Турция са им най-милото отроче на САЩ как да не го наградят с още територия. А пък албанците и турците са си братя, нон стоп обменят ноу-хау във военната област, така да се каже.
73
0
 
22
 
! Отговори
честит преди 9 години
Поредната метастаза на американската външна политика, лицемерие и най-вече на онази дърта вещица Мадлин Олбрайт. Не знам доколко сте запознати, но след като сдаде поста дръжавен секретар, тя си направи инвестиционен фонд "Мадлин Олбрайт Инбвестментс" или нещо подбно и чрез него започна да изкупува активи на чужди държави. Примерно СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО (да не си помислите друго), шиптърите и дадоха ПОЩИТЕ на Косово и Албания. Преди сорусите да заскимтят кат тричана *** - провете инфо има в нета.