Американците подслушвали и германски министри

Уикилийкс: Сред шпионираните лица е вицеканцлерът Зигмар Габриел
2 юли 2015 18:03,
12
Американците подслушвали и германски министри
Снимка: bgonair.bg

Американската агенция за национална сигурност е шпионирала германски министри. Германски вестници твърдят, че телефоните на държавни ръководители от 90-те години са били подслушвани. Има данни, че вицеканцлерът Зигмар Габриел също е бил подслушван.

В публикация на Süddeutsche Zeitung се съобщава, че 69 телефонни номера на видни фигури от администрацията са били следени. Изданието се позовава на документи, публикувани от Едуард Сноудън в Уикилийкс.

Сред подслушваните лица фигурира вицеканцлерът Зигмар Габриел, както и името на Оскар Лафонтен, финансов министър в края на 90-те години.

След разкритията на Едуард Сноудън и гръмналия шпионски скандал, Меркел бе сред европейските лидери, които осъдиха американските действия и заявиха, че това е недопустимо в отношенията между партньори. Информацията излиза няколко дни, след като стана ясно, че Съединените щати са следили кореспонденцията на редица френски компании.

В документите на Уикилийкс не се съобщават конкретни имена, но според данните службите са достигнали до поверителна информация за експортни договори на стойност 200 млн. долара. Те са в секторите телекомуникации, енергетика, транспорт и здравеопазване.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То вече ще е новина кого НЕ са подслушвали краварите от Уса!
9
0
 
8
 
! Отговори
боц преди 8 години
САЩ е най-демократичната държава в света!Американците имат право да сключват гей-бракове, да се трепят по десетина в училищата, да донасят на танковете си демокрацията в целия свят, да унищожават цели дъжави (северна Африка), да подслушват дори и майките си докато са тоалетната!Това е ДЕМОКРАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ!
8
7
 
4
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Този сайт може скоро да бъде закрит ако продължава да публикува подобни новини !
7
0
 
9
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Тия, сегашните германци, са абсолютни п..ки, нямат нищо общо с ония, които създадоха Вермахта и космическите ракети. Ще преглътнат и това. Нямат дух, нямат достойнство вече. Като кастрирани са. Могат да размахват пръст на Гърция или на нашите мижитурки, но да се изправят срещу американците е свръх силите им. Жалко наистина, защото са били горд народ навремето.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американското ДС е добро ДС. Те се борят с комунизма.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е НЕМА ЛОШО БЕ. ТЕ КРАВАРИТЕ ПЪРВО ШЕ ВИ ПОДСЛУШВАТ ШЕ ВИ ПОМУШВАТ И ПОСЛЕ ШЕ ВИ ОТПЕРАТ ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ. САМО НЕМА ДА СЕ ДЪРПАТЕ ОТ ВЪПРОСО ОТИ ОТ ТОВА ЧЕ ВИ ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО. ДА ЛИ ШЕ СТЕ ЕВРОПЕЙЦИ ИЛИ ЕВРОГЕЙЦИ. АКО УСПЕЕТЕ ДА ГО ПОЕМЕТЕ ВЪПРОСО ШЕ СТАНЕТЕ ЕВРОГЕЙЦИ АКО НЕ ГО ПОЕМЕТЕ ШЕ СТАНЕТЕ ЕВРОПЕЙЦИ. Е ШЕ ИМА И ТАКИВА ДЕТО С РАДОСТ ШЕ ГО ПОЕМАТ ДАЖЕ ШЕ ИСКАТ ОЩЕ. ТЕ ПОЛОВИНАТА И ПОВЕЧЕ СЕ ТАКИВА ВЪПРОСИ ПОЕМАТ С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ. Е ХАЛКИТЕ ИМ СА КАТО КОФИ АМА ТЕ СА СВИКНАЛИ.
4
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Хамериканците са...хубави,ама да не са в...къщата ти.
3
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитлер, Меркел - подслушват наред. Всдичко под слушалката !
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Биг Брадър чува всичко.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Proverkata e visha forma na doverie !