Доналд Тръмп разлюти латино дивите, не ги ще в САЩ

Колумбия се отказа от "Мис Вселена" заради расистките му думи
1 юли 2015 14:18,
17
Доналд Тръмп разлюти латино дивите, не ги ще в САЩ
Паулина Вега Снимка: Архив Reuters

Колумбия няма да е домакин на конкурса Мис Вселена, а Мексико отказа да участва в надпреварата в знак на протест срещу скандалните изказвания на милиардера Доналд Тръмп, който се кандидатира за президент на САЩ, предадоха световните информационни агенции.

Оттеглянето на Колумбия като домакин на конкурса е поредната от серия реакции срещу изказванията на Тръмп по адрес на мексиканските имигранти. В речта при обявяването на кандидатурата си за президент на 16 юни, 69-годишният милиардер и предприемач заяви, че "когато Мексико изпраща в САЩ своите хора, не изпраща най-добрите си елементи, а проблемните".

По думите на Тръмп мексиканските имигранти са "изнасилвачи", които "носят със себе си наркотици и престъпления". Той призова за построяване на стена по южната граница на САЩ. По-късно Доналд Тръмп заяви, че коментарите му са били насочени към американските политици, а не към правителството или народа на Мексико.

В понеделник американската компания Ен Би Си съобщи, че прекратява деловите си отношения с магната Доналд Тръмп, и няма да излъчва конкурсите Мис Вселена и Мис САЩ. Ден по-късно кметството на Богота, столицата на Колумбия, която се кандидатира за домакин на конкурса Мис Вселена 2015 през март, оповести, че оттегля кандидатурата си заради "непочтителните изявления" на Тръмп.

Междувременно много колумбийски интернет потребители отправиха призив към настоящата Мис Вселена, сънародничката им Полина Вега, да се откаже от короната си. Гневната си реакция не спести и бившата Мис Вселена, представителката на Мексико Лупита Джоунс, удостоена с титлата през 1991 г.

"Като мексиканка се чувствам твърде засегната и гневна. Доналд Тръмп вреди на организацията ни. Поведението му е срамно. Заради него можем да изгубим всичко, което сме градили и защитавали години наред - мирна и хармонична атмосфера между нациите ни. И за да приключа - ние няма да участваме в конкурса Мис Вселена", написа в Туитър Джоунс, която понастоящем е директор на националния конкурс за красота на Мексико и го организира съвместно с "Групо Телевиса" - най-големия испаноезичен медиен холдинг в света. От там оповестиха, че за тях е "неприемливо" да продължат бизнес отношенията си с Тръмп - човек, "оскърбил цялото мексиканско население".

Междувременно Контактмюзик съобщи, че известният пуерторикански певец Рики Мартин, оскърбен от изказванията на Доналд Тръмп и в знак на солидарност с латиноамериканската общност, ще организира годишния си благотворителен турнир поголф през август на друго място, а не както беше планирано в един от курортите на милиардера.

Оттеглянето на Колумбия като домакин и отказът за участие на Мексико са сериозен удар по конкурса на континент, на който съревнованието се радва на голяма популярност и често е повод за национална гордост.

Американската телевизионна мрежа "Унивисион", която предава на испански език, миналата седмица също обяви, че отменя излъчването на конкурса Мис САЩ. Тръмп контраатакува, като заведе дело за 500 милиона долара срещу "Унивисион".

Доналд Тръмп заяви, че договорът му с Univision не включва възможност за едностранно прекратяване и по силата на клаузите в него, медията няма право да спира излъчването на конкурсите.

"Не може просто да решаваме и да правим каквото си искаме. Аз имам контракт с тях, който не може да бъде прекратяван просто така, със прессъобщение. И то заради това, че съм говорил остро срещу случващото се на границата с Мексико. Но въпросът не е само в мексиканците. Хора от всички краища на света влизат в САЩ точно оттам", каза Доналд Тръмп.

В интернет бяха публикувани внесените от Доналд Тръмп документи във Върховния съд в Ню Йорк. Искът е от 19 страници.

Обвинението гласи, че Univision прави опит да ограничи свободата на словото на Доналд Тръмп, което да даде тласък на конкурентите му в президентската надпревара. Визира се най-вече Хилари Клинтън, тъй като собственикът на мeдийната група Haim Saban е сред най-големите дарители за кампанията на кандидата на Демократическата партия.

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Те просто не могат да разберат кви са проблемите дето ги имаме щото там полицията ги стреля отрепките на място.гледай клипчета в нета-слизат от колата бум бум и една *** по-малко.ето това е велико.В извратената европа куките им се извиняват ако *** са се опарили докато палят сгради или са си порязали ръката докато колят някого с ножа.в бг без коментар ако случайно хванат някой престъпник той земе че ги осъди.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек просто е изрекъл истината *** глас, а тя е, че мексиканците и изобщо латиноамериканците са ***. Както и африканците, и арабите. В сайта best gore можете да видите жестоката реалност на планетата ни, без цензура и лицемерие!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А американците какви са точно? Ако Тръмп се поинтересува малко ще разбере, че там живеят няколко милиона немци, руснаци, англичани, китайци, англичани, испанци и тн. Да не говорим, че там са изпращали осъдените престъпници на заточение!
8
8
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Искам Тръмп за президент. Олицетворение на американската мечта. Щом е постигнал толкова в Америка, значи знае какво трябва да прави човек в Америка. Мисля че Америка го заслужава с всички позитиви и негативи. Защо да е виновен? Че е казал това което мисли? Или може био е вярно?
7
11
 
45
 
! Отговори
Евала преди 8 години
Истината понаболява.Ама си е истина.Те ако мехиканците бяха много читави американците щяха да се изнасят да живеят в Мексико а не обратното.Държава в която 200 години мафията е по-силна от официалната власт...не ми ги хвалете.
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам коя е тази мадама на снимката, но напълно заслужено е Мис Вселена, егати красавицата.
5
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя с плоската глава май забрави, че цялата му нация е сбор от имигранти от целия свят, като само индианците са коренното население.
4
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Но въпросът не е само в мексиканците. Хора от всички краища на света влизат в САЩ точно оттам"Тоест да разбираме, че не обижда само мексиканците, а нарича изнасилвачи и наркомани хора от всички краища на света.
3
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи будали ще са американците ако гласуват точно за Тръмп. Ама да видим. Будали там не липсват.
2
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типичният самозабравил се американски *, който си мисли, че света се върти около САЩ.
1
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА, и на американците им писна от чалгари