Путин се надява да намали влиянието на Запада

Новата Банка за Развитие – основна тема на срещата на БРИКС
7 юли 2015 15:37,
77
Путин се надява да намали влиянието на Запада
Снимка: bgonair.bg

Групата на развиващите се държави, позната като БРИКС, се събира днес в Русия. На двудневната среща в град Уфа се очаква лидерите на страните да открият нова инвестиционна банка, която ще е под техен надзор.

На срещата представителите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР очакват да успеят да завършат споразумението за новата банка. Руският президент Владимир Путин се надява да намали влиянието на западните финансови институции.

БРИКС отговарят за около една пета от световния икономически продукт и 40% от населението. Новата Банка за Развитие, чиито начален капитал ще е 50 милиарда долара, се разглежда като важен инструмент, който ще им помогне да се позиционират по-добре в доминираната от Запада финансова система.

От гледна точка на Путин, който се преориентира към Азия, след като Западът изолира страната му заради украинската криза, срещата е шанс да демонстрира, че Русия се справя добре и без САЩ и Европа. Демонстрацията на единомислие в рамите на БРИКС е особено важна за президента в настоящия политически контекст, след като на Русия беше отказан достъп до Г-8 заради анeксирането на Крим.

Независими експерти обаче посочват, че групата на развиващите се държави е доста далеч от единомислие, а отношенията между Москва и Пекин не са толкова близки, колкото се иска на Кремъл. Развитието на новата банка, чието създаване беше предложено през 2012 г., също е бавно. Миналата година на среща на върха беше уговорено, че централата й ще е в Шанхай, но Китай ратифицира споразуменията за това едва преди седмица и институцията не се очаква да започне да работи до края на годината.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
2
 
! Отговори
@59 преди 8 години
Делян Пеевски? Дано са подсилили трибуната!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп ...80% от актижното население е заето ж сферата на услугите....има голяма разлика...от6 тожа което си написал.
54
7
 
6
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ АМА..... преди 8 години
що е комунист -ленинец ?Човек който едно говори а върши ДРУГО !ЧОВЕК КОЙТО КРИТИКУВА ЗАГНИВАЩИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ и ДОЛАР ,НО НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В РАЯ РУСИЯ А В АДА -САЩ.ВЪЗХВАЛЯВА СВОЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ ПОДОБЕН НА КУЧЕ НО Е ВЕЛИК В СЪС СВОЯТ КУЧЕШККИ ВОЖД -ЕДИНАК !ГОВОРИ ЗА МИР А Е НАЙ _-ГОЛЕМИЯТ АГРЕСОР ЗА СЪСЕДИТЕ СИ .КОИТО ТРЯБВА ДА СА МУ ВАСАЛИ ! ТЕЗИ ХОРА КОИ ЗАКОНИ ИЗПОВЯДВАТ ,ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ !
53
15
 
7
 
! Отговори
ЛОШ ВИРУС преди 8 години
има ли друга страна в която в ръцете на един човек БОГОПОМАЗАН да има съсредоточена Цялата власт в една страна .Това го няма дори и монархиите .АМИ ОКО ТОЗИ ЧОВЕК Е УМОПОБЪРКАН и С МАНИЯ ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО И ВЕЛИЧИЕ ,КАКВО ПРАВИМ ?ТРЯБВА ЛИ ЗА ПРИЩЕВКИТЕ НА ЕДИН ЛУД ЧОВЕК ДА УНИЩОЖИМ СВЕТА .КОМУНИЗЪМ = фашизъм -ПРЕСТЪПНИЦИ !
52
1
 
1
 
! Отговори
st преди 8 години
65 bg ahmaka se razpisali heehheehh
51
3
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
не се хапете граждани това е финансовата коалиция която ще ръководи планетата ужасът на МВФ световната банка и лихварският капитализъм е безкраен и воина няма да им помогне върви стратегията бърз краи или ужас безкраи сериозно се замислете
50
4
 
11
 
! Отговори
доган преди 8 години
я всички сороси да микажат на кого *** е навел глава на КОГО
49
2
 
