Кешът си е кеш! Гърци приемат и левчета

Собственици на кафета и ресторанти доволни и на нашата валута
Обновена: 3 юли 2015 19:30 | 3 юли 2015 19:23, Красимир Ангелов
27
Кешът си е кеш! Гърци приемат и левчета
Снимка: БТА

Собственици на кафета, ресторанти и магазини за зеленчуци в северната част на Гърция, както и таксиджии, масово започнаха да приемат и български левове като разплащателно средство, съобщава bTV.

От няколко години Гърция е предпочитана дестинация за летния отдих на българите и особено на жителите на София. Точно напливът от българи, както и банковата ваканция тази седмица, принуди много бизнесмени в южната ни съседка да приемат и родна валута.

Част от собствениците на обекти в Северна Гърция признават, че не могат да си позволят да чакат стоката им да се продаде и е по-добре да вземат за нея български пари, отколкото нищо.

“След като седнах на обед в местен ресторант, се пошегувах със собственика дали може да платя в български левове. Но изненадващо собственикът се съгласи”, споделя българинът Румен Гълъбинов пред изданието “Euobserver”.

Нашенецът споделя, че собственикът на ресторанта има и два хотела, но и там е готов да получи заплащането в български левове. След като събере повече от родната валута, той ще замине до Сандански, където да смени левовете в евро, обяснява схемата Гълъбинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
левът е евро преди 8 години
Какво чудно има? Гърците са само на 50-100 км от границата и у нас левчетчта им стават евро!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости. Един се пошегувал, другият приел и вече масово "приемат" наши левчета.
17
4
 
2
 
! Отговори
пена преди 8 години
Направо да предложим на Ципурко да му напечатиме 50-100 милиарда в замяна за Солун и някой друг остров...
16
6
 
0
 
! Отговори
троль преди 8 години
Поредната антируска пропаганда за деня!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те знаят, че левът е обезпечен от другаря Искров и всички активи на КТБ !!!!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от почивкаТова не е кризата в Гърция. Сега решават какво ще е през следващите 10- 20 години. Дали ще станат по-зле от нас или ще загубят част от привилегиите си и ще тръгнат пак напред след няколко години. Гръцката икономика беше изкуствено раздута с кредити, за да се направи така, че ЕС да изглежда като рай, а преди 1989г. да се види по-добрият модел. Нормално беше да падне малко икономиката им, но ги изиграха и сега падат стремглаво. Износът ни е почти колкото техния.
13
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
No problem. От години си заръчвам пита кашкавал 30 TL(турски лири) , петъл за 4 , луканка 6 а кайсиевата според пазарлъка . А вафли и подобни вече и в Бурса се правят.
12
1
 
9
 
! Отговори
тик так преди 8 години
Парите не са най големия проблем на Гърция. Системата която ги принуждава как да ги употребява......тя не им харесва. Особено данъчните условия които се които Меркел им поставя . Войната между севера и юга продължава.
11
5
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
като няма евро,няма и бордняма ли борд ще има хиперинфлация
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До модератораКато триеш коментари , триеш собствения си сайт.От мен - сбогом!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6 В България в евро ли пазаруваш,бе гений
8
3
 
37
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
И какво толкова. Парите в брой са си пари в брой. При положение, че можеш да отскочиш до Сандански и да ги обърнеш в евро при един фиксиран курс.
7
2
 
23
 
! Отговори
GR. преди 8 години
Бу-Ха-Хаа-Хааах! Като едно време, пита мандраджийки кашкавал за метър гръцки пердета.
6
10
 
40
 
! Отговори
от почивка преди 8 години
В момента кризата в Гърция е такава , в каквото състояние сме били в най-добрите години!!!!Чудя се кой има интерес да показват аполикалиптични картини от Гърция вечер по новините , в които няма нищо вярно , гърците се притесняват много ама много по-малко от нас и дори животът си тече повече от нормално!
5
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ГЪРЦИТЕ ОЩЕ ИМ Е НА ШЕГА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА. ОЩЕ НЕМОГАТ ДА ГО УСЕТЯТ ЗАЩОТО ИМАТ СПЕСТЯВАНИЯ. КОГАТО ГИ СВЪРШАТ ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ЧЕ ШЕГАТА Е МНОГО ПЕЧАЛНА. ПОЗНАВАМ ГЪРЦИ КОИТО ИМАТ ПО 500 000 ЕВРО СПЕСТЕНИ. ТЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ МНОГО ПО КЪСНО. ОТ ЗАПЛАТИТЕ КОИТО СА ПОЛУЧАВАЛИ СА МОГЛИ ДА СПЕСТЯВАТ ПОЛОВИНАТА БЕЗ ДА СЕ ЛИШАВАТ ОТ НИЩО. НО ТОВА ОСТАНА В МИНАЛОТО. ИДВА ВРЕМЕТО НА ИСТИНАТА А ТЯ Е МНОГО ГОРЧИВА.
4
18
 
44
 
! Отговори
Тиквата преди 8 години
Продължава манипулацията към Матриала от приближените на Тиквата медии, видите ли колко сме добре а гърците са зле, така че няма да шавате много бъдете доволни и на тези заплати , които ви се дават!А гърците продължават да си вдигат плаката: " Тихо, да не събудим българите!"
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не случайно трите основни начина на плащане са в бой, на ръка или кеш. Помислете кой има изгода от така наречените пластмасови пари!
2
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е да ама така се изнася евро от българияама има борд в българия и стойноста на еврото трябва да е равно на стойноста на левоветее какво ще стане като се изнесе еврото- борда пада и курса евро-лев скача многократно и се почва с хиперинфлацията
1
15
 
24
 
! Отговори
да преди 8 години
тия роби бяха диви селяни и диваци от третия свят преди Европа да започне да ги храни преди десетилетия..и пак станаха такива след като ги заряза..жалки марионетки