Ученик уби учител с арбалет в Барселона

14-годишното момче е ранило и ученици
20 апр 2015 15:50, Елка Василева
18
Ученик уби учител с арбалет в Барселона
Снимка: Reuters

Гимназист от Барселона е заподозрян в убийството на преподавател, извършено с хладно оръжие. Предполага се, че той е ранил още четирима души, предадоха световните агенции.

Един учител е убит с хладно оръжие, съобщи пред Франс прес говорител на полицията. Според местната телевизия "Каталуния ТиВи 3" ученикът е стрелял с арбалет.

"Заподозреният не е навършил 14 години. Полицията го идентифицира, но не може да го арестува, защото поради възрастта си по закон той не може да бъде съден", уточнил говорителят.

Нападението е извършено около 9. 20 ч. (10.20 ч. българско време) в гимназия "Жоан Фусте" в Барселона, малко след началото на учебните занятия. Четирима души са по-леко ранени, добави говорителят, уточнявайки, че информацията все още е объркваща.

По данни на ТАСС, получени от очевидци, малолетният е закъснял за урока по испански, почукал на вратата и когато учителката му отворила, стрелял по нея със самоделен арбалет, ранявайки я в гърдите. В отговор на виковете от съседния клас излязъл друг учител, който бил прострелян смъртоносно в гърдите.

След това малолетният престъпник ранил още трима ученици.

Асошиейтед прес съобщава, че престъпникът е имал арбалет и нож, а ранените ученици са четирима според данни, получени от полицейска говорителка.

Няколко полицейски екипа и екипи на спешна помощ се намират в гимназията и оказват помощ на евакуираните от сградата ученици и преподаватели.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Барселонаарбалет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
до ястребка преди 9 години
Жалко си
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя си всички реагират на такива инциденти, но защо никой не реагира срещу потресаващите филми и игри които основно са агресия и насилие. И когато има деца, които прекарват по-голямата част от времето си с тази "компания" а родителите просто ги няма. ...виртуалното става реално и ето го резултата, но срещу индустрия за милиарди чов. живот е просто част от бизнеса.
8
5
 
4
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Това са юдейо-християнските ценности на Еврейо-гейския Съюз! Свиквайте, евробантустанци!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
demoralizirano obshtestvo.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ценности...
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, убийците имат права, не ги пипайте! Бъдете толерантни и следвайте евроатлантическите ценности! Утре това побъркано *** ще стане закоравял психопат садист, ще убива наред.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно до късно през ноща гледа "Игра на тронове" и за това е решил и сутринта да продължи да "живее" във филма,като раздаде справедливост със средновековно оръжие.
3
3
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Сега като започнат едни бежански потоци,къде ще ги настаним тези испанци
2
3
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
купете му шоколадче да си заслади!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да намалят възрастовата граница за съдимост. Психопатът - *** може би заслужава дори и смъртно наказание, освен ако не е бил невменяем (с остра психоза) по време на престъплението. Дори и хипотетично да го осъдят на смърт, никой, обаче, няма да иска да го екзекутира, заради малката му възраст.