"Кратко" удължаване на срока за спасение иска Гърция

Меркел няма да обсъжда нови предложения. Засега
Обновена: 30 юни 2015 20:21 | 30 юни 2015 19:39, Александър Попов
56
"Кратко" удължаване на срока за спасение иска Гърция
Снимка: Reuters

Гърция е поискала от кредиторите да удължат сегашната спасителна програма "за кратък период от време", за да се
избегне технически дефолт, докато влезе в сила нов пакет със заеми, съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на писмо на премиера Алексис Ципрас, публикувано от новинарския сайт "Политико".

Още по темата

По-рано днес гръцкото правителство предложи двугодишно споразумение с Европейския механизъм за стабилност за пълно покриване на финансовите нужди на Гърция и с паралелно преструктуриране на дълга.

"Гърция остава на масата на преговори", се посочва в изявлението, в което се допълва, че Атина търси "приложимо
решение за оставане в еврозоната".

ДПА съобщи, че предложението на Гърция е под формата на писмо, адресирано към председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум и към Клаус Реглинг, ръководител на Европейския механизъм за стабилност (ЕМС).

Съобщението на гръцкото правителство за новото предложение дойде броени часове преди изтичането на крайния срок за погасяване на вноска от 1,6 млрд. евро по дълг на Гърция към Международния валутен фонд и преди изтичането в полунощ централноевропейско време на европейската програма от спасителния план за Гърция.

Министрите на финансите от еврозоната ще проведат телеконферентен разговор днес в 20 часа българско време по последните предложения на Гърция, съобщи ръководителят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от световните агенции.

Германският канцлер Ангела Меркел обаче заяви, че Германия няма да обсъжда предложената от Гърция трета спасителна програма преди референдума в неделя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БравоЗащитава народа сиНашите знаят само йес и тенкю
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера напуска преговорите , днес иска нова програма (2 години повтаряше, че няма да има нова спасителна програма...). Пълен шизофреник. Какъв им се падна на европейците да работят с него... Някакъв кукурдак който си сменя мнението по 3 пъти на ден.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GARZIA NE TRIABVA DA VARNE NITO EDNA STOTINKA.AZI IMAH NUGDA OT PARI,A TI KAKVA NUGDA IMASHE DA DAVASH--IMAL DAL.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже тия гърчуля вече стават смешни. Няма няма кой да ги хрантути вече.
40
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо не само ще им удължиш срока на гърците ами и пари ще им дадеш!!! Щото ще изгубиш милиарди. А това германетата нема да ти го простят и ще те детронират! бабооооо!!!! Дебелият е до картофите и с всяко едно помръдване става страшно. Защо си наливала каца без дъно *** бабо? За да може гърчетата да си раздават 15 и 16 и 17 заплата и да дават коледни на пенсионерите по 800 евро ли?? Нее луд този дето яде баницата а този дето му я поднася на тепсия. Ама и вие сте се облажили неможе да не сте.
39
8
 
7
 
! Отговори
Елл преди 8 години
Ще ви видим и вас скоро, на гол тумбак с 16 милиарда..
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците клекнаха понеже нямат друг избор пред очите на Америкаците!
37
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС си играят с огъня..... Благодарение на ЕС България от изостана държава през 1989 година сега вече е модерна държава. Изградени са много заводи, а безработицата сравнена с годините на <добрият> комунизъм намаля поне двойно. Всички българи сме за Е.С.
36
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, че гърците сега са така. Но трябва и Русия да изчезне. За света най големите вредители са руснаците и гърците.
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който взима кредит трябва да го плаща....Дума да няма така е. Но когато кредита се взима от щепа продажни политици и след това изчезва незнайно къде не трябва народа да го плаща. ЕС си играят с огъня. Скоро и на други народи ще им писне.
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Гърция ще връща дълг. След години нашият както е тръгнало ще стане 50-100 милиарда и ние тогава ще трябва да го връщаме.
33
4
 
6
 
! Отговори
до 27 след анализ преди 8 години
Радвам се че мненията ни съвпадат. Занимавам се с темата от години. В античността и средновековието също са се опасявали от външни влияния към мозъка и шлемът е бил един от начините за предпазване. Короната като аксесуал за владетели и управници също е служиа за подобна цел. А целта е била 100 % независимо разсъждаващ мозък.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който взема кредит, трябва да го върне с лихва, ако трябва и да гладува, но е длъжен да го върне. Сега Гърция трябва да върне дълга. А след години /5-10/ и ние трябва да върнем дълга си. Богатите ще стават все по богати, а бедните все по бедни, това е закон и трябва да се спазва.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците нямат нищо общо с гърците като етнос бе ***. А ти си толкова "тракиец" колкото аз съм марсианец.
30
21
 
13
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
И РУСНАЦИТЕ И ГЪРЦИТЕ СА КЮРДСКИ *** НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ТЕЯ БЕЗРАСОВИ ОТПАДЪЦИ?
29
3
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Ами ето кво излезе... Ние сме най-добрите в ЕС. Много слушкаме и папкаме колкото ни дадат. Така си е още от комунистическо време. Тогава бяхме най-послушния член на социалистическата общност. Сега пак сме си такива. Но от това не ни става по-добре. Както каза тук един умник кога ядоха кюфтетата не риваха. Е ниезапочваме без кюфтета направо с плащането. Но сега вече сме доволни щото сме европейци.
28
2
 
4
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до 32БРАВО!!!
27
3
 
8
 
! Отговори
барон преди 8 години
Иска Гърция но докога ще и се хващат тези " кратки " номера ? Пари са това ... взени ли са на заем трябва да се връщат.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо , толкова много мастило се изписа за гърците , ние нямаме ли проблеми , или ни занимавате с чужди за да не виждаме нашите , всички умници , вие на работа неходите ли , или само бисери пишите
25
2
 
17
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
Гърчолята напълно безсмислено ще изхарчат 100 млн. евро за един напълно безсмислен референдум, който не решава абсолютно нищо. От днес Гърция е в дефолт, т.е. фалит. Новите преговори ще имат съвсем различен характер. Ще са с фалирала страна, която няма пари за пенсии, заплати, армия... и която вече ще е задължена да направи реформи, съгласно договора с МВФ.