Трансфер между 3 и 5 млрд. евро от Кремъл към Атина?

Гърция гледа за заеми към Русия и Китай
Обновена: 18 апр 2015 20:12 | 18 апр 2015 20:10, Александър Попов
320
Трансфер между 3 и 5 млрд. евро от Кремъл към Атина?
Снимка: Reuters

Не е имало договореност с Гръция за предоставяне на Атина на аванс от 3 до 5 милиарда евро в рамките на проекта за прокарване на участък от газопровода "Турски поток" на гръцка територия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Не, не е имало. Путин сам каза на пресконференция, че никой не се е обръщал с икане за помощ. Естесвено въпросът за енергийното сътрудничество е бил поставян. Естествено след преговорите на високо равнище са се договорили, че на експертно равнище ще бъде направено проучване на всички въпроси, свързани със сътрудничеството в сферата на енергетиката, а Русия не е обещавала финансова помощ, защото никой не я е искал, каза днес Песков в интервю за радио "Business FM".

Среща на гръцкия премиер Алексис Ципрас с руския президент Владимир Путин се състоя на 8 април в Москва. За това, че Москва ще предостави на Атина аванс от 3 до 5 милиарда евро в рамките на проекта за прокарване на участък от газопровода "Турски поток" на гръцка територия, съобщи днес интернет изданието "Шпигел онлайн", позовавайки се на представител на управляващата Коалиция на радикалната левица СИРИЗА, запознат с хода на преговорите.

Гърция планира да подпише във вторник споразумение с Русия в областта на енергетиката.

Според "Шпигел онлайн" средствата, които ще бъдат преведени от Руската федерация, ще бъдат авансова част от
бъдещите приходи на Гърция от транзита на газ през нейната територия към Европа.

Седмичникът "Карфи" цитира правителствени служители, които посочват, че страната се надява, че Китай ще даде заем на Гърция от 10 милиарда евро под формата на предплащане за бъдещо ползване на пристанището Пирея и като аванс за инвестиции в гръцките железници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още по темата: русиягърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
12
 
! Отговори
бг преди 8 години
МОЖЕХМЕ ДА СТОИМ НА ТРИ СТОЛА И ДА ЦОЦАМЕ ЛИХВИ ПО ТЯХ,НАШИТЕ ДЕМОКРАДИ НИ ОСТАВИХА НА ЗЕМЯТА,СЕГА ДА СЕ МОЛИМ ПАК НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ПО СКАПАНИТЕ МАГИСТРАЛКИ ДА ХОДИМ ДА СИ ПЪЛНИМ БУТИЛКИ ГАЗ,АКО НИ ДАДАТ.,ТОК ПО СЪЩИЯ НАЧИН,ИЗОБЩО НАПРАВИХА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОСТАНЕМ ПО ГОЛ ***.ИМА НК ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И ЩЕТИ НА БЮДЖЕТА,НО КОЙ,КОЙ,КОЙ ЩЕ ИЗЯСНИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,ТЕЗИ ЩЕТИ ГОДИШНО СА ОКОЛО 1МЛД.ЕВРО,ЕТО КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ,МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ,ГОСПОДА ГЕЙЦИ.ЗАТОВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ КАТО НАЦИЯ.
141
1
 
12
 
! Отговори
той преди 8 години
Браво на гръцкото правителство. Така се прави международна политика. Хитро и умело!
140
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za Rusia , drujbata s Garcia e, po-opasna ot sankciite na zapada
139
11
 
4
 
! Отговори
andrso преди 8 години
хайде пак се включиха някакви *** с илюзорното злато в България дето май е само в болните глави на Сидероглу и *** кратуни които са му фенове :D
138
3
 
