Германия помагала на САЩ да шпионират Франция и ЕК

Използвана била подслушвателна станция в Бавария
Обновена: 30 апр 2015 14:06 | 30 апр 2015 08:52, Елка Василева
6
Германия помагала на САЩ да шпионират Франция и ЕК
Снимка: архив, Reuters

Германската разузнавателна служба (БНД) години наред е помагала на американската Агенция за национална сигурност (АНС) да шпионира френското правителство и Европейската комисия в Брюксел, съобщиха германски медии, цитирани от ДПА.

Подслушвателната станция на БНД в Бад Айблинг в Бавария е била незаконно използвана за следене на високопоставени служители на френското външно министерство и Елисейския дворец, както и на Еврокомисията - изпълнителния орган на ЕС, съобщиха в. "Зюддойче цайтунг" и радиостанциите NDR и WDR, цитирайки вътрешни разследвания на разузнавателната служба и канцеларията на канцлера Ангела Меркел.

Миналата седмица помощник на Меркел каза пред германски депутати, че АНС може би е използвала БНД като параван за шпиониране на Европейската аерокосмическа и отбранителна корпорация (EADS), компанията "Юрокоптър" и европейски политици.

АТС е искала от БНД да използва компютърните си сървъри за проследяване на уеб трафика и търсене на ключови думи, IP адреси и имена, пише БТА.

Вестник "Билд" твърди, че администрацията на Меркел е била информирана за това още през 2008 г., но не е реагирала по никакъв начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ГерманияФранцияСАЩек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък България помага на САЩ да шпионират Русия, Сърбия, Македония, че дори и попчетата в Черно Море
5
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
Много сложни взеха да стават нещата с това следене на ключови думи и IP адреси, когали ще тръгнат по къщите да ни прибират заради трафика на нет.И може ли някой да гарантира че трафикът ти е конфиденциален и няма да се ползва срещу теб при възникване на нужда.
4
0
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
То на всички беше ясно, че Меркрл е "Троянският кон" в Брюксел и EU
3
1
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Доларът вчера се срина с 5 стотинки
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами затова се вдига ДОЛАРА е ЕВРОТО е пред КОЛАПС ...
1
1
 
38
 
! Отговори
zeus преди 8 години
ЕС бавно върви към разпад, най-вече заради продажните си политици, обслужващи интересите на САЩ! Да не забравяме, че 70 години след ВСВ Германия още е окупирана от американските войски.