Касапницата в Сирия не спира! Народът губи надежда

Конфликтът досега е отнел живота на над 220 000 души
28 май 2015 08:30,
21
Касапницата в Сирия не спира! Народът губи надежда
Снимка: Reuters

Народът на Сирия губи надежда, тъй като е обект на безразборен обстрел и въздушни удари от правителствените сили,  заяви днес генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, цитиран от ДПА.

Степента на касапницата и разрушението в Сирия би трябвало да шокира колективната съвест на света, посочва той в най-новия си месечен доклад към Съвета за сигурност, публикуван снощи.

Сирийският народ губи надежда. Хората не могат да си позволят да чакат, отбелязва ръководителят на ООН, призовавайки да бъде намерено политическо решение на конфликта, отнел живота на над 220 000 души от пролетта на 2011 година.

„Международната общност и най-вече Съветът за сигурност на ООН трябва без бавене да вземе мерки, за да сложи край на всекидневните нарушения на международното право и убийството на цивилни”, заявява Бан Ки-мун.

Над 12 милиона души или над половината от 23-милионното население на Сирия, включително 5 милиона деца, се нуждаят от хуманитарна помощ. Около 7,6 милиона души са разселени в страната, а близо 4 милиона са избягали в съседни страни и Северна Африка, посочи той.

Докладът посочва, че организацията "Лекари за човешки права"е документирала 14 атаки, включително седем с варелни бомби, срещу медицински центрове през април. Всички те са били извършени от правителствените сили, които са отговорни и за смъртта на седем медици през миналия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
*** и парцаливите препечатки.... От кой народа губи надежда....Защо в статийката не пише къде отиват цивилните граждани в градовете и селата, завладени от т.н. бунтовници... Ами отиват в контролираните от правителството на Асад райони, защото ако останат са изложени на мародерства, издевателства и нечувани жестокости...като разпъване на кръст, рязане на глава, рязане на крайници, пребиване с камъни и тояги и какво ли още не. Тази статия е ***...
15
0
 
0
 
! Отговори
jivota e uchitel преди 8 години
Tam kadeto na jenata, maikata koiato dava jivot i se griji za decata e zabraneno da chete i pishe i ne se schita za chovek, hubavo niama da vidiat.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СуперменPrav si. Ima edin koito finansira i dvete strani na vsichki voini. Nezavisimo koia ot stranite shte e pobeditelka i koia pobedena vav voinata toi pecheli.Ha poznaite koi e ? Ne e Izrael zashtoto i te davat jertvi. ...
13
2
 
9
 
! Отговори
Супермен преди 8 години
Войната е бизнес. А всички знаем кой заделя най-много пари за въоръжаване. И кой печели от войната.
12
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В топ 100 на най-богатите хора в света са 70 руски и украински олигарха. Светът, както ви е ясно се управлява от най-богатите. Знам че мразите американците в душата си, но всичко хуманно идва от там,а всичко зло породено от алчност идва от Русия.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Народът на Сирия губи надежда..." кога най-после ИД ще ги освободи!!! Народът на Сирия няма търпение да победят *** от ИД за да го горят на воля, да го избиват с камъни за дребни провинения и т.н. ИД е превзела половината Сирия до сега и е изтрепала де що свари. Тази статия от американски вестник ли е преписана?
10
2
 
30
 
! Отговори
2 преди 8 години
Значи от Асад се възмущавате за 5 години -200 000 ...я сметнете България с колко е намаляла за 5 години и ще видите ,че Асад е 'цвете'......а от *** на ИД които избиват масово и се гаврят с милиони и плюят в лицето ви .не се възмущавате...Асад ви бил проблема.....??????
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пише се "режимът".
8
2
 
16
 
! Отговори
Стара Европа преди 8 години
И един милион поне от тези *** има във Европа.
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато режимът на Ердоган в Турция спре да обучава екстремисти в лагерите си в южна Турция и конфликтът ще спре от само себе си.
6
1
 
14
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Същите тези касапи там в Сирия , пра дедите им са били някога по Българските земи , доказателсво е старата карта на Османска Империя където покрива и Сирия , айде Честито на печелившите
5
2
 
18
 
! Отговори
Математика преди 8 години
Жалко НО войната се води от 2011г. До сега.... Гражданска война!!! ~220 000 жертви а България без война за една година 2014г. ~118 345 души починали!!! А правете сметка..... ~324 души на ден....
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Известно е, че дяволът не трябва да се дърпа. Нито за опашката, нито за шлифера. В Ирак достигнаха един милион. В Афганистан пък този вид жертви никой не ги броиПросто някои хора са се родили (и продължават да се раждат) в лошо време и на лошо място. И дано скоро не се окаже, че времето и мястото са лоши за всички ни. И накрая, в една битка, в която всички се обявяват за победители, кой ще пише историята? Кой ще скърби за жертвите, защото те иначе нямат смисъл и значи напразно са изстрадани и дадени?
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изборът е между Асад и ИДИЛ
2
4
 
56
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
оон ако не се бяха месили, асад до сега да е смазел бунтовниците 100 пъти
1
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конфликтът досега е отнел живота на над 220 000 души-------------------и това е САМО заради американската алчност и агресия......