Официална Гърция: Няма да платим на МВФ!

Това е най-категоричното изявление от Атина досега
24 май 2015 22:39,
204
Официална Гърция: Няма да платим на МВФ!
Снимка: Reuters

Гърция не може да извърши плащанията по дълга към Международния валутен фонд (МВФ) през следващия месец, защото няма пари, заяви днес министърът на вътрешните работи Никос Вуцис, цитиран от Ройтерс.

"Четирите вноски за МВФ през юни са 1,6 милиарда евро, тези пари няма да бъдат дадени и ги няма, за да бъдат дадени", каза Вуцис в неделното шоу на гръцката телевизия Мега.

Това е най-категоричното изявление от Атина за вероятността от изпадане в неплатежоспособност, ако преговорите с кредиторите се провалят, посочва Ройтерс.

Преговорите с кредиторите от Европейския съюз и Международния валутен фонд се проточват вече четири месеца.

Успешното им финализиране би отключило помощ в размер на 7,2 милиарда евро, но преговорите зациклиха около реформите за пенсионното осигуряване и пазара на труда, предложени от кредиторите.

Запитан дали се тревожи от "кредитно събитие" - термин, който визира сценарии като банкрут или неплатежоспособност,  Вуцис каза: "Ние не се стремим към това, ние не го искаме, това не е нашата стратегия".

Гръцкият министър на производственото преструктуриране, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис, който е представител на твърдолинейното крило в управляващата партия СИРИЗА, заяви днес пред съпартийци, че през следващите дни правителството трябва да подготви гръцкия народ за ситуация, при която не е постигнато споразумение, отговарящо на обещанията на СИРИЗА, предаде Ройтерс.

"През последните четири месеца така наречените институции подложиха гръцкия народ на бавно изтезание, една от най-ужасните практики на изнудване в световната история, за сметка на страната", заяви Лафазанис.

Той посочи, че правителството трябва да бъде готово за всякакви възможни алтернативни решения, за да избегне нови мерки за икономии и приватизации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1900 година сме били 1 милиард и половина население на Земята! Сега сме 7 милиарда и половина! Вече тези 7 милиарда за нула време ще станат 30! Всичко е обречено!
100
1
 
1
 
! Отговори
До 150 преди 8 години
Изтокът е заплашен от глад! Милиарди се размножават в геом прогресия! Китайците се напъват да купуват ниви у нас! Държавите с ъс семейства с по много деца няма как да просперират въпреки ресурсите! Тоя народ трябва да се храни!
99
3
 
4
 
! Отговори
75 преди 8 години
До доктора Само че,тези държави си държат резерва в долари и евро. Действат на принципа "не ме гледай какво говоря,гледай ме какво върша".Ако го направят, резервите им отиват на кино.*** пример : Ти много мразиш американците,ама си държиш спестяванията в долари или евро а не в рубли./Това е отличителна черта на всички русофили :)/ И в един момент си казваш :"Абе аз много мразя американците.Сега ще отида,ще си изтегля доларите и ще ги запаля" Ще го направиш ли?
98
3
 
4
 
! Отговори
доктора преди 8 години
За съжаление на тая схема и се вижда края.Тежко и горко на европа-голямо население без ресурси.Също като в края на 15век.Само че сега няма нова америка с почти никакво коренно население,без огнестрелно оръжие(не казвам примитивни диваци-вижте пирамидите на майте и пак кажете че са примитивни) която да се ограби.
97
7
 
5
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Дайте ми печатарска преса вкъщи позволете ми да си печатам пари който по закон ще ги приемат в магазина-и аз ще съм мултимилиардер за 2 часа.Това прави запада в момента
96
5
 
4
 
! Отговори
доктора преди 8 години
*** пример-ако русия,китай,арабите и ю.америка започнат да търгуват стоките си и ресурсите си в собствени валути то запада трябва да произведе стоки и услуги на същата стойност за да обмени валута и да купи петрол от арабите,газ от русия,въглища от колумбия(въглищата за германия са основно колумбийски).Той просто не може.Без мерцедес се живее,без топло вкъщи-трудно.Сега просто могат да си напечатат долари и евро(хората зад ЕЦБ и ФЕД са едни и същи) и да купят каквото им трябва.
95
5
 
4
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Арабите се пробваха да си търгуват ресурсите в собствена валута и о изненада-арабска пролет.От десетилетия в южна америка се опитват да си вземат ресурсите и о изненада-ра у лидерите,фалити на държави.Русия се опта да заобиколи украйна и о чудо-безредици в македония и фалит на гърция
94
8
 
