В Брюксел се натъкнаха на канал за дрога от България

Сигнал за трафика подала жена, пребивана от мъжа си
Обновена: 6 юли 2015 12:12 | 6 юли 2015 12:05, Елка Василева
13
В Брюксел се натъкнаха на канал за дрога от България
Снимка: Архив Reuters

Полицията в Брюксел е попаднала случайно на канал за внос на синтетичния наркотик екстази от България, съобщават местни медии.

Сигналът бил подаден от жена, която от дълги години била бита от съпруга си. Двамата живеят в белгийската столица, имат три деца и официално мъжът е зает в строителството. Не се уточнява националността на семейството, нито на лице с инициал Б., за което се предполага, че е осъществявало преноса на наркотика до Белгия.

Според следствието този канал е действал най-малко от края на миналата година, а хапчетата се продавали "като топъл хляб" от български проститутки, работещи в Брюксел.

Жалбоподателката твърдяла пред разследващите, че е подложена на домашно насилие от 1999 г. насам, но досега не смеела да се оплаче. Съпругът й М. К. (45 г.) бил само посредник при разпространението на наркотиците.

Съпругата скрила стотици зелени хапчета в пликове, които поставила в кухнята и поканила полицията. От страх да не бъде пребита отново, тя настояла следствието да се води по анонимен сигнал, затова при обиска в семейното жилище било използвано следово куче, макар полицаите да знаели какво търсят и къде да го намерят.

М. К. бил задържан и обвинен в незаконно притежание на забранени вещества, "очевидно предназначени за продажба". По-късно той бил освободен с решение на съда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
до 777 преди 8 години
дано само на теб да пуснат някоя бомба ,та да се лиши светът от едно зло по малко(не всички във България са лоши и лошо) така че само без теб можем!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
А женете се ...
8
6
 
8
 
! Отговори
777 преди 8 години
Цялото зло идва от българия!!Крайно време е Путин или Обама да пусне една мощна водородна бомба над ***.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ли ...... Както беше писано по долу, всичко се ръководи от него ......
6
1
 
4
 
! Отговори
? преди 8 години
Еееее, глупава жена. Не е ли било по-добре, да застреля комшията, да го скрие в гардероба и да покани полицията да разследва, и да арестува мъжа ѝ?! Тя седнала с някакви хапчета да го кисне....
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що така няма нищо за Гърция, а пак България замесена с дрогата?
4
0
 
25
 
! Отговори
8 преди 8 години
ДАНО СЪПРУГЪТ НЕ ЗНАЕ ДА ЧЕТЕ!
3
1
 
26
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
А така ДНЕС.БГ, жената се крие а вие разказвате подробно за какво става въпрос и кой е издънил работата. Сега отново ще има проблеми с мъжа си, защото вие сте разказали кое как е станало, какво е скрила в шкафа и кой се е обадил на полицията. Сега ако съм на мястото на жената ще ви съдя до дупка затова че се ровите в личния й живот и че разкривате неща които и полицията в Брюксел не е разкрила. Уж сигнала анонимен, ама псевдожурналята от ДНЕС.БГ решили да правят сензация. Съд до дупка.........
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да питат у нас брюкселските полицаи бе. Цяла страна знае кое е лицето с инициал Б. и какво му е общото с хапчетата :)))
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съпругата скрила стотици зелени хапчета в пликове, които поставила в кухнята и поканила полицията. От страх да не бъде пребита отново, тя настояла следствието да се води по анонимен сигнал"След толкова старателно "прикритата" информация, остава единствено съпругът й да прочете новините...