Руски изтребители "подгониха" американски миноносец

Екипажът на кораба се държал провокационно
30 май 2015 20:42,
811
Руски изтребители "подгониха" американски миноносец
Снимка: Архив Reuters

Изтребители Су-24 на руски Черноморски флот принудиха американския ескадрен миноносец "Рос" да се върне в неутрални води в източната част на Черно море, защото екипажът на кораба се държал провокационно. Това заяви пред руската агенция РИА Новости източник от силовите структури в Крим.

По думите на източника, след като излязъл от румънското пристанище Констанца, американският кораб се насочил към териториалните води на Русия. Корабът се приближил до "ръба на териториалните води" на Руската федерация, а действията му били провокационни и агресивни, посочил източникът.
 
"Екипажът на кораба се държеше провокационно и агресивно, което предизвика безпокойство сред операторите на станциите за следене и екипажите на корабите на Черноморския флот, изпълняващи своите задачи в Черно море. Вдигнатите по команда щурмови самолет Су-24 демонстрираха на американския екипаж готовност твърдо да пресекат нарушаването на границата и да отстояват интересите на страната. Есминецът екстрено зави и се отправи към неутрални води в източната част на Черно море", добавил източникът.

Ескадреният миноносец "Рос" участва заедно с 12 румънски военни кораба и български тралчик във военното учение "Тризъбец Посейдон 2015" в териториалните води на Румъния и в международните води на Черно море от 25 до 28 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


811
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп и БТАРуско наименование Миноносец и Ескадрен миноносец, НАТО наименование - РазрушителУмнико закон в Рф не влиза в сила преди да е подписанот Президента и след това обнародван. За това трябва време. Освен това от куде си измисли че са пострадали точно 3 самолета? По принцип Самолетите на флота летят по единично при мисии в мирно време и обикновенно без въоръжение. Максимум носят касета с демострационни НУРС с които да стрелят пред носа на кораба.
358
1
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Откъде накъде ще е миноносец, като си е точно разушител. Основното оръжие на тоя кораб са 90 тръби с готови за стрелба управляеми ракети - противовъздушни, противолодъчни и най-вече крилати ракети Томахавка, за разрушаване на военната инфраструктура на врага.
357
16
 
7
 
! Отговори
Чебуратор преди 8 години
Есминецът, и двете го съпровождащи фекалки са се устремили бърже на юг поради препълнен капацитет. Все пак американци са това морячетата, по 120 килца тежат ийч уан ъф дем, и бая тор произвеждат. А СУ24 действа като дуфалак, нищо че е старичък хехехехе.
356
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Победа будет за нами!
355
15
 
10
 
! Отговори
Василчо преди 8 години
Печатарската фабрика ке се гътне!
354
20
 
21
 
! Отговори
Василчо преди 8 години
Раша форевер! Америка ке падне!
353
14
 
13
 
! Отговори
смешки преди 8 години
Много сме малки за да коментираме с нашите един кораб и един хеликоптер,дето при дъжд не може да лети.
352
4
 
16
 
! Отговори
Нейви преди 8 години
Ескадрен миноносец с управляемо ракетно въоръжение е точния и пълен превод.
351
10
 
8
 
! Отговори
Морски преди 8 години
някой по-грамотен може ли да преведе на български точно какъв кораб е Росс - на английски е guided-missile destroyer - нещо не ми се връзва да е ескадрен миноносец, затова питам. Че су-24 е фронотови щурмовик а не изстребител и че на снимката е су-25 - това е ясно.
350
0
 
3
 
! Отговори
Кашика преди 8 години
редник Радев, нямало е Черномоски ВО, имало е киевски и одески, а по на изток май беше северо-кавказкия. антирадарна технология не заглушава всички комуникации - тя прави други едни бели, пък и руснаците бяха съюзници в коалицията през 1990, та малко ми се струва, че нещо не си дочул в дългите караулни нощи
349
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски изтребители ,,подгониха" американски говноносец
348
2
 
7
 
! Отговори
КАТ преди 8 години
като погледнем скоростта на кораба и тази на самолетите, всичко друго но не и подгонване е имало място :-) горе долу като подгоних с мотора мечката от гората
347
1
 
1
 
! Отговори
Колев преди 8 години
До Радев - и аз бях там, цел месец не си зареждах мобифона, той се самозареждаше индукционно от излъчването!
346
2
 
1
 
! Отговори
Баш Пич преди 8 години
Пичове! Стига сте се е...ли един с друг. такива неща стават почти всеки ден. Тоя нагазил, оня прелетял на 3 метра от другия, едните вдигнали изтребители срещу стратегически бомбардировачи .... ами това им е работата. Наште препишат една статия от стотина на месец по въпроса и таааакава суматоха настава, такива специалисти се появават! айде да спим, че утре сме на работа - шефовете да не ни пратят някоя честитка вместо щурмовик!
345
13
 
3
 
! Отговори
для 690 преди 8 години
"плюсче", "минусче" това са елементи на хибридната война която разпали Путин срещу целия свят, така че всеки да си ги възприема както желае.
344
19
 
4
 
! Отговори
ECCAIRES преди 8 години
Су-24 обикновенно си падат сами.
343
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понякога търпението ще се изчерпи.ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!!
342
23
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Руснаците трябва да се чувстват напрегнати и да правят колкото се може повече учения, нали трябва да си изхарчат по-бързо резервите.
341
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНе е нужно изобщо АУГ да влиза в Черно море, обсегът на ракетите им е 1500-2000 км.
340
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паднало е яко сменяване на памперсите на американската коруба. Опитали са се да си върнат част от имиджа след обдришкването на състава на другата тенекия - Доналд Кук, но само се получи по-лошо. Руската мечка с пореден шамар в устата на американската Кончита...