Европарламентът замрази отношениета си с Русия

Това остава в сила до отмяната на т. нар. черен списък
Обновена: 2 юни 2015 23:00 | 2 юни 2015 22:52, Красимир Ангелов
251
Европарламентът замрази отношениета си с Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц съобщи, че дейността на комисията за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия се преустановява. Достъпът до ЕП на посланика на Руската федерация в Брюксел и на още един руски дипломат ще бъде ограничен, съобщи БТА.

Шулц поясни, че посланикът и дипломатът няма да имат свободен достъп до ЕП, както досега. Молбите на членове на руската Дума, както и на Съвета на федерацията на Руската федерация за достъп до ЕП, ще бъдат преценявани поотделно, според всеки конкретен случай.

В съобщението се уточнява, че предприетите от ЕП стъпки ще останат в сила до отмяната на т. нар. черен списък за забрана на европейски политици и официални представители на ЕС да влизат в Русия. Шулц е съобщил за решението на руския посланик в Брюксел.

Отбелязва се, че според ЕП руските власти не са успели да осигурят прозрачност за своите решения, както и да съобразят тези решения със задълженията си по международното право. По думите на Шулц, така засегнатите нямат възможност да се защитят по правен път и да обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: РусияЕвропарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
до бобю преди 8 години
... всички щяха да са колонизатори, нали? Пример: един испански галеон (товарен кораб) от 16 век като производство по тогавашни методи/производителност/цени е струвал колкото самолетоносач днес! А такива са били нужни доста + куп неща... Колкото днес българите имаме самолетоносачи, толкова сме можели и на времето да сме колонизатори като западняците...
95
0
 
0
 
! Отговори
до бобю преди 8 години
"не са се хранели само с месо, яли са много зърнени"ЗАЩОТО СА БЕДНИ И ПРОСТИ, А МЕСОПРОИЗВОДСТВОТО Е МНОГО ПО-СКЪПО И СЛОЖНО ЗАНИМАНИЕ - колко пъти да ти обясня?"Европа - не са се къпали защото са вярвали че, ще умрат"Това е при чумните епидемии - важи за цяла Европа!150 млн днес на тази площ е нищо. Въпросният "Син Банан" е гъсто населен от векове! И не, не са станали силни след колониите, а обратното - имали са колонии ЗАЩОТО са били силни и богати. Ако беше лесно да си колонизатор,
94
0
 
0
 
! Отговори
До до бобю 138 преди 8 години
Съзидателни и производителни западноевропейците са станали след като са открили колониите и реките от благини са потекли към западна Европа за сметка на робите по другите континенти. Тогава се е освободил творчески потенциал.Въобще, не виждам смисъл да се противопоставя изтока на запада - кой бил по-по-най-най! Всеки си е проявил достоинствата по различно време и по различен начин, което не прави никого по-висш!
93
0
 
0
 
! Отговори
До до бобю 138 преди 8 години
Да бе, много е била развита Европа - не са се къпали защото са вярвали че, ще умрат, от там болести, кели... Руснаците по това реме са имали бани-сауни. А питал ли си се с какво са се хранели на запад, от къде толкова месо а толкова малко място? Един английски антрополог го откри от къде е идвало, ама хайде да не го пиша тука...Не си прав и за размножаването - руснаците са имали огромни семейства, затова са станали над 150 милиона. Но не са се хранели само с месо, яли са много зърнени, за разлика от запада. Това е защото са били земеделци, което е една по-висока степен на цивилизованост за в
92
0
 
0
 
! Отговори
уточнение преди 8 години
(забележи, че сравнявам Запад-Изток най-общо географски - от Атланика до Урал, не като народности, езици, държавни граници и власт... Например Калининград винаги е бил по-богат от подобни области в останалата Русия, защото е ПО-НА-ЗАПАД. Петербург до скоро е бил по-богат и от Москва, защото е ПО-НА-ЗАПАД)
91
0
 
0
 
! Отговори
до бобю 138 преди 8 години
... но това не е доказателство, че Русия е била по-развита от Швейцария, а тъкмо обратното.
90
0
 
0
 
! Отговори
до бобю 138 преди 8 години
... следователно западноевропейците винаги(след античността) са били по-съзидателни, производителни, организирани от източноевропейците, от там по-БОГАТИ! Прецени сам: сравни размера и гъстотата на църквите в "Синия банан" с тези на изток от произволен век - ще те хване срам, а ние не сме били по-малко набожни. Това за "швейцарските слуги" са изключения, засягащи само руския елит. Сещам се за швейц.математик Ойлер, дето през 18в. прави руската Академия на науките, половин живот живее там...
89
0
 
0
 
! Отговори
до бобю 138 преди 8 години
Ти говориш за друго и сам потвърждаваш моята теза.Наистина има някакво движение от зап.Европа към източна през вековете, но това е заради рядката населеност на изток, но това в преиндустриални времена е доказателство за "нисък стандарт" (популацията не може да се изхранва и множи). А в зап.Евр. областта "Синия Банан" (Юж.Англия, Бенелюкс, Зап.Германия, Швейцария, Сев.Италия) е много гъсто населена - това е един огромен град с добри връзки и изобилие още от ранното средновековие. Следователно...
88
0
 
