Русия да усвои Арктика, поиска Рогозин

"Дали това му харесва на някого или не - това си е техен проблем"
19 апр 2015 09:42,
222
Русия да усвои Арктика, поиска Рогозин
Снимка: Reuters

Русия трябва да положи всички усилия, за да дойде в Арктика и да усвои тази част, която е под контрола на Руската федерация, заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, откривайки арктическата дрейфуваща станция "Северен полюс-2015", предаде ТАСС.

"Тук има много проблеми, които не са решавани с десетилетия и по съветско време, и в досъветския период, и в периода на вече нова Русия", отбеляза Рогозин.

"Но сега акцентите са поставени така, че вече трява да дойдем завинаги в Арктика и да я направим своя. Поне тази нейна част, която е в зоната, за която отговаряме ние", каза Рогозин.

Руският вицепремиер уточни, че има предвид разработването на Северния морски път, развитието на науката, на руските полярни станции, продължаване на делото на великите руски мореплаватели, летци и полярни изследователи.

Рогозин припомни, че президентът Владимир Путин е взел в началото на годината решение да се създаде държавна комисия за развитие на Арктика.

"Това показва, че висшето политическо ръководство на нашата страна, президентът и правителството, отделят особено внимание на развитието на този регион и укрепването на позициите на нашата страна в него", заяви Рогозин.

Той подчерта, че лично за него най-важното е да види с каква техника работят полярните изследователи, от какво се нуждаят, как да се направи така, че съществено да се увеличи ресурсът на руските полярни станции и Русия наистина съвсем ясно "да се позиционира" в Арктика.

"Дали това му харесва на някого или не - това си е техен проблем. Главното е да ни харесва на нас, да е полезно на нашата страна", каза в заключение вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
1
 
! Отговори
Шот преди 9 години
Крайно време е да усвоят Арктика, нали ще трябва да отстъпят южните си територии на китайците.
94
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вчера като се натряскаше, другаря Рогозкин спеше на рогозки в двора на Дачата си, защото не можеше да се довлече до спалнята си, а сега щял да завладява Артика - нещо му хлопа дъската!
93
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия стават все по-нагли и май ще берат много ядове!
92
9
 
2
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Много се издигна в очите ни Соломон Паси - Атлантика. Той отдавна го говори това за руския напън в Арктика, но да си признаем, не го приехме сериозно. Оказа се, обаче, прав, браво! Само дано след победата в Арктика не решат да се топлят на топлото море в България, което вече е факт до голяма степен.
91
4
 
2
 
! Отговори
поиска Рогозин преди 9 години
едно е да искаш, друго е да можеш.
90
1
 
10
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Рогозин не само откри арктическата дрейфуваща станция "Северен полюс-2015", но се отби на Шпицберген като предизвика протеста на Норвегия, заради санкционния списък, в който е на почетно място. Дмитрий с присъщото си чувство за хумор им отговори във Фейсбук, че протестират, защото му завиждат, че днес се е къпал на Северния полюс.
89
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се бомбандира кремъл веднага !!! Чугуна трябва да му покажат тояга , той от добро не разбира
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В София е модерно демократично да си обратен и да се дрогираш
87
2
 
6
 
! Отговори
до 186 преди 9 години
Открили са замръзнал *** в наведено положение със свлечени до коленете панталони и използвана спринцовка с дрога до него.
86
15
 
8
 
! Отговори
има хляб в това преди 9 години
Това не е лоша идея.В края на краищата един ден Сибир ще осъмне окупиран от зелени човечета с дръпнати очи и няма никакво съмнение ,че на референдума поне 99 % , ще гласуват за присъединяването на исконната китайска територия Сибир към Китай...Та Артика е един Нова Обетована земя за русите ...мдааа
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Алекси до Аноним170Абе то едни богатства на тези острови! Доколкото знам, руснаците добиваха въглища, но като теглили калема, видяли, че излизат много скъпи, заради транспорта, доставките на храни там, високо заплащане на работниците и се отказали. Норвежците имат и така голям сегмент от Северния ледовит океан и могат и те да си търсят и разработват находища. Наистина, воят е към Русия, защото нейният сегмент е най-голям. Пуста завист. Излиза, че всяко зло е за добро. Студ, ама нефт и газ!
84
3
 
20
 
! Отговори
Алекси до Аноним170 преди 9 години
Знаеш ли сакъв беше статутът на Шпицберген? Че и България още в 20-те години на ХХ век е подписала международна спогодба, даваща й право да разработва природни богатства там, да ловува и т.н.Провери кога Норвегия присвоява тази немалка територия с прилежащата й акватория! Формално - ощетила ни е! Ха сега реви! Защо не ривеш, бастардче неграмотно?Сега задачата, спусната от шорошите, е да се плюе Русия. Да, ама малко късно - Путин пак сработи навреме и Рогозин изпълнява.А той е спец по оръжията
83
2
 
7
 
! Отговори
наш преди 9 години
до-182-ами тия фалшиви викинги даже имат претенции и към Антарктида -територия 10 пъти по-голяма от тяхната -а Антарктида е открита от руски мореплаватели-знаеш ли, че Норвегия владее остров Петър -открит от руснаците -а според договора за Антарктида, никоя страна няма право да има владения там....
82
7
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 170 преди 9 години
"Тази държавичка Русия огромна по територия но нищожна по дух и човешко достойнство, явно нищо друго не умее освен да заграбва територии и.." Ненапразно си анонимен, но спокойно можеш да се подписваш и "Аненцефал". Тези са голяма рядкост, бинго - печелиш! Пиши, пиши, така и на кьоравия му става ясно шорошоидите какво представляват.Аз съм Алекси, пост 139 и пределно ясно обясних кое на кого е. Никой не цвъртя, когато Норвегия в едностранен порядък установи държавноста си над Шпицберген - Нордмарк
81
1
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
То и аз кат шибна 4 двойни и почвам да приказвам глупости.
80
2
 
4
 
! Отговори
$$ преди 9 години
Дръще си мечките, пингвините са наши .
79
5
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Да си оправят мозъците най-добре. Нещо не ги слушат напоследък.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
rusnazite shte zavladeiat ukraina i shte gi zaseliat v arktika.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не осъзнавате действията си, реалността си и не виждате, как тя е резултат от начина ви на мислене. После се чудите защо така или иначе става, господ ви бил наказал и някакви такива други глупави оправдания.
76
23
 
14
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Руснаците да вземът първо да си оправят държавата, да се излекуват от алкохолизъм, корупция и крадене, да почнат да раждат повече деца и след това да мислят как да покорят нови територии...