Секретно наяве: "Гореща линия" НАТО - Русия

Това става за първи път след края на Студената война
3 май 2015 11:46,
69
Секретно наяве: "Гореща линия" НАТО - Русия
Снимка: архив, Reuters

Командването на НАТО и ръководството на руското министерство на отбраната реагираха на нарастващото напрежение в Европа, като установиха канал за двустранна оперативна връзка, съобщава "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитиран от РИА Новости.

Това става за първи път след края на Студената война, отбелязва изданието и напомня, че подобен канал е действал след Карибската криза през 1962 г., наричан "червеният телефон".

Още по темата

"НАТО и руското военно командване поддържат постоянен канал за връзка. Върховният главнокомандващ силите на НАТО в Европа и председателят на Военния комитет на НАТО получиха достъп до разговори с руските си колеги", цитира изданието съобщение на централата на алианса.

В НАТО не уточняват кога е задействан каналът и не посочват други подробности за "горещата линия", тъй като тази операция се провежда под гриф "секретно", пише вестникът.

Инициативата за създаването й е на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, посочва "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Във връзка с нарастването на напрежението поради украинския конфликт, Щайнмайер предложил да се установи пряка линия между Русия и НАТО в случай на възникване на кризисни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ще се обаждат по горещата линия на Ирландската овчарка за грешки в хороскопа му!
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и интерес няма към руските теми...
31
1
 
8
 
! Отговори
спас преди 8 години
И правилно на запад вече знаят кой е владетеля на света.Само плевела и *** не знаят,заедно с обонго и натаняхо за разлика от хор турецкой. Или простичко казано всеки с тик имам предвид нервно болен,ще се превръща в ***,какъвто е нашия Винету,вожда на апахите,апашите. Ха лека нощ на русофобите да сънуват сънища като таласъмища. Обонгови
30
0
 
8
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
секретна линия ха ха ха НАТО Е МНОГО СИЛНА НА КНИГА 60 % ОТ ОБЯВЕНОТО официално е блъф и линията е блъф вече са много мижава заплаха реално играят покер и руска рулетка налага да се съсредоточат към балтимор
29
0
 
2
 
! Отговори
наблюдаващ преди 8 години
до ПЕНЧО Колега,пампарсите няма да помогнат!Само голям пожарникарски *** и много миене с качествен шампоан.След тези атаки на отчаянието,уханието се почувства по целият свят...
28
1
 
10
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 8 години
ЯВНО ,НАДРИСКВАНЕТО НА АМЕРИКАНЦИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ Е ДАЛО ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ЗА МИРНИТЕ ХОРА ПО СВЕТА ! ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ И ВСИЧКИ *** ,КОИТО РАЗПАЛВАТ ВОЙНИ ПО СВЕТА И ИЗБИВАТ МИЛИОНИ МИРНИ ХОРА / КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ / ,ДА ПОЛУЧАВАТ ПО СТО КОМПЛЕКТА ПАМПЕРСИ ЗА ВЪЗРАСТНИ *** !
27
1
 
15
 
! Отговори
наблюдаващ преди 8 години
Който,желае може да разбере истината за една възможна война между НАТО и РФ.Бившият шеф на израелските специални служби "Натив"-Яков Кедми много добре обеснява от всички аспекти като специалист,кой ще понесе непоправими загуби!
26
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Регистрирай се и печели пари в първия български РТС сайт bux.bg/?ref=1567
25
4
 
39
 
! Отговори
до25 преди 8 години
Какво от това че НАТО е от 28 държави? общото и кучетата не го ядат. Кой ще се бие за чужди интереси. Ти например ще идеш ли да воюваш срещу руснаците. И за какво? НАТО е колос на глинени крака.
24
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си спомняте, една " силна" Европа коленичи два пъти: това беше по време на войните с Наполеон и Хитлер. Европа се предаде на два пъти почти без съпротива, това е факт! Наполеон и Хитлер счупи зубите си само в Руссия, това е факт. ......Кой се нуждае от коментар?
23
5
 
8
 
! Отговори
граница преди 8 години
Най-сетне свързочник прокара телефоненния кабел от Кремъл до Брюксел. При това го прави в обстановката на най-строга секретност.
22
24
 
5
 
! Отговори
слави преди 8 години
браво на е съюз,тоест браво на нас,успешно лавираме между америка,русия и азия,европа бавно но сигурно се завръща на световния престол,като войната се държи извън границите на европа...проблема с гърция скоро ще бъде разрешен,въпрос на време е няколкото държави които с в европа но не в ес да се присъединят,еврото ще навлезне в всички държави.и всеки който иска да прави бизнес с европа ще се съобразява с правилата в съюза
21
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 12 14 17Безсилието на русофобите ги избива на кръчмарска поезия - много са жалки.
20
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само човек с нисък интелект и раздуто въображение може да си представи една страна пък била тя и Русия да е над Европа респективно NATO във военно отношение.Просто няма място за сравнение нито по хора,нито по техника,нито територия.Но все си мисля че всичко е игра от страна на Русия защото тя много добре го знае.
19
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Ама Иран имаха ракети със среден обсег ...там щяха да ги посрешнат подобаващо .... а сега с купените Ц-300 от Русия ...изобщо да забравят нато за Иран
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До25Те понеже могат да воюват ги беше страх да влезнат в Иран.....и либия
17
39
 
5
 
! Отговори
ДО 22 агата преди 8 години
НАТО не било във състояние да воюва с Русия,ти какво направи руснаците извънземни ли,как може да си правиш такива глупави изводи.Ако не знаеш да ти напомня в НАТО има общо 28 държави и 1/3 от тях са силни на световната арена,другите се разделят на средни и слаби.Русия няма шансове срещу толкова държави ако не използва евентуално атомна бомба.Германия след падането на Берлинската стена стана съвсем друга държава,една от най-мощните в Европа,близките 15-20 години Турция също стана съвсем друга дър
16
9
 
35
 
! Отговори
до 12 14 17 преди 8 години
Спрете с дрогата другари седерастчета, ще ви загубиме.
15
1
 
30
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
Инициативата за създаването на "горещата линия" е на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. Същият заяви, че ще посети Москва на 07.05.2015, а Меркел ще го последва на 10.05.2015.
14
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО не само, че не е в състояние да воюва с Русия, но и с какъвто и да било по сериозен противник. Да се пъчи и плаши това може, да стреля по бедуините в пустинята на Либия или по мирните жители на Триполи и Белград също. Но да тръгне на война с по-сериозен пртивник това със сигурност няма да стане скоро. А и въобще.