САЩ увеличават помощта си за сирийската опозиция

Обама: Загубите на терористите показват, че могат да бъдат победени
7 юли 2015 14:27,
18
САЩ увеличават помощта си за сирийската опозиция
Снимка: bgonair.bg

Съединените щати ще увеличат финансовата и военна помощ за сирийската опозиция, която воюва срещу групировката Ислямска държава. Американският президент Барак Обама заяви, че кампанията срещу джихадистите в Близкия Изток ще е продължителна и тежка. Основни мишени на антитерористичната коалиция продължават да бъдат ръководните кадри на джихадистите.

Американският президент Барак Обама заяви, че оглавяваната от САЩ международна коалиция ще засили действията си в Сирия. След среща с високопоставени военни в Пентагона той добави, че победата над терористите ще бъде факт, само ако САЩ получат ефективна подкрепа от своите партньори в борбата с ислямистите.

"Борбата няма да бъде кратка. Организацията Ислямска държава се е имплантирала в много градове в Ирак и Сирия сред местното цивилно население. Ще ни трябва време да ги изкараме от убежищата им. Продължаваме с въздушните удари. Загубите на терористите показват, че те могат да бъдат победени. Важно е да засегнем доставките им на гориво. Продължаваме и с подкрепата към наземните части. За да победим, трябва да изградим специални части, които да контролират сигурността в цялата страна. Не е достатъчно само да изпратим американски войници", заяви Барак Обама.

Кюрдските отряди за самоотбрана са успели да освободят от Ислямска държава няколко района близо до град Киркук, в северната част на Ирак. Кюрдите са атакували позиции на терористичната групировка рано тази сутрин. По време на боевете са били убити 14 терористи.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
"САЩ увеличават помощта си за сирийската опозиция."-----Което ще рече зи ИД!!!!!!Останаха либирални наивници, които не са го разбрали?Ал-кайда - умря! Спретнаха си ИД!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незнам на кой помага Обама, но тази сутрин чух че Израел тайно помагат на египетската армия в борбата с Ислямска Държава и и слямския джихад разположили бандите си в Синайската планина
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опозицията на Сирийското правителство са религиозните суни за които убийствата и изнасилването на малки момиченства е норма на мъжко ислямско поведение
8
0
 
4
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
с какво с българско оръжи е ли
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама уж е президент на "най-великата държава", а още не е разбрал, че сирийската опозиция са терористите. Без коментар.
6
3
 
12
 
! Отговори
NIVLNVSFRTSMVSMNVM преди 8 години
Уплашен изглежда Обонго !
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 6АМИ ЗАЩОТО САУДИТСКА АРАБИЯ ИМ ИЗИГРА НОМЕР МАЙ
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даваш помощи на сирийските опозиционери и в същото време ги бомбардираш!!!Далаверата си е далавера в края на краищата,парите се си пари!!!!!
3
4
 
26
 
! Отговори
SD преди 8 години
Гледам и не вярвам на ушите си .Вертолет Ми-8 МВТ или Ми-17 със заглушки на соплата против ПЗРК .Хайде де нали точно опозицията е ИД !!!!!Опозицията т.е. ИД е снабдявана от Сащ и Великобритания.
2
1
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
ще, ще....
1
5
 
41
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Да се чете, че увеличават помощта за ИД, реално ИД се изгради точно от хората в тази "опозиция" след неуспешния опит да свалят Асад.