В Рим протестираха срещу гей браковете

Около 1 млн. души се събраха пред базиликата "Сан Джовани ин Латерано"
21 юни 2015 10:02, Анисия Иванова
108
В Рим протестираха срещу гей браковете
Снимка: архив Reuters

Няколкостотин хиляди души протестираха вчера в италианската столица срещу еднополовите съюзи и засягането на
 хомосексуалната тема при преподаването в училищата, предаде Франс прес.

Според организаторите в проявата са участвали към един милион души. Множеството от млади, възрастни хора и родители с малки деца беше препълнило площада, събиращ 300 000 души, пред базиликата "Сан Джовани ин Латерано".

На транспарантите, издигани от участниците, пишеше "Семейството ще спаси света" и "Да защитим децата си".

В училищата на децата ми говорят за семейства, състоящи се от двама бащи или две майки, без да се иска разрешението на родителите. Това е лошо и опасно, казва 41-годишният лекар Джузепе Рипа.

Седемдесет и осем годишният фармацевт Пиеро Урода, дошъл заедно с много свои близки, заяви: "Не искам гей бракове, нито гейове да осиновяват деца. За нас семейството трябва да е такова, каквото го е създала природата".
Италия е последната голяма страна в Западна Европа, в която не е признат никакъв законен статут на хомосексуалните двойки.

Дясноцентристкото правителство на премиера Матео Ренци обаче представи проект за граждански съюз с цел той да бъде приет преди края на годината. Засега той се разглежда в комисия в Сената. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: римпротест гей бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Нобеловият лауреат разчел ДНК спиралата нееднозначно казва,че хомосексуализмът е генетично отклонение. Защо тези болни хора трябва да ми се навират в очите и да маршируват по улиците? Нека живеят и да лекуват болните си амбиции. Утре и педофилите ще решат да правят парад,после шизофрениците и така до къде ще стигнем?
50
8
 
1
 
! Отговори
wow преди 8 години
Хетеронормативността и хомофобията в коментарите ме отчайва. Отворете си очите бе хора, ставате за резил пред цяла Европа. Вие какво си мислите? Светът се развива и хората стават по-толерантни и отворено-мислещи. Или влезте в крак с времето, или си стойте в тинята и си мизерувайте - никой няма и да ви обърне внимание. Затова тъпите българи не заслужават висок стандарт на живот! Защото сте си остана в миналото и упорито се опитвате да върнете времена, които отдавна са свършили. Язък за държавата!
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дългоухото Хорхе-аржентинския фашист с двойно гражданство и сатана ns титла пак се изказва в преносноия смисъл и се подмазва на еврейските ционистични юда-***.Всъщност Втората световна война бе дело на еврейския фашизъм(ционисам) под ръководството на Интернационала и праотците на сегашните диярии Bildenberg Group.
48
11
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 години
хомосексуализмът не е болест и не е избор. просто си роден така и толкова. в този смисъл, няма как да накараш хетеросексуално дете да стане гей само като му показваш гейове. може единствено да го направиш толерантно към различните.
47
2
 
13
 
! Отговори
червело преди 8 години
европеиските геове в европарламента искат да дяволизират все още трезвомислещите хора и да умопобъркат младото поколение като дяволско мислещите защитни организации ,хора с мозък не позволяваите да се унищожи все още здравото семеиство от *** и адам
46
1
 
10
 
! Отговори
хм... преди 8 години
Чудесна новина, но как по дяволите нито един либерастки сайт или медия не я отрази?!? Нито Евронюз, нито Дойче Веле, нито СиеНеН. А иначе, дай им само да реват за "бежанците"!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подли твари...
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ок за протеста - хората не искат гей бракове и гей осиновявания, ама кога ще има такъв протест срещу най-голямата извратения - римокатолическата църва. Пълна е с гнусни педофили - доказано през вековете и как иначе с тая извратена концепция - забрана за секс със жени, познайте с какви хора си попълват ранговете.
43
1
 
15
 
! Отговори
sallaadin преди 8 години
У нашия блок има две гейки, а от скоро си имат бебе, ха познайте как се появи ми едната гейка роди, *** не от другата гейка, дет се вика срещу теорията на дядо Дарвин не мож се върви, трябва си и к.. и сега ми е интересно кат порасне отрочето, ше вика ли на другата гейка ТАТКО, вие къ мислите?
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в България ,Тиквата и ГЕРБ ,узакониха -Третият пол . Честито,, умни и ентелегентни,,.ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.И честит ви ИФТАР, от президента на ГЕРБ-комуниста Расим ..Алиев ! Честито ГЕРБаджии!
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номера 77 и 78 сте елементарни *** от смесен руско-български произход. "Дефинициите" са просто - майка плаче :)))
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава богу един нормален народ.
39
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Край, това беше! Италия вън от ЕС и НАТО! Да идват ФАЩ и да започната бомбандировките над Италия за нейното "демократизиране". Няма ли да признават гейовете! Рубладжии! Да живее България???
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силно изразен хетеро означава човек, попаднал в среда, която го е принудила да защитава хетеросексуалността си. Слабоизразен хетеро е човек, който си търси сексуално взаимодействие с противоположния пол на регулярна база и без престараване. Ако тая дефиниция не ти харесва, напиши си своя. Ако не я разбираш, не се учудвай. От вътре ти е.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп болна главаСамо за вас. Болните получават съчувствие и лечение!
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аахахахаха, колко ограничени хомосексуалисти има тука. Хомофоб и хетеросексуален не значат едно и също нещо. Сами изявен гей може да си го помисли. Аз, например, нямам нищо против хомосексуалните. Просто не желая близък физически контакт. Такъв живот са си избрали, нека го следват. Нека обаче не се опитват да го налагат на мен и децата ми. Тогава ще имаме конфликти. Обаче "пацифистично" настроените "Шопи" нр го разбират това и натискат. И си носят последствията ;)
35
1
 
1
 
! Отговори
? преди 8 години
Или маймуни
34
0
 
13
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
И в Париж миналата година се събраха 2 млн. души и ги разпръснаха с халустни патрони-демоНОкрация в действие.
33
0
 
3
 
! Отговори
? преди 8 години
Може би магарета или коне
32
1
 
22
 
! Отговори
? преди 8 години
Следващия приет закон ще е брак между( животни и хора)