САЩ признаха за цивилни жертви при въздушен удар в Сирия

Мишена на удара град Харим е била групировката, свързана с Ал Кайда
22 май 2015 08:52, Елка Василева
8
САЩ признаха за цивилни жертви при въздушен удар в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Две деца вероятно са били убити при въздушен удар на САЩ по Сирия през ноември, съобщи американската армия, предаде Ройтерс.

Това е първият случай, в който Пентагонът признава за цивилни жертви от началото на въздушната кампания срещу джихадистите в Сирия и Ирак.

Централното командване на САЩ съобщи, че мишена на удара на 4-5 ноември край град Харим е била групировката "Хорасан", свързана с Ал Кайда, предаде АП.

Извършеното разследване, първото от общо четири разследвания на твърденията за цивилни жертви, е установило още, че двама пълнолетни, живеещи в близост до целите, са били ранени. Разследването показва, че преди ударите не е имало индикации, сочещи за присъствието на деца.

Останалите три разследвания се отнасят до два въздушни удара в Ирак и един в Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 8 години
Разследването показва, че преди ударите не е имало индикации, сочещи за присъствието на деца.Е кога ще си признаят ***, че им е все тая за децата на света, след като техните собствени са добре. Нахранени , обелечени и най- важното далеч от бомбите които бащите им хвърлят уш в защита на правата на човека и борба с тиранията, а собствените си малцинства разглеждат като маймини и полицията ги разстрелва само да са кихнали.
5
1
 
13
 
! Отговори
даммммм преди 8 години
То да беше само в Сирия--и досега във Виетнам се раждат деца инвалиди-заради *** на американците.А в Япония-след атомните бомби-над 200 000 деца инвалиди са се родили...А в Сърбия-след урановите бомби на американците,болните от рак са се увеличили над 10 пъти.Във Ирак жертвите на американците са над 2 милиона човека.....Така че тази "новина" е меко казане лицемерна.......
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А успели ли са да поразят други цели, освен деца?
3
1
 
17
 
! Отговори
А преди 8 години
Кой сега е агресора ???? Кой убива мирно население ??? Кой убива деца ??? Кой хвърля бомби по цял свят ??? Май не са руснаците !!!Едвам са си признали, сигурно е нямало някъде и хайде, те само две !!!
2
1
 
15
 
! Отговори
адвоката преди 8 години
Това са сащ *на нация!!!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой съмнявал ли се е???? Неслучайно в нета се върти общественото мнение,че САЩ воюват успешно САМО срещу мирни граждани........--ФАКТ