Код "69": Внимание, шофьор с "пияно" минало!

ЕК предлага единен код за провинилите се шофьори
Обновена: 27 апр 2015 16:56 | 27 апр 2015 16:04,
11
Код "69": Внимание, шофьор с "пияно" минало!
Снимка: Reuters, архив

Европейската комисия обсъжда въвеждането на незадължителен единен код "69", който да се вписва в свидетелствата за правоуправление на водачите, които вече са били залавяни да шофират след употреба на алкохол, пише БТА.

Пояснява се, че в някои държави от ЕС вече е въведен някакъв подобен код върху шофьорските книжки. Целта на днешното решение е кодът да бъде уеднаквен, за да бъде ясен при проверки извън държавата, където е било издадено свидетелството.

Вписването на кода остава незадължително за държавите от ЕС. Употребата на алкохол, неизползването на предпазни колани, преминаването на червен сигнал и превишаването на скоростта са причини за три от четири катастрофи на пътя, отбелязва комисията.

Днешното предложение засяга и въвеждането на задължителни "алкохолни ключалки" в автомобилите. Тези устройства няма да позволяват запалването на двигателя на автомобила, когато водачът е под влиянието на алкохол. Предвижда се поставянето на подобни устройства да бъде задължително в автомобилите на водачите, веднъж залавяни да управляват под алкохолно въздействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
какви ги плещиш. Ното ме знаеш дали съм шофьор, нито как шофирам ако съм шофьор, но плещиш. Ти май си катаджия, признай си!
6
2
 
1
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
До АнонименМи то след 2-3 чашки сексът се случва някак си по-лесно...
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Употребата на алкохол, неизползването на предпазни колани, преминаването на червен сигнал и превишаването на скоростта са причини за три от четири катастрофи на пътя, отбелязва комисията."Това е в нормалните държави, а какви са причините в България?Аз бих сложил като главни причини за България лошото състояние на пътищата по вина на държавата и общините и лошата организация на движението, най-вече по вина на КАТ.КАТ и общините са тези, които ни глобяват, заради техните си недомислици.
4
1
 
5
 
! Отговори
Алкохолни ключалки преди 8 години
В някои държави в обществените превозни средства има монтирани такива, но тарикатите за му намерили колая. Просто вземат надут балон и изпускат въздуха му в "алкохолния тестер" . Все си мисля, че българи са им дали акъла ...
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...неизползването на предпазни колани, ... са причини за ... катастрофи на пътя, отбелязва комисията. "ъъъ ... КАК по-точно се случва това ??
2
9
 
7
 
! Отговори
Код 1989 преди 8 години
Шофьор разбойник от БСП-ДС назначен бизнесмен мачка безнаказано с джипа даже и на пешеходна пътека.Желателно е да се заобикалят най малко от километър за безопасноста на електората.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
69 звучи някак си сехи ...