22
 
! Отговори
Аз преди 8 години
И каква стана тя, егати въртележката ни завъртяха - германците ни спряха да транзитираме руски газ за парички; руснаците ще предплатят на Гърция за същия тоя транзит; за да могат германците да си върнат парите от Гърция... И после се чудим като героя във филма "Съдията" - "Що така, от както дойде Свободата, все съм гладен?"
137
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Соте А колко милиарда ,само от златото източват от България? Ами германците да си платят за избитите над 450 000 хиляди гърци ,разрушената и ограбна икономика и откраднатите 240 тона злато и това е.! И на България дължат за изнесени стоки над 260 милиона ,златни Райхсмарки.Да ,ама мълчите за тези,, нещица ,,Милиарди се източват от България,милиарди!Ръгнали сте, на чужд гроб да плачИте.
136
2
 
7
 
! Отговори
художника преди 8 години
До ОдисейПрав си пич. А аз забелязвам много често, че тези които не плащат данъци, най-много врякат: С моите данъци, та с моите данъци, ама не са попълвали никога данъчна декларация.
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали бяха 5 милиярда а сега 3. Ментъражии колкото искас.
134
1
 
1
 
! Отговори
zlatensebihan преди 8 години
nie i sega sme komshii - otvori si balkoncheto na panelkata v burgaskia izgrev - sloji si ochilata namesti si binokala i ....pred tebe e sochi :-)
133
2
 
13
 
! Отговори
Соте преди 8 години
Гърците източиха за 10 години 240 милярда евро от ЕС да се готви Русия.Само че ако се изгаврят с руснаците същите ще ни станат съседи;)
132
5
 
17
 
! Отговори
оха преди 8 години
Докато о слушаме еврогейовете от Брюксел и американските дебелаци България не може се се оправи,Еврогейовите ни вземаха Южен поток и го дадоха на гърците да си вземат траинзтните такси за да им плащат заемите,а мизерника Борисов се хвали ,че бил спрял Южен поток.Пази се от кърлеж и наядена въшка ,двете стоят отпред и искат да ги видят
131
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Гърците, "оправиха" ЕС а сега се насочиха към Русия и Китай.Ще ги оправят и тах!
130
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държави като Гърция и България с пари не се оправят
129
2
 
21
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Ми те и тези ще свършат дори и сто милиарда да ви дадат Русия и Китай и после????????? Търтеи сте си и ще си останете такива никой не може да ви промени
128
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да убием всички капиталисти(чорбаджии) , защото са лоши и ни карат да работим ! Революция !!!!деее...маави червени бетонени глави
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 219В условия на безработица всеки чорбаджия може да стисне за гушата работниците и за сметка на тях да трупа печалби. Ако,обаче, данъкът е нарастващ ще трябва или да оставят повече пари на работниците си или да ги дадат на държавата поради нарастващия данък. При нарастващ данък ВСЕКИ *** ПРЕДПОЧИТА ДА ИМА БЛАГОДАРНИ И ВЕРНИ РЕБОТНИЦИ
126
4
 
8
 
! Отговори
До 218 преди 8 години
Ти не се притеснявай! Тези пари не се дават даром. С тях се купува социален мир, като целта е Гръцката газопреностна мрежа. След това, ние ще видим газова независимост на куково лято и ние ще платим тези милиони които те дават сега на Гърците. Ние просто трябва да намерим друг източник на газ и това е Азърбеджан през Грузия и газовози. Просто трябва да се отърсим от каквато и да е Руска газ. Така и нашите съседи от другата страна ще са по-силни.
125
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 218Бойко ли имаш предвид - та ние на никого не сме отпуснали заем само сме оставили 6 милиарда да се откраднат чрез КТБ И ОЩЕ 16 МИЛИАРДА чрез "заем"
124
5
 
10
 
! Отговори
наивник преди 8 години
До Анонимен 211 и 215Не смесвай Валутния Борд с Плоския Данък. Първото е нещо което ни пази, а плоския данък ни съсипва. Не се опитвй с демагогия да ни пробутваш грешни и гадни тези - не пасем трева колкото и да сме наивни
123
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за извратен сталинист трябва да си, та да отпускаш заем на други докато собствения ти народ измира от глад и антифриз???