Путин обеща подкрепа за Асад в Сирия

Лавров: Смяната на режима ще бъде в полза на терористите!
Обновена: 29 юни 2015 20:37 | 29 юни 2015 20:36,
78
Путин обеща подкрепа за Асад в Сирия
Снимка: БТА

На изненадваща среща с гостуващия в Москва сирийски външен министър Уалид ал Муалем днес руският президент Владимир Путин обеща подкрепа за сирийския президент Башар ал Асад и призова държавите от Близкия Изток да се обединят за борба срещу джихадистите от "Ислямска държава", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Политиката ни на подкрепа за Сирия, за сирийското ръководство и за сирийския народ остава непроменена", посочи Путин. Той добави, че контактите на Русия със страните от региона, включително с Турция и Саудитска Арабия, "сочат, че всички са готови да помогнат за борбата с това зло". Ние виждаме през какви перипетии минава ситуацията в Сирия, преди всичко заради агресията на международния тероризъм. Разбираме, че в такава обстановка успехът винаги се съчетава и с някои проблеми, може да има и военни неудачи. Убедени сме обаче, че в крайна сметка сирийският народ ще победи", подчерта руският лидер.

Сирийският външен министър Уалид ал Муалем разговаря в руската столица с външния министър Сергей Лавров, преди да отиде в Кремъл за срещата с Путин.

"Политиката налага колкото се може по-бързо да отложим всичко онова, което няма отношение към борбата с тероризма, и да концентрираме общите си усилия за борба с "Ислямска държава", "Джабхат ан Нусра" и другите (екстремистки) групировки", подчерта министър Лавров. "Осъзнаването на общата заплаха трябва да вземе връх над индивидуалните геополитически замисли и едностранните цели. Тези разногласия може да бъдат уредени в
рамките на диалог, но е сложно да се води диалог по спорни въпроси между държави, самото съществуване на които е поставено на карта заради заплахите на терористите", подчерта Лавров. Според него исканията за смяна на режима в Сирия противоречат на Женевското комюнике и са в полза на терористите.

"Външните играчи трябва да избягват всякакви действия, които не способстват за политическото уреждане. Затова "днес искаме да продължим усилията по формирането на съгласие. Може би това няма да бъде коалиция в класическия смисъл, а съгласуване на действията между всички, които се борят с терористичната заплаха", поясни той.

Дамаск подкрепя идеята за създаване на международна коалиция за борба с терористичната групировка "Ислямска държава" с участието на САЩ и Турция, но това не е лесно осъществимо, заяви Муалем. "Прекрасно зная, че президентът Путин и Русия успяха да постигнат истински чудеса, но да се състави коалиция с участието на Турция, Саудитска Арабия, САЩ и Катар е необходимо още по-голямо чудо, защото тези страни, вместо да се борят с тероризма, го поощряват. Въпреки това бихме искали да обединим усилията си", посочи сирийският външен министър по време на съвместната си пресконференция с руския си колега.

Муалем зададе и риторичен въпрос на журналистите: "Колко още хора трябва да загинат в Саудитска Арабия, Кувейт, Тунис, във Франция, за да разберат онези страни, които подкрепят тероризма в Сирия, колко погрешни и опасни са техните действия?"

Той каза, че по време на визитата му Русия е обещала политическа, икономическа и военна помощ на Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Извинете, взехте ли "активно" участие в гей парада?.
29
0
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
I az bih iskal da se namesi silnata turska armia.samo che niama takava.ima armia no ne e ot nai silnite...kato arabite goliamo vikane nakraia usa gi zapuka za 20 dena triabvashe da vadiat sadam ot dupka.moi li takuv sram 100 hiliadi bandita ot idil s puski i granatometi da biat 2 durjavi na kup?kato im gledam klipchetata neznaiat kvo da pravat i nakude da hvanat kato gi natisnat malko
28
3
 
14
 
! Отговори
бг преди 8 години
Сатанистите Кери,Обам и Камерън Варвар обещаха подкрепа за джихадистите и муджахидините.
27
1
 
