Путин и Меркел обсъждат кризата в Украйна в Москва

Срещата е на 10 май
Обновена: 6 май 2015 20:38 | 6 май 2015 20:38, Веселина Йорданова
258
Путин и Меркел обсъждат кризата в Украйна в Москва
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел ще обсъдят кризата в Украйна на среща в Москва на 10 май, съобщи сътрудникът на Путин Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Ушаков добави, че Китай може да осигури около 300 милиарда рубли (6 милиарда долара) за строеж на железопътна връзка между Москва и руския град Казан.

Китайският президент Си Цзинпин ще присъства на военния парад в Москва на 9 май по случай 70-годишнината от края на Втората световна война в Европа. Меркел няма да присъства на парада, а ще пристигне на следващия ден.

Ангела Меркел ще посети Москва, за да "отбележи годишнината от края на войната и да почете паметта на жертвите, които войната е взела в СССР", съобщи говорителят й Щефен Зайберт, цитиран от ТАСС.

"Заедно с президента Владимир Путин тя ще участва в полагане на венци на Могилата на Незнайния воин. След това програмата й предвижда работен обяд и кратка среща с пресата. Други точки в програмата не са предвидени", уточни Зайберт. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 216ти ли си най-големият демократ?
127
0
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
До Анонимен 219Съгласен съм!
126
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 220Госпожо Паски пърдон Патки, радвам се, че се присъединихте с вашето мнение в този форум :-)
125
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скъпи българи, хайде да не мислим за "последния" диктатор на Белорус, а да видим колко са по-добре от нас !или сте толкова наивни и мислите, че там мечки се разхождат по улиците и те са голи и боси?дайте да помислим какво направи Плевнелиев за България!!
124
0
 
11
 
! Отговори
Т.Т. преди 8 години
До Боби-напълно съгласен.Просто съм несъгласен с мнените ти,че Беларус са малко по-добре от Украйна---Бизнесът ми е свързан с тези страни-виждам напредъка в Беларус-и падението в Украйна.Освен Украйна,и Балтийските държави отват надолу.Преди 10 год им карахме товари 6 пъти в месец-сега 1 път в месец.Просто излиза,че Е.С. нарочно убива икономиките им....
123
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Т.Т. 215Всичко за РФ армия което е с товароносимост повече от 15т се произвежда в Беларус - ОТ ЗРК комплекси през ПКР и Малки балистични ракети до огромните транспортьори за стратегически ракети. Включват се и всевъзможни специализирани машини за ползване в СИБИР(колесни). Само от това са стотици милиони оборот РФ към Беларус, а Обратното е Храни и т.н. което не вирее в Русия. Украйна прекрати доставките си за РФ и всичко което Беларус произвежда и е съвместимо отиде към РФ като плюс
122
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя диктатор още ли не е в затвора
121
0
 
12
 
! Отговори
Т.Т. преди 8 години
До Боби...много пъти съм се съгласявал с теб--но сега не....Беларус е много по-добре не само от Украйна,а и от доста европейски страни,членки на Е.С.Това поне съм го видял с очите си.
120
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 209Беларус е малко по-добре от Украйна в икономическо отношение. Рашките купуват и продават всичко от Белоруските фирми. ЕС се прави че има интерес но реални стъпки едва ли.
119
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 209Анонимни наистина кажи си името та да ти се смеем хорово и персонално.Значи нямаш никаква представа от мащабите. Урановата руда (най-богатата) е около 10-100 грама на тон. След извличане на каквото може да се извлече рудата остава радиоактивна. 13000 човека са работили в България по нашите рудници за уран и са изнасяли 450т годишно към СССР. Усещаш ли се колко големи са мащабите на рудничното производство. Следва обогатяване на сместа и чак след това отива за производство.
118
0
 
11
 
! Отговори
упс преди 8 години
НАЙ важното е,не Лукашенко---а че Китай и Индия ще бъдат на парада на 9 май--другите са пълнеж........
117
0
 
