Путин задължи министрите да отчитат придобивките си

Подчинените на президента ще декларират коли, жилища и акции
Обновена: 24 май 2015 14:42 | 24 май 2015 13:14,
104
Путин задължи министрите да отчитат придобивките си
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава членовете на правителството да отчитат разходите си при всяка крупна покупка, независимо дали става въпрос за поземлен имот, жилище, кола или акции, дори ако разходите не превишават съвкупния доход на семейството за три години, предаде Интерфакс.

За целта е внесена поправка по инициатива на министерския съвет и във федералния конституционен закон "За правителството на Руската федерация".

Според предишната действаща редакция членовете на правителството бяха задължени да представят сведения за своите разходи, а също за разходите на своите съпрузи и непълнолетни деца при всяка сделка по закупуване на поземлен имот, друга недвижима собственост, транспортно средство, ценни книжа, акции, ако сумата на сделката превишава общия доход на министъра и неговата съпруга за последните три години, предшестващи сделката.

Сега последното условие отпада.

Внася се и уточнение, че членовете на правителството нямат право да се занимават с предприемателска дейност лично или чрез доверени лица, включително да участват в управлението на стопански обект независимо от неговата организационно-правна форма, освен ако не им е поръчано от правителството да участват в управлението на тази организация.

Освен това министърът е длъжен да предава за времето, докато е на този пост, ценните книга, които притежава, на доверително управление в съответствие с гражданското законодателство.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Гошо - край! преди 8 години
До Анонимен 87Къде си ходил, върху какво си се изхождал, изобщо не ме интересува! Започнах с добро, ще свършим кореспонденцията си зле! "и с дураком не спори!" казва великият поет. Че не си ходил там показва твоето "Инфраструктурата им е ужасна. Мръсотията е потресаваща.Логиката им е абсурдна". Черешката беше за мръсотията! Абе, *** нещастен, аз не съм виждал по-мръсен град от София в света, който съм обиколил, а и в България! Да кажеш, че СПб е мръсен, значи че душицата ти е ***, лъжлива!
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошо до 81 - прод.Изобщо не ме интересува какво мислят руснаците за нас.Аз също съм бил много пъти в С. Петербург.Тия хора вечно търсят врагове,все някой им мисли лошото и им пречи. все някой външен враг им е виновен.Ходят намръщени по улиците.Инфраструктурата им е ужасна. Мръсотията е потресаваща.Логиката им е абсурдна.Готови са на лишения,съгласни са да обеднеят.Важното е, че взеха Крим.Европа иска мир,цивилизовани отношения.Руската глава е пълна с бръмбари за величие и армия.
55
0
 
1
 
! Отговори
Гошо до № 81 - прод. преди 8 години
Видях галерии, музеи, паметници на велики люде. Слушах знаменити музиканти, гледах страхотни постановки в Мариинский театр, в Малый театр. Навсякъде вратите отваряше думата "българин". Руснаците са ирационални, сантиментални и много ни обичаха. Сега мисля, че започнаха да ни презират! И с право! Защо не спрат до плевнята и разни въртиопашки, блюдолизци? Ами ако утре новият Биг брадър реши, че е време да престане с тъпите си номерца и каже на нашите безгръбначни да спрат да джафкат, те мигом ще с
54
0
 
1
 
! Отговори
Гошо до № 81 преди 8 години
До Анонимен 81Да твърдя нещо друго? Петър Велики европеизира Русия, чувал съм го. Даже съм държал трость (няма точен превод на български - прав ***) на Пушкин, на върха на който има вградено филигранено сребърно копче от сюртука на Петър, поставено там от етиопеца Анибал, дядото на Александър Сергеевич. Видях десетки пъти дворците в Павловск, Ораниенбаум, Петергоф, Царское село, в самия Санкт Петербург. В Ермитажа съм влизал поне 30 пъти. В Кунсткамерата, Биржата, Исаакиевската катедрала.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой кара врака в Македония?Съгласно Ню Йорк Таймс: през гугъла: New York Times признает дипломатическую победу Путина
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 75Русия е велика страна!
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77от къде знаеш?
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГошоА да си чувал кой е построил тия дворци?Петър Първи европеизира азиатска Русия.За да насърчи въвеждането на западни технологии и техника,той довежда в Русия чуждестранни специалисти и изпраща много млади руснаци да се учат в университетите в Западна Европа.Армията е преустроена по европейски образец,а войниците са снабдени с военни униформи и въоръжени с модерно оръжие, като се основават руски военни училища с европейско обучение по военно дело. А руските класици са презирали руснаците.
49
3
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
До vesko02Веско, ти за цивилизован ли се мислиш? Той Обама не издържа, като видя великолепието на Александровския дворец и обстановката, не знам, дали стигна до Петергоф, ама до Санкт Петербург не посмя да отиде, защото не беше сигурен, че ще издържи на виденото! За него Оралният кабинет на Бялата къща беше върхът на сладоледа. Този нецивилизован руски народ даде на света Толстой, Чехов, Достоевски, Чайковски, Глинка, Римски-Корсаков, Рахманинов, Ломоносов, Менделеев, Бутлеров, Попов, Павлов, Р
48
1
 
4
 
! Отговори
и правилно преди 8 години
Трябва да има процент и за него, нали...
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Путин ще отчете ли двореца си в Геленджик за $1 млрд. ? Само архитектът му Ланфранко Чирило е получил $48 млн.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия = КГБ АД !
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А отнася ли се този закон и за Путин?
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин си става едноличен собственик на държавата.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ван дамБРАВО НА ПУТИН!!!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 60украинска-фашистка пропаганда
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЧекистИСТИНАТА!
40
3
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И какво ,от това Русия да не е станала цивилизована държава?
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От година и половина няма ден без нещо за "бедния" товарищ от кремъл, ама поне става лаф моабед в сайта...
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така е : кога казал нещо ,кога се изкашлял ,кога пръднал......