Турция отвори границата със Сирия след няколкодневна блокада

За последните часове хиляди бежанци са влезли на турска територия
15 юни 2015 12:36,
23
Турция отвори границата със Сирия след няколкодневна блокада
Снимка: bgonair.bg

Турция отвори граничния пункт Акчакале на границата със Сирия след няколкодневна блокада. За последните часове хиляди бежанци са преминали на турска територия, бягайки от сраженията между кюрдите и бойци на Ислямска държава. Междувременно днес Амнести интернешънал трябва да публикува доклад за бежанската криза по света и най-вече ситуацията в Сирия.

Бойният фронт на сраженията между джихадистите от една страна, и кюрдите, подпомагани от американски военни самолети, от друга, се доближи опасно до турскосирийската граница. Най-сериозни са бойните действия край град Тел Абияд. От там идва и най-големият бежански поток през последните дни.

След като Анкара блокира границата, джихадистите принудиха мигрантите да се върнат обратно, преди последвалия успешен опит за напускане на Сирия. В последните дни турският президент Реджеп Ердоган алармира, че кюрдите могат да застрашат границата на страната, в случай че техните дивизии успеят да установят контрол над бастионът на джихадистите – провинцията Рака.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
АндромедА преди 8 години
И носдрадамус каза ( Докато две нация ще воюват , ще влезе и трета която ще иска да спре войната , но ще премаже всеки и всичко и тогава ще настъпи всемира на земята ) трета ядрена война е скоро , според мен е 2016 след 06 месец когато свършва и мандата на чернокожия американси бандиТ . Обама е последния президент на Америка ........ " малко остана малко "
9
0
 
0
 
! Отговори
бебо преди 8 години
До 999*Кемал Ататюрк никога не е казвал подобно нещо.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция храни милиони бежанци а европейците и американците нито дават пари нито помагатсамо демокрация правят резултатът от тяхната демокрация скоро България също ще почувства
7
0
 
4
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Докато полицаите протестират от една страна емигрантите са на прага на границата от другата страна ромите се стягат за атака. БГ отново остава заробена.
6
1
 
9
 
! Отговори
Мк преди 8 години
до 11"И кои са членовете и бойците на ИД?Все Вие християните,придошлите от запада и отвъд океана!" Ти нещо не си в ред. Естествено че ИД не е заплаха за САЩ. Това са 20-30 хилпди *** на 50 хил км от САЩ. Но за Турция са най-малкото защотото тълпи бежанци им се изпипват по границата много от които мога и да бъдат терористи. Ердо не ги вижда като заплаха понеже са от един отбор. Отбор диваци
5
1
 
8
 
! Отговори
Мк преди 8 години
Може и да е логично, обаче на него изглежда Асад и кюрдите му пречат повече от тежи животни от ИД. Турция подкрепя ИД.
4
2
 
9
 
! Отговори
Мк преди 8 години
"В последните дни турският президент Реджеп Ердоган алармира, че кюрдите могат да застрашат границата на страната, в случай че техните дивизии успеят да установят контрол над бастионът на джихадистите провинцията Рака."А ИД очевидно не е заплаха за Ердо... Да си каже направо, че е о техния отбор.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turzite sa hitri a nie sa tah sme gauri. Nama spasenie Sega schte gi nabutat v bG Siriizite bB i lilito pavlova sa c ch mesto da vidat kakvo stava s granizata ni s turzia a ba4varova sa nischto ne stava
2
10
 
12
 
! Отговори
Я преди 8 години
Ами Турция да отвори границата си с България, за да усетим и ние как се хранят 2 милиона бежанци
1
3
 
20
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Да се обръсните и изкъпите, че до 2-3 дни ще посрещате гости...