12
 
! Отговори
генерал преди 8 години
в средиземно море се провеждат руско-китайски маневри,като са планирани още 20броя съвместни учения
26
9
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До 59минали месец, китайците най позорно ги прогониха от международни води------Не е имало такъв случай.
25
0
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Одисей,верно ли че работиш в Днес?Щото бях една седмица в отпуск и пак не бях толкова често на линия.Друга работа имаш ли ?Щото аз имам и е доста тежка-в металургията,та не мога да ти отделя необходимото внимание.
24
5
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
как в ръцете на ИД попаднаха американски танкове Абрамс и 152 мм оръдия------------ В иракската армия има и Абрамси и 152 мм оръдия. 152 мм е съветския калибър, натовските гаубици са калибър 155 мм.
23
1
 
17
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Голямата шахматна партия на 2015 приключи. Резултат: Обонго все пак реши че Гърция му е по-важна. За Путин остава Сирия и региона плюс пълна свобода с Турция и тръбните проекти. САЩ-Русия-реми. Засега. Големия печеливш - Гърция - безусловни траншове. Засега. Големия губещ - ИД - късата клечка. Пускат кепенците. Завинаги.
22
10
 
1
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
А канибалите обещаха да подкрепят ***..ха..хаКанибали признаха Луганската народна република.Руските депутати пътешественици Олег Савченко и Александър Сидякин, които наскоро се завърнаха от Антарктида, заминаха за Индонезия, за да убедят папуасите на границата с Папуа - Нова Гвинея да подкрепят т.нар. Луганска народна република в Източна Украйна..ха..ха
21
0
 
20
 
! Отговори
до Одисей преди 8 години
"От Виетнам се изтеглиха , но не защото загубиха битки ,а защото войната не можеше да продължава по този начин по който я водеха ."Колко засукан начин да кажеш, че САЩ загуби войната и се изтегли. Да се изтеглиш от държава, с която си воювал, без да я победиш се води твоя загуба, защото Северен Виетнам не загуби, а спечели контрол над Южен Виетнам и двете виетнамски държави се обединиха, а целта на САЩ беше да не допусне комунистическия север да победи а севера победи, следователно САЩ загуби.
20
13
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Путин нищо не може да смаже, а лйната в Сирия ги забърка Русия. Ако не бяха подкрепяли Асад, досега щяха да са го сменили и да е отдавна забравен.
19
0
 
11
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Хубаво че е Путин, иначе Сирия щеше да е част от ИД.
18
1
 
11
 
! Отговори
до Одисей преди 8 години
"31 В Сирия ако не беше подкрепата на Путин отдавна да са утихнали нещата"Тези басни вече се изтъркаха, кои неща щяха да "утихнат", след като ИД завладя големи части не само от Сирия, ами и от Ирак? Къде на майка си се борят в Ирак с режима Асад? Асад не управлява в Ирак, той беше просто удобно извинение за джихадистите за да извършат планираните атаки в арабския регион.
17
5
 
5
 
! Отговори
??? преди 8 години
Путин е само наблюдател.В региона власта е в Ердоган.Давай Ердогане,покажи какво може турската войска.Утре ще чуем добри новини за региона
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А междувременно ИД вече копае окопи по турската граница (ИД от известно време има обща граница с Турция). Не разбрахме какво стана с великите американски бомбардировки, чухме само някакво куцо признание, че ИД постигнали ключова победа със завладяването на Рамади въпреки американските бомбардировки и толкоз, новините по темата спряха за два месеца. Явно е, че е време Путин да се намеси.
15
9
 
5
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
Срещнали се на полянка, сириец и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем е&&&ви, хем крадливи, но най-вече завистливи.
14
10
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
То с приказки не става,те ИД половината Сирия завзеха Путин все още ще ги пази.Как ще ги пази,3 000 000 са бежанците от Сирия.То се е разбрало,че само с думи няма да стане,време е да се намеси силната турска ръка.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По едно време се лансираше версията, че целите на ИД били политически и най-вече че са крайни противници на Асад, а останалите сирийски бунтовници били "умерени", само че ИД завладя голяма част и от Ирак, а там не е Сирия и не управлява Асад. Свалянето на Асад няма да откаже ИД от завладените територии и само ще услени поемането на пълен контрол над цяла Сирия. За една добре организирана терористична организация като ИД, остава само да се справи с местните разпокъсани фракции в двете държави.
12
1
 
8
 
! Отговори
до неразбралите преди 8 години
Ливан беше светска държава със студенти завършили на Запад! Това не им хареса на чалмосаните и хаосът и войните станаха ежедневие!
11
5
 
19
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
маи великата американска армия я хвана рядко щастие искат русия да им покаже как стават победите