2
 
! Отговори
доган преди 8 години
до кокоса....значи според теб бил гейц или който и да е миардер сам трябва до си копа градината да бере пипера и да дои кравата.ееее браво на мозък като теб.ЕВРОПЕЙСКИТЕ фирми фабрики си продават патентите така им излиза по евто и кой им произвежда стока явно по заможните тцтцтцтц
48
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Ще го бъде :-)
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купууууууувам купувам зелени хартийки за левче вдни към едно от онези зелени хартийки дето били без покритие кууууууууупувамНе се бий народе за всимки ви ще инам левчета срещу вашите докарчета по курс едни към едноОдисей 1
46
23
 
9
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Не може да си велика сила когато внасяш 60% от храните си,80% от лекарствата си и 65% от модерната си техника.И когато имаш външен дълг от над 400 милиарда .....в долари.А велика Русия много иска да е велика но на глинени крака.
45
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За снимка и Сталин излизаше с една крачка пред другите, а Путин - с две !
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 50АБЕ ТИ ДА НЕ СИ ПРЕЯЛ ОТ ОРИЗА? ТАКАВА ГЛУПОСТ НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДОСЕГА. АКО ВИДИШ НЯКОГО С ДРЪПНАТИ ОЧИ ТО ЗНАЙ ЧЕ ТОВА 100% НЕ Е РУСНАК И МОЖЕШ ДА ЗЛОСЛОВИШ С НЕГО СРЕЩУ РУСИЯ. ВНИМАВАЙ С ОБРАТНОТО....
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 50АБЕ ТИ ДА НЕ СИ ПРЕЯЛ ОТ ОРИЗА? ТАКАВА ГЛУПОСТ НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДОСЕГА. АКО ВИДИШ НЯКОГО С ДРЪПНАТИ ОЧИ ТО ЗНАЙ ЧЕ ТОВА 100% НЕ Е РУСНАК И МОЖЕШ ДА ЗЛОСЛОВИШ С НЕГО СРЕЩУ РУСИЯ. ВНИМАВАЙ С ОБРАТНОТО....
42
20
 
9
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Гаспада русофили БВП на Росия е почти колкото на Брзилия!!!С тази разлика че Бразилия произвежда в пъти повече коли,самолети и компове.Китай е най-голямата като обем икономика в мире..!!!Представете си само какво ще стане ако стоките на Китай се търгуват безпроблемно в велика Русия?С невероятната руска икономика е свършено за 2 години.Русия не би допуснала да бъде в зависимост...еле пък такава.Затова ще си остане бензиностанция.
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 46 студентДОНЯКЪДЕ СИ ПРАВ. НО ЩЕ ТИ ЗАДАМ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС- МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОПРАВИ И ДА СЕ РАЗВИВА ЕДНА СТРАНА НА КОЯТО ВСЕ НЯКОЙ Й СПРЕТВА ВОЙНИ И ИНТРИГИ? НО ТЕ СЕ БОРЯТ И НЕ СЕ ПРЕДАВАТ. И МИСЛЯ ЧЕ БУМЕРАНГА СКОРО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КЪМ ЗАПАДА КОЛКОТО И ДА МИ Е ТЪЖНО. НО ТАКЪВ Е ЗАКОНА -ДОБРОТО ОТИВА ПРИ ТОЗИ КОЙТО ГО Е ИЗВЪРШИЛ И ОБРАТНОТО."ТИ ЗАКЪСНЯВАШ ПОНЯКОГА ИСТИНА НО ВИНАГИ ИДВАШ ПРИ НАС.."
40
23
 
9
 
! Отговори
do 49 преди 8 години
Българите са бели и трябва да се държат с белите. Руснаците са монголоиди с леко дръпнати очи и да си се събират с Азиатците......
39
2
 
21
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
Жълтурковици или черни, бъдещето ще бъде на този, който е най-мъдър. А не най-войнолюбив.
38
13
 
12
 
! Отговори
До Путин преди 8 години
Другаря Путин, когато руснаци, индиийци, китайци, бразилци спрат да емигрират в САЩ/ЕС, а американците/европейците започнат да емигрират в Русия, Китай, индия и Бразилия и да правят квартали там, тогава може и да намалиш западното влияние :)))Или не е истина, че децата на тези от снимката не са в САЩ/ЕС, не са учили там. Това пред вашите избиратели може и да минава (не пред всички), ама айде не ставайте смешни.
37
5
 
12
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Когато дойде време сащ да си плащат сметката, всички ще се разбягат като ***. Ти пръв .