7
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Хора не плюите по комшийте.Радвам се че упорстват и не позволяват да им направят това което се случи на нас.Пишете в гугъл external debt by country и ще видите кой са истинските длъжници.В изтока е всичко-ресурси,хора,търговски пътища.82 процента от икономиката на англия е от финансови услуги.От 400 години грабежи измами,наркотърговия и седнали да се пъчат колоко са велики и работливи.западна европа и сащ са нищо ако валутата им не е конвертируема и не контролират търговията.
93
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека фалират и излязат от Еврозоната, след това финансовите пазари няма да им заемат ни един евроцент. Че ако не беше омразната Еврозона, те щяха да фалират преди 3-4 години, а да не говоря, че ако беше еврото никога нямаше да им заемат толкова много пари. Това, което те наричат изтезание е бавно слизане към стандарта на живот който могат да си позволят като държава, това което става във всяка друга държава. Те за толкова години не го проумяха, упорити и нахални са, това им признавам поне.
92
6
 
15
 
! Отговори
apv преди 8 години
Ръководството на СИРИЗА го очаква съдбата на Чеушеску....!
91
2
 
13
 
! Отговори
75 преди 8 години
До ГГ Напълно съм съм съгласен. Ще ми дадеш ли 100 000 лв на заем? Понеже съм безработен,а пък съм си харесал една кола. И една кака от квартала ме кефи,ама ме подминава и не ми говори като ме види. В замяна на това на всичките ти познати ще разправям какъв *** си,че си искаш парите от горкия безработен.Устройва ли те тази сделка. Мен ме устройва иделано
90
9
 
9
 
! Отговори
ГГ преди 8 години
До 75А би ти като се пишеш за много умен, а си *** и *** ***, защо не сметнеш, колко щяха да са богати гърците ако бяха излапали 560 млр. евро. Наистина щяха да са милионери, обаче не са! Просто тия пари минаха през Гърция и бяха основен момент от плана как се заробва една държава през 21-ви век с тенденция, планът да се развие за следващите държави. Само, че гърците са достоен народ, грешката на глобалните империалисти е, че не започнаха първо в България, защото сме свикнали с робството.
89
4
 
7
 
! Отговори
75 преди 8 години
Тия мръсни западни фашисти. Защо не оставят Гърция да излезе от еврозоната? Така всички гърци ще станат милионери,а неколцината късметлии които ще имат работа-дори милиардери.Ама завиждат западняците,това е.
88
3
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
как да нямате пари, бе.. нали обещахте 300 000 безплатни жилища+безплатно електричество.. хахахахаха.. гърците доказаха на света, че са най-големите балъци на света
87
2
 
6
 
! Отговори
баси цирка преди 8 години
Евала или не евала трите рейтингови агенции Goody's ; Bastards & Poors и Fitch нещо подобно на Кеворкян , Халваджиян и Хампарцумян , както викаше офицера в армията "опитват се да ми дадат наклон на ...... я" .
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Стари шлагериХа, ха, ха!Изсмя се гроздето на лисиците и си продължи пътя. Няма какво да търси - "измамника" окончателно обърнал резбата и върти любов с известен еврогей от днеска бг-то :)))
85
4
 
20
 
! Отговори
DiDi преди 8 години
До Анонимен - 122 - "България фалира при "демокрацията "след 1989 г." - Примера е удачен за ситуацията на Гърция, но заключенията ти са *** и неверни. И при нас и при Гърците едни - тук Комунисти, там ПАСОК /Социалисти/, взимаха едни заеми от "изедниците" капиталисти и се правеха, развиват икономика. Само, че балона се спука. Първо при нас, после и при тях. Винаги става така, когато те управляват ТЪПЪНАРИ !!!!
84
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВФ е организация от международни военнопрестъпници и измамници, Световната банка също до един крадливи ***.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заводът "Итонг" в Кремиковци е закупен от България с дълг от 90 млн. марки.След "революцията" 1989 г. е приватизиран от германска фирма за 9 млн. марки.------ Това идва да покаже какви сделки са сключвали комунистите и защо фалира соц икономиката.
82
8
 
25
 
! Отговори
.... преди 8 години
евала на гърците , не се гъзят на никой , това е държавна политика , която работи за кефа на хората...не като нашата жалка пародия....