Войната в Донбас може да пламне всеки момент

Порошенко иска единство на Украйна, Европа и Запада
Обновена: 28 апр 2015 14:11 | 28 апр 2015 12:30, Елка Василева
182
Войната в Донбас може да пламне всеки момент
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Минските споразумения трябва да бъдат изцяло изпълнени, но войната в Донбас може да започне всеки момент, заяви президентът на Украйна Петро Порошенко при откриването на международната конференция в подкрепа на Украйна в Киев.

Порошенко, цитиран от ТАСС, изрази също надежда, че ще има подкрепата на Европа за Донбас и че Украйна, Европа и Западът ще бъдат единни по този въпрос.

Още по темата

Според него в настоящия момент Киев води борба на два фронта - води битка в Източна Украйна, а също така осъществява комплексни и болезнени реформи.

"Става дума за нова Украйна, която не се страхува да изхвърли всички счупени инструменти на бунището на историята", подчерта той. Според президента днешната конференция трябва да повиши нивото на подкрепата за Украйна. Той призова света "решително да стои редом с нас".

На конференцията правителството на Украйна представя междинните резултати от работата си по стабилизиране на икономиката и реализацията на реформите. За участие в нея са поканени представители на европейските институции, на страните от Г-7, ООН, международни организации и крупни инвестиционни компании. Сред участниците във форума са и председателят на Европейския съвет Доналд Туск и шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Вчера двамата бяха на срещата на върха ЕС-Украйна, състояла се в Киев.

При откриването на конференцията Юнкер заяви, че е дошло време да бъде пресечена корупцията, която подкопава украинската икономика.

Той напомни, че Украйна е разработила пакет от нови антикорупционни законопроекти. Юнкер обърна внимание и на необходимостта от реформи на системата за държавно управление, на енергийния сектор, който трябва да стане прозрачен, от децентрализация. Именно децентрализацията по неговите думи ще даде възможност да бъде разрешен конфликтът /в Донбас/, което трябва да стане още тази година.

"Реформите трябва да се провеждат не заради печалбата, а заради гражданите", подчерта Юнкер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 150Украинска военна хунта в Киев убива опозицията.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 152Украинска фашистка пропаганда!
125
1
 
4
 
! Отговори
Той е преди 8 години
"До европейски ценности така трябва да се прави с 4ервените *** Слава на Украйна"Това ми напомня за случая със Зоя Космодемянская,заловена,измъчвана по особено жесток начин, и обесена от немците,през ВСВ!А е нямала и 20 години!Тогава лично Сталин,научавайки за това,издава заповед - от немската част,извършила това,да не бъде вземан никой в плен - всички са ги застрелвали,или бесели на място!Че и сега - руснаците може пак да почнат да прилагат този метод - да горят живи тия изверги,като отгов
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Боже, моля те да вразумиш този Оди-сей. Такива откровени лъжи да пише не е допустимо. Сигурно си е загубил някъде ума. Или смята другите за пълни ***, за да твърди, че гражданската война в Сирия е разпалена от Путин? Хей, Оди-сей, кажи поне кой ти плаща да ръсиш подобни безсмислици. Парите отиват на вятъра, защото никой не ти вярва.
123
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много руска пропаганда много нещо, бе! В Киев помощникът на руския президент лично направлявал снайпериста как да избива протестиращите с цел да ги ядоса и да извършат революция с която да докарат на власт враждебни на Русия сили, с които Русия да се оправдава като завладява демократична страна, след демократична страна. После , на 2 май в Одеса изгори живи или застреля 40-50 свои за да дискредитира онези. После "почна да "самоубива' бивши депутати, журналисти - да скрива следите си....
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 150 "149 хахахххахахахаах ,а бе още ли разпространявате глупостите на Кремълската пропаганда , не беше ли рзпнатия дете или сега легендата е малко попроменена"а бе , изгледай го клипчето, все още стои в тубата. Напиши - "Азов" - казнь сторонника ополчения и ще видиш пропаганда!
121
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен "така трябва да се прави с 4ервените *** Слава на Украйна"Да разкажа на който не е гледал клипа какво се прави - 6 /шест/ "Азовци", демек украинци , заковават с пирони на кръст жив пленен човек , издигат кръста и запалват огън под него....Така, казва този Анонимен трябва да се постъпва !!! И реве в екстаз зад лаптопа си - Слава Украине! Сигурно , ако само го доближат братята на запаления , ще напълни памперса и ще пълзи , молейки за милост...
120
4
 