0
 
! Отговори
До до бобю 135 преди 8 години
Нямаш си представа колко си далече от истината! Руската Империя е била място за масова емиграция на западноевропейци ИМЕННО заради храната! Германци (те специално са се изнасяли на села, потомците им още живеят на цели области в Русия), французи, швейцарци (те са работели масово по хотелите, затова до днес думата "швейцарец" на руски няма синоним - това е този който ти носи куфарите и ти отваря вратата на хотела)... Това е защото Европа, за изключения на елита, е била гладна и мизерна! До преди внасянето на картофите не искам да ти казвам с какво са се хранели... има го увековечено на гравюри,
87
0
 
0
 
! Отговори
до бобю 135 преди 8 години
"колоко работници и колко фирми без социално придобивки е имало"Ама е имало фирми = работа = парички (някои германски концерни имат корени преди над 10 века, а у нас и в Русия до 19 век всеки сам е копал нивата си за насъщния (освен някакъв малък елит)Та затова богати/индустриални народи като германския хапват месце, а бедняци като нас са наблягали на хляб - сега разбра ли ме? По принцип няма случайни неща - винаги си има първопричина, дори скрита в историята, дори нелогична или невероятна.
86
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До до бобю 134Умнико основоположниците на Социализъма и комунизъма са се пръкнали в Германия - Маркс и Енгелс. Нали се сещаш колоко работници и колко фирми без социално придобивки е имало за сметка и на някои умни немски концерни които са правили и соц политика. От там са и взели идеите тези двамата а след това "Великите" първопроходци в Комунизъмъъъъ като Леллллин са почнали със своята демагогия ...Не всички са били богати и все пак са запазили традициите си - тоест месцето е било евтино
85
0
 
0
 
! Отговори
до бобю преди 8 години
"по традиция почти не ядат немските племена зърнени храни"Традиция е, ама заради богатство им, а не щото не били можели да си произведат зърно.Богатите народи хапват месце, сладкиши.... сиромаси като нас и руснаците набиват сух хлебец - хранътъ на бедния (не си ли чувал?)Ех бобе, бобее, не си отракан много - повече чети, по-малко пиши занапред.
84
1
 
0
 
! Отговори
до бобю преди 8 години
"Вносът на руснаците от Европа е предимно от луксозни стоки като скъпи сирена..."Нали това обяснявам - колкото е по-сложен един продукт, толкова по-некадърни са руснаците да си го произведат, защото нямат никаква икономика, особено пък модерно земеделие. Вярно, че и климатът им е скапан - то понятието "руска кухня" или "финландска кухня" звучи като виц.
83
2
 
1
 
! Отговори
Трезвомислещ Атакист преди 8 години
Ей такива хора най-много мразя. Хем виновни, хем обидени. То се знае открай време, че са такива с гей парадите дето прокарват де! Колкото по-бързо България се разкара от тях и се съюзи с Русия толкова по-добре!
82
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 126 В Германия Умнико 5-6 месеца в Годината няма такъв приток на вода че полето постоянно да е блато нали? Така че в Германия могат да растат многогодишни ядливи разстения или по-студенолюбивите им версии. Та с какво е известна Германия - Мляко и животновъдство и Картофи. Друго? Имам приятели в Австрия и се оказва че по традиция почти не ядат немските племена зърнени храни??? Останах сащисан. Ние не сядаме без Хляб. Всеки народ яде това което никне при тях.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСвободни съчинения... нищо не им е забранявал Путин, свободни са да пътуват където си искат и го правят. А че Путин е нещо като бог в съзнанието на някои е добре известно - той е първопричината за всичко на този свят и светкавиците той ги пуска, затова само неговото име им е на устите.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългарите в гръцко а руснаците като туристи са заляли няколко континента.
79
0
 
0
 
! Отговори
До Боби преди 8 години
Виждам че, се пренапъна и не можа да пръкнеш нищо смислено с бобеното си зрънце от сиво вещество , затова ще ти помогна: Да, банани не растат, но банани не растат и в Германия, където климатът е подобен на този в обширни части от Русия. Това не им пречи да имат добре развито селско стопанство.
78
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 121Умнико в по-голямата част от РФ времето е от Гадно до уникално противно. Дори Южните части има 3 сезона Зима Безпутица Лято Безпутица като лятото е 3 месеца макс и каквото порасне порасне. Това за многогодишни плодови разстения е убийствено както и за многогодишен зарзават. Ако го посадиш по време на безпутицата ще изгние от многото вода. Тогава има БЛАТА от кал по цялата земя и ти трябва МТ-ЛБ за да се движиш сигурно
77
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен121 преди 8 години
Не е до цена: просто не са се лумпенизирали и оценяват че, това което сам си отглеждаш е по-вкусно и не ги мързи да го правят. На българите, например, им е много по-скъпо отколкото на руснаците, но предпочитат чалгата пред мотиката.