Литва и САЩ заедно в 15 военни учения

Ще укрепват колективната сигурност
6 юли 2015 07:38,
5
Литва и САЩ заедно в 15 военни учения
Снимка: архив Reuters

Литва и САЩ планират да проведат 15 съвместни военни учения в идните две години, съобщи ТАСС, като се позова на подписан вчера меморандум за взаимодействие във военната област до 2017 г.

Литовското министерство на отбраната заяви, че в документа, подписан от командващия сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис и командващия сухопътните войски на Литва генерал-майор Алмантас Лейка, е предвиден предварителен график за съвместни учения на армиите на двете страни на литовска територия и в Източна Европа.

Според ведомството целта на ученията е да се покажат взаимните ангажименти за укрепване на колективната сигурност.

"Те ще съдействат за по-добра подготовка за провеждане на операции под ръководството на САЩ и НАТО", каза министерството. Планираните учения за 2015-2017 г. ще бъдат част от  провежданата в балтийските страни и Полша операция "Атлантическа решителност", насочена към гарантиране на сигурността на източноевропейските държави от НАТО.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НАТОЛитваСАЩучения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГАСТРОЛЬОРИ ПО ЕВРОПА...
3
2
 
9
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо ИД разполага с повече американско оръжие, отколкото Ирак, кюрдите и сирийците, взети заедно?
2
3
 
12
 
! Отговори
без боклуци преди 8 години
След като са такива храбреци, защо Литва и Сащ не отидат да се бият с истинския враг джихадистите в Ирак и Сирия? Вместо това въртят на празни обороти, 15 учения срещу измислен враг!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Те ще съдействат за по-добра подготовка за провеждане на операции под ръководството на САЩ и НАТО",............някой съмнявал ли се е....че САЩ правят само войни по света под тяхен диктат---92 войни в над 60 държави --за последните 80 години..........САМО разруха и смърт--това е девиза на САЩ.........