Ципрас уверил Путин: Атина продължава диалога с кредиторите

Гръцкият премиер разговаря и с Меркел и Марио Драги
Обновена: 6 юли 2015 18:03 | 6 юли 2015 18:03, Елка Василева
31
Ципрас уверил Путин: Атина продължава диалога с кредиторите
Алексис Ципрас. Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е уверил в телефонен разговор руския президент Владимир Путин, че Атина продължава диалога с кредиторите, съобщи помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Ушаков уточни, че в разговора за резултатите от гръцкия референдум Ципрас е информирал Путин за обстановката в Гърция и че контактите с европейските й кредитори продължават. От руска страна е била изразена подкрепа за усилията на гръцкото общество за излизане от кризисната ситуация, в която се е озовала страната.

Двамата ръководители са разисквали и някои въпроси на по-нататъшното развитие на руско-гръцкото сътрудничество, информира по-рано днес пресслужбата на Кремъл. Путин е изразил подкрепа за народа на Гърция при преодоляването на трудностите, пред които е изправена страната, посочва Кремъл.

Гръцкият премиер Ципрас разговаря по телефона и с германския канцлер Ангела Меркел и се е съгласил да представи предложение на Гърция за постигането на споразумение за финансова помощ на утрешната среща на върха на ЕС. Това съобщи гръцки правителствен представител, цитиран от Ройтерс. Представителят, който говори при условие за запазване на анонимност, не каза повече подробности за разговора.

Ципрас е говорил по телефона и с президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, информира Франс прес. От своя страна президентът на Гърция Прокопис Павлопулос е имал телефонен разговор по обяд с френския си колега Франсоа Оланд.

Тези разговори са се състояли по време на почивка на заседанието на ръководителите на всички гръцки партии, свикано от Ципрас под егидата на Павлопулос. Снощи след обявяването на победата на отрицателния вот на референдума Ципрас говори по телефона с Оланд, припомня АФП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
20
 
! Отговори
Гуруфакис преди 8 години
до НезначителенТози дълг Гърция няма да го връща никога, не го мисли!
22
1
 
19
 
! Отговори
Незначителен преди 8 години
До ГуруфакисМноооооооого са мъничко за 400 милиардния им дълг. И ще им стигнат за седмица, две за да са им отворени банките. А и летния туристически сезон не е безкрайно дълъг. Да наливат в сито. И все пак "The life is not only good, it is interesting".
21
0
 
25
 
! Отговори
Гуруфакис преди 8 години
Русия и Китай са готови да налеят 15 милиарда в Гърция за дни, но няма да се стигне до там - германците ще клекнат както винаги. Чичо Сам не иска руска военна база в Гърция...
20
2
 
18
 
! Отговори
Незначителен преди 8 години
До АнонимнитеМного станахте, слагайте си по едно суфиксче - соц, ком,, бкп, грб, патр, атк, дсб и т.н. Не че не се разбира по писаното, ама за леснота.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЧака те теб с великия БойкУ
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По важно е дали европа ще иска да преговорите с новата република на ссср . Сега ги чака соц купона система
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са пичове, а булгаропитеците отново ще гледат като на**ани!
16
4
 
23
 
! Отговори
Незначителен преди 8 години
След като руснаците забраниха пиенето на одеколон, гърците да вземат пример и край на узаки, опа лопа та бузукя и стягане на колана по владимировски.
15
4
 
19
 
! Отговори
умник преди 8 години
е да а *** джуджи е велик не ходи при никой идат му на краката че даже и хамърите
14
10
 
30
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Разбира се че ще се обади на Путин, а на кого искаш? Там, на изток са новите капитали. Макар че тия ***, говедарите, създадоха такава идиотска финансова система, като пирамида, една тухла да падне, край.... Финансови балони, които са навсякъде, и все някога трябваше да почнат да се пукат.
13
7
 
28
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Абе, ***? Ти, ако твоето дете е малко неразумно и се разхожда на студа без якенце и заболее ще го трепаш ли? Или е за трепане майка му, дето му позволява това и онова? Давааааааха пари на гърците, глезиха ги, па сега олееле!!! Те вчера ли видяха стандарта на гърците, вчера ли узнаха че нямат промишленост чрез която да си връщат заемите? ***! Поредното надуване на балона и поредния спукан. О, а наред са Испания, Португалия, Италия и т.н.......Кеф, ще наблюдаваме цирк!!!!
12
1
 
20
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
адмирации за *** с риск за службата си сложи краи на предположенията вече всичко е убииствено ясно
11
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До GodОбадил се е на Путин и на много други,които са фактор,а не на ***,като БойкУ
10
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИзлизамГърците казаха: не,на "споразумениеТО",а не на споразумение,абе вие ГЕРБавите бая глупави бре
9
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От сега нататък всички се отчитат пред НОВИЯТ господар на света: ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ!
8
2
 
19
 
! Отговори
кураж преди 8 години
До Vkontakteне губи надежда де, кой е най-силен ще се реши едва в последната битка
7
9
 
24
 
! Отговори
God преди 8 години
Значи Ципрас веднага се е отчел на истинският си господар - взехме парите и ще видим дали ще ги връщаме. Ама руснаците да не се безпокоят - след Кипър и Гърция няма против да открадне и техните пари.
6
2
 
29
 
! Отговори
хде преди 8 години
И защо го уверява?! Русия не е кредитор и няма да бъде. Палячовци.
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност, Господ е слуга на Владимир Владимирович и всяка сутрин му прави кафе. Само благодарение на милостта на Владимир Владимирович, Господ още не е поразил гнусните *** със силата на своя гняв, а Путин го мързи да се занимава с тях и предпочита да работи за благото на народа си.
4
10
 
21
 
! Отговори
noe преди 8 години
До VkontakteОбратното е. Путин е най-могъщ от всички могъщи. Титан. Господ е джудже пред него.