Британски банки се включват в разследването срещу FIFA

Ще се прави пълен преглед на транзакциите на организацията
1 юни 2015 17:52, Анисия Иванова
7
Британски банки се включват в разследването срещу FIFA
Снимка: Bulgaria On Air

Британските банки Standard Chartered, Barclays и HSBC обявиха, че започват вътрешно разследване с цел да установят дали са били използвани за извършване на корупционни транзакции от длъжностни лица във FIFA.

Те бяха споменати в доклада на ФБР, но не бяха обвинени в съучастничество.

Банките са започнали пълен преглед на транзакциите на хора от ФИФА на стойност стотици хиляди долари. Засега източници от финансовите институции описват мярката като превантивана. Според вътрешни източници обаче, HSBC и Standard Chartered са много притеснени, тъй като това не е първият подобен скандал, в който са въвлечени.

Те трябваше да платят през 2012 г. глоби на обща стойност 2,5 млрд. долара, заради това че са била участник в схема за пране на пари на наркокартелите в Мексико. Ако вината им бъде доказана и сега, те могат да изгубят лицензите си в САЩ.

Още за скандала гледайте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
намери истината преди 8 години
Защо се крие,че всичко бе заради искането на Палестина да бъде наказан ционисткия режим за терора си над палестинците вкл.палестинските играчи?
5
3
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Голмата част тука сте толкова жалки че да му се доплаче на човек. Бившият губернатор на щата Илиноис тьрка пейката за 14 години в затвора само за това че искаше да продаде мястото на Обама в Конгреса срещу работа за жена му. На Клинтьн арестужаха дьщаря му че пие алкохол(под 21 г) и то когато беше президент. Джордж Майкьл метеше улиците на Нев Ъорк а Уесли Снайпс беше 3 години в затвора за укриване на данъци. А у нас кога?? ....От омраза ще се задаwите w собстwенните си слюнки ))))).
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Веселяка ...наглите американци които искат ред дисциплина и се борят срещу корупцията.Задаваш ли си въпроса,защо са платили 2,5 млрд $ глоба защо не са казали"абе ще им плащам на тъпите американци" Неграмотността не оправдава простотията...
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фифа ще яде плондира май. Под вода.
2
1
 
4
 
! Отговори
по заповед преди 8 години
По заповед на Цру, британски банки се включват в разследването срещу FIFA.
1
6
 
15
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Кога най-после Европа ще се опълчи на наглите американци? Светът трябва да ги изолира като холера.