3
 
! Отговори
азов преди 8 години
живи комунисти не ни трябват
119
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До европейски ценности така трябва да се прави с 4ервените *** Слава на Украйна
118
0
 
3
 
! Отговори
до 141 преди 8 години
бъди сигурен в едно-че тов.порошенко не работи нито за интересите на запада или ес,за кого работи ли...за себе си и...изпълнява още една стратегия-досети се на кого е...
117
0
 
12
 
! Отговори
окупанти преди 8 години
Жителите на Балтимор гледат на полицаите като на окупанти.
116
1
 
20
 
! Отговори
европейски ценности преди 8 години
Гледайте в ютуба клипа, как животни от "Азов" горят на кръст жив човек.
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порошенко нищо не иска.Този човек или се прави ,че няма представа за икономическата немощ на САЩи иЕС или е агент ,който работи за Запада.Не може Украйна в този труден за тях момент да изберат точно слабата страна.В момента Русия и Китай са водеща икономическа сила на която САЩ дължи трилиони долари и той да обещава на нещастния украински народ славно и светло бъдеще.Българите са същите пак избраха дупката на геврека,като Хитър Петър.Цял живот сме от страната на булката.
114
2
 
33
 
! Отговори
Стария туч преди 8 години
Колко са прозрачни тия бандити от Киев , пак са решили да издоят Запада , чакат нови милиарди и вероятно ще нападнат Донбас до броени дни , за да си ги заработят!Дали ще могат да ги похарчат обаче , ще им стигне ли времето - това е въпроса!
113
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилна е тази война, която е разпалвана от САЩ! За *** е достатъчно нещо да започва буквата ,,Р'', за да е лошо, много лошо. С такива не се спори по форумите, а просто се пренебрегват, а при определени обстоятелства се подпират на някоя младо дъбче и се постъпва мъжки.
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЙЙЙ ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ, ам не можете да си оправите собствената ***..акъл на другите дават
111
0
 
4
 
! Отговори
Анон преди 8 години
До Анонимен 130 ОдисейОдисей, ти сега приветстваш ли демокрацията в тези страни ?
110
0
 
7
 
! Отговори
до шоп преди 8 години
Я НА НИВАТА и следващия пьт преди да коментираш нещо пьрво се запознай с сьбитията, че вече на теб и странджата ти се подиграват навсякьде-вчера за появилите се в смолянско мечки някой е написал че шоп и странджата са разконсперирали мечките- те са били преоблечени руснаци,,ха ха ха,
109
0
 
8
 
! Отговори
Анон преди 8 години
Вчера този сайт, но друга "авторка' помести материал за срещата ЕС-Украйна и писа -Германия и други ключови страни от ЕС оказват натиск върху Украйна да ускори изпълнението на Минското споразумение за примирие,Заглавието - ЕС притисна Киев ...Прочети още на: dnes.bg/world/2015/04/27/es-pritisna-kiev-plashi-se-ot-nova-ruska-invaziia.261780Днес *** е намерила по-подходящ материал....:)
108
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 122Шопе я помисли малко? Рашките да изнудват Асасд да си разсипе държавата за да спрат далекопровод като просто могат да го гръмнат чрез наемници когато пожелаят? "Вечната дружба" мажду Сунити и Шиити случайно е в основата на конфликта в Сирия. На Рашките не им пука и за Шиитите и за Сунитите стига да не идват в Кавказ. Обаче Сунитите идвт и то начело с Шерията. Така че Рашките ще подкрепят АСАД дори само защото е Шиит и е срещу Сунитите тръгнали към Кавказ.