Руски хакери с достъп до кореспонденцията на Обама

Имейлите не били засекретени, но пробивът бил "досаден"
26 апр 2015 09:08,
45
Руски хакери с достъп до кореспонденцията на Обама
Снимка: Reuters, архив

Руските хакери, пробили миналата година защитата на компютърната мрежа на Белия дом, са получили достъп до незасекретени имейли на президента Барак Обама.

Това писа вчера "Ню Йорк таймс", цитиран от световните агенции.

Вестникът се позовава на източници от администрацията, според които няма доказателства за проникване в акаунта на Обама. По думите им обаче хакерите са могли да прочетат някои от комуникациите на президента, пише БТА.

По-рано този месец Белият дом потвърди за хакерския пробив през миналата година, като подчерта, че не е засегната класифицирана информация. Но "Ню Йорк таймс" пише, че пробивът  е бил "далеч по-досаден и обезпокояващ, отколкото е било признато публично".  

Междувременно стана ясно, че Съединените щати са отблъснали атака на руски хакери тази година, които проникнали в несекретна мрежа на американската армия, предаде Ройтерс. За инцидента съобщи американският министър на отбраната Аш Картър, изтъквайки нарастващата киберзаплаха и подобряващата се способност на САЩ да й отговорят.

Картър говори пред Станфордския университет, където заяви, че Пентагонът е готов да помогне за защитата на американските мрежи и да използва кибероръжие, ако това бъде необходимо.

В нова стратегия за киберсигурността на Пентагона Русия и Китай са посочени като страни, които са се сдобили с развити киберспособности и стратегии. За Иран и Северна Корея се посочва, че имат "по-слабо развити киберкапацитети", но открито враждебни намерения по отношение на американските интереси, посочва агенцията, която е получила копие от документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
До Калитко преди 8 години
Че не си овчарче е ясно - те имат по-голям мисловен капацитет от теб. Ти си обикновен мързеливец, ***. Както и аноним 33. А и @ - за военни цели руснаците имат свои със 100% техни елементи компютри.Но най-важното е предкомпютърното устройство! В Българияимаме страхотни специалисти, а и хакери - по време на гадната война срещу Сърбия през 1999влязоха в Ауаксите и ги направиха луди, с което измиха донякъде подлостта на Костов - предателят, нарушил Договора за добросъседство и ненападение
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Калиткоруските компютри на водка работят и се палят с манивела
21
0
 
7
 
! Отговори
до калитко преди 8 години
С дьрва ли с вьглища ли ама са спецове,макар че не одобрявам да се нарушава това което е забранено
20
18
 
7
 
! Отговори
Калитко преди 8 години
Сигурно с руски суперкомпютри на дърва и въглища са направили пробива.Ха ха ха
19
0
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А бе,бях написал нещо за бананите,ама гледам *** ме е изтрил...Откакто Обама е президент "банан" стана ключова дума при следенето на интернет-трафика(както "бомба" примерно).Защо ли?
18
0
 
10
 
! Отговори
SD преди 8 години
Да бе .След , като си е дал благословията , като ВЪРХОВЕН главнокомандващ на НАТО в Донбас да има танкове Леопард от Германия и САУ-155 от Унгария .*** по далечни дървета скача .
17
0
 
10
 
! Отговори
Anti преди 8 години
И какво като са му хакнали мейла? Видели са му честитката към Меркел за рожденния й ден или на някой обикновен американец как му пише, че САЩ ще помислят за проблемите му. Мрежи с класифицирана информация се хакват отвътре, а не от вън по простата причина, че за тях е забранен физическият достъп до външната мрежа. Специалистите по ИТ сигурност отдавна са разбрали, че измисленото от човек, може да бъде прецакано от него.
16
1
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Синьт ми е в 7 клас и носи 43 р-р, сигурно и хумореската е в това,че хакерите са ученици от село,щото валенки ги носят там,с една дума колко добра защита имат,та дори селски ученици могат да я пробият
15
1
 
18
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
Намерили поръчките за храна и играчки на Обама:1.Банани.2.Много банани.3.Още по-много банани.4.Пръчки.5.Автомобилни гуми.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23 43 размер звучи жалко. В България най-масовият мъжки размер е 44-45.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как коментират този вьпрос руснаците в хумор,предаване"оставен е руски отпечатьк от 43 размер валенки,значи ние ги хакнахме,,,"
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нощните вълци и приятелите им пристигнаха в Белорусия и приближават полската граница.
11
8
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Само американски хакери от нашите специални части могат да хакват електронните пощи, телефоните, коресподенцията на държавните и политически лидери, институции,организации,корпорации!Ние сме блюстителите и спасителите!Агент Джери Пфайфър!ЦРУ!!!
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2: Талибаните ги обявиха за терористи защото искаха да спрат производството на наркотици и да поведат страната в нова посока. Четете повече и ще разберете малко повече.
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как пък ги разбраха че са руски хакери , то ако не са руски ще са северно кореици , маи които на когото и както му е удобно така пише , ами аз пък засяках обама да се рови в моята поща , а докажете че не е вярно
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
там Обама , искал специални банана от Еквадор , а и също да се оправят клоните по дърветата в родната му Африка , та да спят по-удобно роднините му там
7
0
 
39
 
! Отговори
Жичник преди 8 години
Хванали са му записките колко пъти е лъскал на xhamster-а
6
1
 
42
 
! Отговори
Страх майка, страх.. преди 8 години
Хааххааа ххааааха тези в Б.Дом вече само червени петолъчки им се привиждат..........Ама то е така--на страха очите са големи......
5
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влезли хакерите и като видели, че всичко е написано на английски и се разкарали :)
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на хакерите, добри са! :)