18
 
! Отговори
САМО ФАКТИ-безпартен преди 8 години
Новина от вчера-"Блумберг,включи 30 руски компании в топ листата за най-успешни и сигурни компании в света-Газпром,Норилски никел,Магнит,ВТБ,Обединена авиостроителна корпорация,ГМК,Московска Борса,Нано Пром,Рос Атом,Научна компания"Сколково"Калашников, и т.н.Критериите са-оборотни средства,активи и пазарна капитализация,чиста печалба и брой на работните места..А вие чакайте Русия да фалира--чакайте.За година санкции Русия сключва договори за над 880 милиарда долара,а Е.С. губи над 42 милиар евро
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
виждате Гърция пред избори , колкото слепеца вижда изгрева на слънцето , а ти да не си броил присъствието на Лукашенко , или така ти поръчаха от турското и американското посолство . Оправихте си собствения стандарт , та само някакво езеро се лансира , ходили ли сте там , или пак ви казаха от американското посолство , че е така .
115
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 211Умнико за пръв път Парада на Лукашенко ще е ПОКАЗУХА. Ще има нови РСЗО, Нови ПРУРС комплекси мисля че ще покажат и модернизиран Белоруски ЗРК. Предишните паради не са били ПОКАЗУХА. Ако новия РСЗО заради един парад продаде 50 бройки Белорусия ще си изплати разработката.
114
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
продажника Костов , не допусна да печелим от транзитни такси , при Син Поток , и унищожи икономиката на България , сега сме против Южен поток , който ще ни заобиколи , защото съседните страни , не се интересуват от "евроантлантически" ценности , а се движат от собствените интереси.
113
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 216Умнико знаеш ли в други бананови републики колко радиоактивна руда е оставена под небето да се разнася от вятъра от западните компании добиващи уран за по-евтино. Освен това въпросните ГРЕШКИ са правени 50 години на миналия век дето и 1/3 от нещата които знае всеки студент по физика сега не са ги знаели професорите и академиците занимаващи се с ядрената бомба както в САЩ така и в СССР.
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само палячото е "твърд" , няма да ходи там , то жена му не го бръсне за нищо , Българите му се присмиват , за *** които дава пример , че дори и севернокорейския диктатор няма да ходи , това какъв довод е , а Лукашенко си има парад в Минск , и е нормално да си е в собствената страна , а нашия *** , ще е в полша . Г-да *** , взимайте пример от Гърция , те се ръководят от интересите на страната си ,а наште дупедавци направиха така , че сме на най-бедни в ЕС , и Третия свят са по-добре
111
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 214Приятели работят в Овъргаз(които са протежета на ГАЗПРОМ). Казаха чака се все още ЕС да се освести докато вървят техническите разчети за Син Поток. В момента в който това стане факт и турците дават добро на строежа тръбите от Варна ще тръгнат да се товарят на кораби за изграждане на Синия поток.Да все още има време и за това нито Путин нито Турците бързат, но стане ли окончателното споразумение факт ЕС ще купува газ от Турция. Всичко е в ръцете на ЕС.
110
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 214Умнико въпросната област до колкото знам и в момента се напоява от тази река и бълва продукция. Морето което е реално е било езеро с максимална дълбочина не повече от 100 метра. Туркменистан ли беше не помня.
109
0
 
6
 
! Отговори
Иво, още №216 преди 8 години
...не би направил, защото рефлексите му за вярна служба са по-силни от тези на доберман. Меркел ще отдаде почит на Освободителите на Фатерланда й от кафявата чума. На Германия и Русия принадлежи общо бъдеще в Европа. Тези народи проляха много кръв и не искат война. *** можеше да положи венец на тази свята плоча и после да отиде и да положи венец на Паметника на Светите Братя Кирил и Методий, който е на 350-400 м от там. С поведението си той осквернява паметта на 30000 загинали български герои