Ксенофобията е голямата опасност за Европа

Давутоглу притеснен от възхода на ислямофобията
3 май 2015 20:46,
237
Ксенофобията е голямата опасност за Европа
Снимка: Reuters, архив

Ксенофобията е една от най-големите опасности за цяла Европа, предупреди днес турският премиер Ахмед Давутоглу по време на церемония в германския град Дюселдорф за откриването на новото турско консулство, предаде ДПА.

Речта на Давутоглу му даде възможност и да привлече подкрепа сред турците зад граница в навечерието на парламентарните избори в Турция на 7 юни.

Давутоглу подчерта, че е от изключително важно значение "всички ние да живеем заедно независимо от вярата". Той добави, че е притеснен от неотдавнашния възход на ислямофобията в Европа.

Турският премиер освен това припомни, че връзките на Турция с Германия са силни заради миграцията на турците към Германия. Той призова хората с турско потекло в Германия да запазят своята турска идентичност и да се интегрират в германското общество, но не и да се асимилират.

Турските мигранти живеещи днес в Германия са в повечето случаи потомци на работниците, които са отишли в Германия миналия век, за да помогнат на страната да се възстанови след края на Втората световна война, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Как не се намери някой там да го пита само защо тогава в Турция е забранено да бие камбана на църква! Ама ЕС е мека китка не е като Путин който като стана мелето в Сирия се обади на Ердоган и му каза или си сядаш кротко на анадолския *** или Турция изчезва от картата!
109
1
 
1
 
! Отговори
до 150 us от каймака преди 8 години
Браво ! Много точно но в БГ тези съмнения биха имали ефект преди 25 години. А сега милиони извън държавата се кълнат че няма да се върнат в нея. Знанията бяха не само оскъдни но и изопачени.
108
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
А най-голямата опасност е да се мисли, че Турция може да бъде част от ЕС! Управници които непризнават собствените на нацията си безобразия, като геноцид и окупация, достатъчно ясно показват че собствената им държава няма място в Цивилизования Свят!
107
1
 
4
 
! Отговори
терминатор 3 преди 8 години
Българският народ е търпелив и от това се възползват определени т.н политици.Безотговорни сме към самите себе си.Затова си заслужаваме живуркането 22 години.Стойте си укъщи ,мятайте торбите от терасите и пак спете на изборите.Ей тва сте вий едни ОВЦЕ..,които треа да бъдат впрягани,доени,стригани,защото МАЙ така ви харесва.И ГОСПОД ДА ДОЙДЕ И ТОЙ ШЕ СЕ ОТКАЖЕ ДА НИ ИЗБАВИ .
106
1
 
2
 
! Отговори
до Бойко Борисов преди 8 години
Бойко ,ако бях на твое място ,веднага им хвърлям буклуците и ги пращам при БСП и ДПС да ги ''управлява''.Обществото ни е НЕДОРАЗВИТО!Всеки 3-4 -ти иска да *** и краде.на края сами щесе заличим без чужда намеса.И не ДПС са виновни,ние сме си виновни .
105
0
 
0
 
! Отговори
депесар преди 8 години
искам да разпределям порциите .Може ли...?
104
3
 
2
 
! Отговори
сами сме си виновни преди 8 години
Радикализацията на обществото се поражда от *** и ограничени същества ,които не уважават другия и неговият мироглед.Бога е един ,нема значение как се нарича.Българското общество е 3/4-ти недоразвито,което не уважава другият ,камо ли да вярвя в Бог.От това се възползват хитритците и после страда цялата държава.В България единствено ние сме си виновни за положението в което се намираме,защото НЕ ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ.Всеки 3-4 е мърляв по тази теме за гласуването.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мушмурок
102
11
 
4
 
! Отговори
patron преди 8 години
Da jivee velika Turciq
101
5
 
5
 
! Отговори
* преди 8 години
Той пък да не си помисли , че някой ще му повярва , че го е еня за Исляма . Само гледа да се намести по-близо до президентският пост и като американските терористи отстранят президента да му се нагнезди на мястото . И Турция ще стане поредната държаво командвана от евреин .Голям мазник е тоя , да пожелаем на Ердоган : Аллах да го пази дълги години , че тоя е най-лошият вариант
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само като им видя кривите глави и знам откъде са..
99
4
 
21
 
! Отговори
42 преди 8 години
ЩОМ ТУРЦИТЕ И МОСЕЛЕМИТЕ НИ КРИТИКУВАТ ЗНАЧИ СМЕ НА ПРАВ ПЪТ...
98
0
 
5
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
До ютубе-*** ПутинкаПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА! АЗ СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ МУЛТИ ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ ЩЕ ПРЕОБЪРНЕ ПИРАМИДАТА И В НЕДАЛЕЧНО БЪДЕЩЕ ЕВРОПА ЩЕ Е ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ...
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още не се е притеснил достатъчно
96
5
 
32
 
! Отговори
ivan ivanov преди 8 години
Браво,Давоглу,турците отишли да помогнат нагермания.Не да се напечелят от богата чужбина,а да помогнат.На нас 5века помагаха,преди век на арменците,добре че не успяха спрямо немците
95
0
 
32
 
! Отговори
Del преди 8 години
Мотото на прииждащите в Европа мохамедани е "Приемете ни и не ни карайте ние да ви приемаме". Единственото което може да опази Европа от такава инвазивна агресия е това, което гореспоменатият Оглу нарича ксенофобия. А всъщност нормална защитна реакция. Точно той е ксенофоба. Защо не се интегрират, а? А в ислямските държави всички трябва да им спазват правилата..
94
0
 
8
 
! Отговори
дo: 172 преди 8 години
ама ние обичаме да четем ЛЪЖИ и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ на търкалета , каквото ни подхвърлят като на куче парче хляб
93
3
 
9
 
! Отговори
дo: US преди 8 години
Ливан и Сирия също взели участие в Османската Армия тоест били са по наши Земи някога , но никой не ги споменава и не говори за тях , дали от страх или просто Манипулативно така , или Историята която се изучава в България е непълна
92
0
 
10
 
! Отговори
US преди 8 години
Не Ксенофобията а страха от Велика Екс- Османска Империя
91
3
 
21
 
! Отговори
БРАННИК преди 8 години
А Европа и САЩ, са голямата опасност за България. Какт винаги обаче, след дъжд качулка. Европа ще легализира инцеста, как ви се струва това, голяма европейска ценност а? А ние не можело да си варим ракия и да ядем шкембе.