Столтенберг обеща НАТО да защити Европа

Пак размаха пръст на Русия заради кризата в Украйна
28 май 2015 08:22,
237
Столтенберг обеща НАТО да защити Европа
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща да защитава териториалната цялост на Европа в обстановка на напрежение по източния фланг на алианса заради кризата в Украйна, предаде ДПА.

"Твърдо ще защитаваме суверенитета и териториалната цялост на всички европейски страни", заяви Столтенберг в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

НАТО ще работи да гарантира, че съседите му Грузия, Молдова и Украйна ще останат стабилни и независими, каза той в мозъчния тръст ден след като обсъди конфликта в Украйна с президента Барак Обама.

"Тези държави не са буферни зони, те са независими суверенни държави. Те имат правото сами да избират по кой път да поемат и ние ще им помогнем по този път", каза шефът на алианса.

Той предупреди Русия да не се меси в стремежите на свои съседи като Грузия или Украйна за присъединяване към НАТО.

"Дали някоя страна ще стане член на НАТО или не ще се реши от тази страни и 28-те съюзници и от никой друг", каза Столтенберг.

Режимът на прекратяване на огъня в Източна Украйна продължава да се нарушава. Страните трябва да постигнат политическо решение на конфликта, заяви шефът на НАТО, цитиран от ТАСС.

Той отново обвини Русия, че подкрепя сепаратистите в самопровъзгласените Донецка и Луганска народна република и че изпраща военна техника и войски на територията на Украйна, а също така отново осъди анексирането на Крим от Русия. По думите му ставащото в Украйна подкопава ключови принципи на европейската сигурност.

Планираното прехвърляне на ракетни комплекси "Искандер-М" в Калининград до 2018 г. фундаментално ще промени баланса на сигурността в Европа, заяви Столтенберг. Той определи такива действия като дестабилизиращи и опасни, като същевременно подчерта, че НАТО не иска противопоставяне с Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
4
 
! Отговори
boza преди 8 години
Az ne iskam NATO da me zastitava .
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато тия идоти ни "защитават" от Русия ИД става все по силна.Ония там имат милиарди и огромна армия от психопати.Всеки ден ненормалници от цял святунай-вече от развитите демокрации,като Англия,Франция и Германия се присъединяват.Армията на ИД завзема все повече територии.Близо е денят в който ще дойдат в Европа и ще ни иколят.Ем ще ни колят ем ще ни .....Верно ние сме свикнали,ние сме си с робска психика и по ще го понесем,ама евроатлантиците ще им се види нагорно.
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nezabavno izlizane na Balgaria ot NATO i EC inache BB che ni zakopae oche poveche
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко от членките на ЕС са членки на Нато???защо приеха Румъния и България след като изобщо не са готови за ЕС и са прогнили от корупция??за да могат да си домъкнат натовските бази още по близо до Русия...ЕС е просто една маша в ръцете на америка но не знам защо краварите очакват Путин да си седи спокойно и даже да им отвори вратите на Кремъл и да завземат всичко.ще вземат дедовия му !!!
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а от вас кой ще ни опази гусин Стол???или ще "защитавате" европейските страни с "миротворчески" мисии от рода на Ирак,Афганистан,Либия,Сирия...ще предизвикате трета световна за да изтребете милиарди хора а вие ще се набутате из бункерите като плъхове...ама Оня отгоре гледа да знаете!!!
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе я бе някакъв датски чиновник ще ни казва кой ще ни защити. Къде ви бяха ротите на Шипка бе Копенхагенски гущер. На БЕЛИЯТ ГЕНЕРАЛ на неговите кости вярвам-марш в чужбина *** датска. Тука майка България е посрещала с рози малко хора на тебе и тръни са много. Да живее СКОБЕЛЕВ !!!!!
173
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 217 Русия не е враг:"Русия не враг на България! Най-големите врагове на България са..."кремълските *** от сектор "Юруш" !
172
2
 
12
 
! Отговори
Русия не е враг преди 8 години
Русия не е враг на България! Най-големите врагове на България са Сащ, Нато, Деформаторския блок, Герб и ЕС!
171
1
 
