800 са загиналите в трагедията с потъналия кораб край Либия

Двама от оцелелите са арестувани за трафик на хора
Обновена: 21 апр 2015 14:13 | 21 апр 2015 07:48, Елка Василева
20
800 са загиналите в трагедията с потъналия кораб край Либия
Снимка: Reuters

Потъването на кораб, претъпкан с незаконни мигранти край бреговете на Либия в Средиземно море в неделя, е отнело живота на 800 души, съобщиха представители на Върховният комисариат за бежанците на ООН и Международната организация за миграциите. Те са разговаряли с оцелелите, които вече бяха докарани от италианските гранични патрули в Катания, предаде Франс прес.

Още по темата

Според оцелелите в потъналия кораб е имало малко над 800 мигранти. Сред тях е имало и деца на 10-12 години. Имало е сирийци, около 150 еритрейци, сомалийци. Те са потеглили в 8 ч. сутринта в неделя от Триполи в Либия.

Оцелелите са от Мали, Гамбия, Сенегал, Сомалия, Бангладеш и Еритрея. Сред тях има 4 непълнолетни. Всички оцелели бежанци са настанени в центрове за прием на мигранти.

Те са разказали, че корабът потънал, когато хората на него се втурнали на едната му страна, за да викат за помощ към преминаващ португалски търговски кораб.

Двама от оцелелите 27 бежанци - тунизиец и сириец, бяха арестувани по подозрения ,че са капитанът и член на екипажа на потъналия кораб. Те бяха обвинени за трафик на хора, а капитанът беше обвинен и за убийството на много хора.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патували за Русиия,за6тото много са обичали гн Путин.Умрели заради Русиия,от обич.
9
2
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Не бягат към Русия, защото там никой не ги иска. Затова пък са наясно че в Европа ще могат да се залепят за цицката на държавата. Затова не бягат към Русия, ду ю ъндерстент соросче?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пострадали хора има ли
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бягат към Русия, защото там не може да се лежи на социални помощи, соросоиде епилиран!
6
8
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 8 години
Защо не бягат към Русия?!
5
3
 
8
 
! Отговори
afasfafasfasf преди 8 години
Ние сме неверници за тях защо търсят нашата помощ , аааа да забравих помощи и добавки !
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво трябва да направи Европа?Тези маймуни прииждат на орди.Чули,че в Европа парите са по улиците а социална го дават на всички.Скоро всички европейци ще работим до изнемогване за да храним тези шибеци.Европа ще се затрие.Ще се насели с мързеливи африканци,азиатци а белите хора ще избягат и ще започнат всичко на ново някъде другаде.
3
3
 
26
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Пак бълнуваш...точно САЩ разбуни и създаде Арабската пролет..или ти е къса паметта??? И оттам се почна с тези бежанци в Европа и у нас.Ако американците не бяха донесли "демокрацията" в тези райони--всичко щеше да си е мирно и тихо....А Европа просто трябва да спре да скача по свирката на САЩ....Защото всичките беди на Европа идват от угодническата им позиция спрямо САЩ......
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА 1, За пореден път се убеждавам, че тоя Одисей е много болен мозък.
1
2
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Хайде да започнеш да говориш с имена на държави - Европа е континент, не е комсомолска организация. До момента не помня "Европа" да е хвърляла кестени в огъна, че да се налага Америка да ги вади. Когато отиваш с цялата си военна мощ да изтриеш държави като Либия и Ирак, създадеш Ислямска държава в опит да направиш същото и със Сирия, няма какво да очакваш. Тези страни в момента са върнати в племенната ера и става дума за физическо оцеляване. От другата страна на океана го гледат по телевизията.