Сирия обвини Йордания, че обучава терористи

Дамаск зове ООН да действа твърдо спрямо Аман
18 май 2015 23:00,
7
Сирия обвини Йордания, че обучава терористи
Сирия обвини Йордания, че "обучава терористи" на територията си, в писмо изпратено до ООН и разпространено от сирийската агенция САНА, предаде Франс прес.
 
В писмото сирийското външно министерство призовава също Съвета за сигурност на ООН "да действа твърдо за прекратяване на практиките на Йордания, които заплашват регионалната и световната сигурност и стабилност". 
 
Дамаск критикува "публичната и системна подкрепа от йорданския режим за терористичните групи, което води до увеличаване на страданията на сирийските граждани поради престъпленията, извършвани от тези групи".
 
Във фразеологията на сирийския режим с термина "терорист" се означават всички бунтовници, с които той е във война - джихадисти, умерени или ислямисти, отбелязва АФП.
 
Министерството обвинява Йордания в "предоставянето на логистична подкрепа на терористичните групи, включително на Фронта Ан Нусра (сирийския клон на Ал Каида), в създаването на лагери за обучение на терористи на територията си и в улесняване на проникването (в Сирия) на хиляди терористи всекидневно през границата".
 
Съединените щати започнаха в началото на май да обучават умерените сирийски бунтовници в Йордания за борба срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня АФП. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
12 преди 8 години
До ???За разлика от другите лидери той има подкрепата на народа ! изборите през 2014 го доказаха
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще обвинят Израел и САЩ
2
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 8 години
Не си обяснявам как издържа толкова време сириеца, явно получава поне толкова оръжие и пари колкото терористите , всичките му съседи отдавна ги купиха и продадаха , а той още се опъва
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащите бяха първи приятели, но синът новия йордански крал се продаде на американците. Първо жена му е американска възпитаничка и второ така засега спасява Йордания от Арабската пролет.