Най-малко трима загинали при наводненията в САЩ

Има цели улици, където са останали само по 1-2 къщи
25 май 2015 15:23,
4
Най-малко трима загинали при наводненията в САЩ
Снимка: bgonair.bg

Най-малко трима души са загинали в наводненията, причинени от проливните дъждове в южната част на Оклахома и в централните райони на Тексас в неделя. Бурите причиниха преливане на реки и нечувани наводнения, унищожавайки домове и принуждавайки най-малко 2000 души да се евакуират. Над 1000 души са били спасени и евакуирани от 400 къщи в Централен Тексас.

"Има цели улици, където са останали само една или две къщи може би, а от останалите стърчат само основите", заяви Карли Смит, координатор в службата за управление на бедствията в Хайс Каунти, Тексас.

Два основни моста в областта са съборени, а редица други устойчиви структури са понесли сериозни щети. В Сан Маркос, Тексас, който бе сред най-тежко засегнатите райони, спасителните екипи издирват трима изчезнали, а други са в капан в области, които властите не могат да достигнат, защото лошото време ги е принудило да спрат въздушните спасителни операции.

Потвърдена е смъртта на двама души в Оклахома, където пожарникар бе пометен от водата, докато се опитвал да спаси хора. Една жена в Тълса пък е починала при катастрофа причинена от трафика. Властите предупредиха хората да спазват вечерен час и да стоят далеч от засегнатите терени, тъй като се очакват още бури.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
! преди 8 години
Къде са сега вечно мрънкащите и експертни българи.......Срещу природата спасение няма....ако ще и да живееш в САЩ. Но тука винаги трябва да си показвате песимизма.....