12
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Столтенберг обеща НАТО да защити Европа от Нато.
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
k,v e tozi POLUIDIOT ot snimkata AKO RUSIA skoci TOJA ULIGOFREN kakto i GUZELIZCITE v BG ste se bjagat da se skrijat v STRANATA NA ZLOTO no i tja ste bude IZDUHANA !!!!!
169
2
 
9
 
! Отговори
do 210 преди 8 години
A Путин какво е казал на Кери, знаеш ли? Щом знаеш Кери какво е казал...
168
3
 
16
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
АБЕ ХУБАВО СЕ ДЪВЧЕТЕ ВЪВ ФОРУМА - ЧАК ДА ВИ ЗАВИДИ ЧОВЕК...ЗА...ПРОТИВТРАГЕДИЯТА ПРИ НАС Е ЧЕ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ НЕ ХОДИ В КАЗАРМА И Е ОСАКАТЕНО....НЕ МУ Е ЯСНО КАКВО ЗНАЧИ ВОЙНА И ТРУПОВЕ ОСВЕН ОТ ФИЛМИТЕ НО ТАМ НЕ Е СТРАШНО.СТРАШНА Е ГЛУПОСТТА С КОЯТО ЗАЩИТАВАТЕ НАТО. НИМА ЖАДУВАТЕ ЗА АРАБСКА ПРОЛЕТ И ТУК ???
167
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 210Я умнико прочети внимателно Минск 2 и после говори. Само 2 факта установени и от ОБСЕ колкото и да не има се иска1. Украински тежки оръжия липсват от местата за съхранение по Минск 2 Опълченските на същите зони са на място2. И Луганск и Донецк ежедневно се обстрелват с артилерия а понякога и с РСЗО от страна на УкраинцитеТова е нарушение на точка 1 от Минск 2 какво остава за следващите точки ...
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кого.
165
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До RAD 202 прод.Разказах ти за тактиката Рамо до Рамо при прочистване. Моджахедите са разполагали с не повече от 10000 бойци максимално. При прочистване ако на седмица се унищожават по няколко десетки човека за една година поне 1/4 от тях ще са унищожени. А при унищожаване на 1/4 от партизанска армия и при наличие на ефективна анти партизанска тактика Поражението на Моджахедите е въпрос на време.САЩ повтори всички грешки на Рашките в Авганистан но не възприе тактиката Рамо до Рамо и се провали
164
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До RAD 202Последните две години от Авганската "екскурзия" СССР има най-малко жертви от другите години Тоест Тактиката и като цяло стратегията и ползване на по-едрокалибрени системи върши работа. Огромните загуби на техника са защото последната не е предназначена за планински условия и бой в тесни ждрелаБмп-1 е безпомощнаБТР-60 и 70 същоБмп-2 става като въоръжение но не и като броняБТР-80 е с козметични промени. Чак сега на 9 май има адекватни системиЗагуби в СССР от ПТП са по-големи тогава
163
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
203Рад ли си, Радченко ли си, не знам. Виж първо какъв бой ядоха американците във Виетнам, после говори за Афганистан.
162
8
 
5
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До БобиЧудя се откъде да те почна, но хайде поред:Първо: пише се АФганистан, а не АВганистан!Второ: Не знам как можеш да кажеш , че не е военен провал, когато огледаш загубите на съветската армия и видиш с какво са разполагали едните като техника и другитеТрето: нито Су-25, нито бронята, за която говориш спасиха съветската армия от провалЧетвърто: нямаше как да устискат още една година, щото загубите станаха толкова колосални, че просто бронетехниката отиваше на свършванеТа така...
161
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До априориГ-н Априори,Вече и на журналистите от платените медии им писна от умопобърканите приказки на този, ако и да е генсек на НАТО. И ние сме европейски граждани и именно затова можем по-ясно да видим кой се опитва да ни прави на будали.
160
3
 
6
 
! Отговори
априори преди 8 години
Златко Желев, АПРИОРИ определяте НЕГАТИВНОТО отношение към думите на Столтенберг; ЗАЩО ТАКА? 'Столтенберг обеща НАТО да защити ЕвропаПак размаха пръст на Русия заради кризата в Украйна 'Като че сте придворен журналист на Путин.А сте европейски гражданин.