Самоубийствен атентат с кола бомба в ресторант в Сомалия

Загинали са най-малко 10 души
21 апр 2015 14:15, Елка Василева
0
Самоубийствен атентат с кола бомба в ресторант в Сомалия
Снимка: Reuters

Най-малко 10 души загинаха при самоубийствен атентат с кола бомба в оживен ресторант в центъра на столицата на Сомалия Могадишу. Очаква се броят на жертвите да нарасне, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

Полицай открил стрелба по автомобила в опит да предотврати нападението, но безуспешно. Служителят на реда загинал и атентаторът самоубиец взривил колата във вратата на ресторанта.

Още по темата

До момента никой не е поел отговорност за атаката. Тя обаче носи почерка на сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб.

Екстремистката организация пое отговорността за вчерашния, както изглежда, самоубийствен атентат срещу микробус на ООН в северния сомалийски автономен район Пунтленд.

Четиримата убити при нападението служители на Детския фонд на световната организация (УНИЦЕФ) са двама кенийци, угандийка и афганистанец, предаде Франс прес, като се позова на УНИЦЕФ.

Двама сомалийци от кортежа, които не работели за ООН, също са загинали. Ранени били петима служители на УНИЦЕФ и четирима сомалийци от кортежа.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Сомалияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари