Над половината американци не харесват работата на Обама

Проучване: Икономика, образование и битката с тероризма са приоритетите
3 юни 2015 22:30, Анисия Иванова
48
Над половината американци не харесват работата на Обама
Барак Обама. Снимка БТА

Повече от половината американци - 52 процента - не одобряват работата на Барак Обама като президент на страната, а 47 процента я одобряват, показва огласено днес допитване на телевизия Си Ен Ен и агенцията за маркетингови проучвания "Оу Ар Си Интернешънъл", цитирано от ТАСС.

Допитването е осъществено между 29 и 31 май с 1025 пълнолетни американци. При сходно проучване през април одобрението за работата на Обама беше 47 процента, колкото и неодобрението. Пет процента от запитаните тогава нямаха определено мнение.

Анкетираните са най-недоволни от политиката на президента във връзка с програмата на Агенцията за национална сигурност за събиране на информация за гражданите в страната: 67 процента не я одобряват, 29 на сто я одобряват, а 4 процента нямат мнение. Във външнополитически план най-силно неодобрение (63 процента) има към политиката на президента в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава". Делът на онези, които я одобряват е 32 процента.

Недоволни от икономическата политика на Обама са 53 процента от запитаните, а 46 процента са доволни от нея.
Си Ен Ен отбелязва, че 47 процента от анкетираните смятат положението в страната като цяло за добро, а 52 на сто са на обратното мнение.

Този резултат показва отрицателна динамика в общественото мнение по въпроса: при допитване през март положителна оценка за положението в страната са дали 53 процента от участниците.

Сред приоритетните за американците проблеми на първо място се нарежда състоянието на икономиката (22 процента от запитаните), следван от положението в областта на образованието (17 процента) и борбата с тероризма (13 процента).

За 12 процента от американците главен е проблемът със здравеопазването, за 10 процента това е дефицитът във федералния бюджет, за 8 на сто приоритетен е въпросът за незаконната имиграция, а за 7 процента - положението в Ирак и Сирия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
езичник преди 8 години
добро утро. тая обанана драсна голяма клечка само и само да подчини европа и да я превърне в послушен роб. Постара се Европа от всякъде да е заобиколена от врагове за да я командва по-лесно. В същото време света точи зъби за да си излее справедливия гняв срещу сащ, но ще пострадат единствено обикновенните хора, които там са нещо като *** развъждан с неизвестно каква цел.
16
0
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Айде пишете нещо протв Русия бе...айде че трябва пари да изкарвам...
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toзи е Пътник ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА САЩ не се Избират ТЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ ТА ЗА ТОВА Е И ТОЗИ ХАУС В СВЕТОВЕН МАЩАБ
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитат--"Над половината американци не харесват работата на Обама"-----------и 95% от населението на цялата земя..............
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
амид апротестират пед белия дом....що не протестират ..заначи им харесва да ги бръснат ...да търпят тогава както ние го правим като ни бръснат !
12
2
 
19
 
! Отговори
майорски преди 8 години
и на кой му пука за черния ...80 % от Руснаците одобряват политиката на путин ...що така бре братя американци !!!!
11
12
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Къде си тръгнал с това Жуже къпинарче с опадали керемиди?
10
20
 
11
 
! Отговори
Смях преди 8 години
За Америка, това не е лошо одобрение , рядко се стига до 60 % ,.американците са взискателни не като руЗките *** ! Само глупаците в руссссия могат да одобряват 80% при положение че икономиката им се свива , рублата се сгъна на две , над 300 милиарда инвестиции си отдоха от хаганата :-)) а овцете блеят даааааа путяяяяя даааааа .
9
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над половината американци не харесват работата на Обама ..., затова пък 98% от руснаците одобряват работата на путин.Обама като падне от власт отива в ранчото си да пише мемоари ... путин ако падне от власт отива в затвора или под земята.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смятам че и на Борисов над половината нехаресват....
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е след като ПОЛОВИНАТА американци не харесват господина от Африка защо няма "простиращи"пред Белият Дом вщкащи ОСТАВКА,ОСТАВКА??Тук 200-300 свалиха Ореха щото не бяха доволни а там 100 милиона недоволни не могат да направят НИЩО.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е последния президент на САЩ.. А когато господаря на *** умре. няма да ги убиваме , ще бъдем милостиви и ще ги оставим сами да си умрат
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обонго, Обонгооо, да си беше останал в Етиопия, можеше да станеш пазач на някой природен национален парк, щеше да си живееш спокойно живота и да се радваш на красивите залези в саваната, защо ти трябваше да ходиш в тая проклета Америка.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама има избор: или се договаря с Путин цивилизовано, или яде бой по канчето и после се договаря с Путин.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Кръвчица бате! Кръвта на вода не става
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да му харесват? Този в саксия е раснал
1
1
 
6
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Импийчмънт?!