Съкращения на военни в американската армия

Мярката се налага заради бюджетните изисквания
8 юли 2015 07:28,
8
Съкращения на военни в американската армия
Снимка: Архив Reuters

Американските сухопътни войски планират да съкратят 40 000 военнослужещи и 17 000 цивилни служители през следващите две години, съобщи за Франс прес висш представител на министерството на отбраната.Представителят на Пентагона каза, че скоро ще бъде направено официално съобщение във връзка с този план.

Според в. "USA Today" планът ще бъде огласен тази седмица. Той отбелязва, че съкращаването на персонала ще засегне както военните в страната, така и тези на мисии в чужбина.

Мярката има за цел да сведе числеността на персонала до 450 000 души до края на 2017 финансова година, тоест до 30 септември 2017 г.

Вестникът се позовава на документ, според който причина за съкращенията са бюджетните изисквания. А ако през октомври се наложи да се извършат автоматични бюджетни съкращения, както е от 2013 г. насам, ще трябва да се съкратят още 30 000 военни, се казва в документа. Всекидневникът припомня, че през 2013 г. в бюджетни документи сухопътните сили предупредиха, че численост под 450 000 войници може да им попречи да се наложат в един конфликт.

През февруари президентът Барак Обама обяви проектобюджет за 2016 финансова година (която започва на 1 октомври тази година), предвиждащ военните разходи да се увеличат на 585 милиарда долара - с 38 млрд. долара в сравнение с предходната година.

От цялата сума 50,9 млрд. долара ще бъдат предназначени за Афганистан и продължаващите военни операции срещу групировката "Ислямска държава" в Ирак и Сирия.

В разгара на конфликтите в Ирак и Афганистан, американските сухопътни сили наброяваха 570 000 души.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
АМА ВИЕ ВЯРВАТЕ ЛИ ИМ. ТОВА Е ЗА ЗАБЛУДА. ДОПУСКАТ, ЧЕ *** ЩЕ РАЗХЛАБИ КОЛАНА СЛЕД ТАЗИ НОВИНА И ТЕ ЩЕ УДАРЯТ И КРАЙ С РУСИЯ. МНОГО СЕ ЛЪЖАТ. ПУТИН Е МНОГО СИЛЕН И УМЕН ПРОТИВНИК. НЕКА ДА НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАТ.
4
1
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
абе защо лъжете че съкрещават воен.амер.армия.погледнете прибалтика.колко на сащ воиска имат.държави които имат ракетни американски бази станаха мишена на русия а българите също колко танкове вкараха амер.и воени техника.в бургас.румъния полшатези бивши соц.лагар станаха мишена на русия заради интересите на америка
3
2
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Това е много разумна мярка!А руснаците могат да им помогнат да отсеят излишните/негодните!Много бързо излизат наяве след среща с някоя вехта руска машина.Истинския боец няма да трепне,дори нещата да са безнадеждни!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О гивми мъни, ама нема мъни. Свърши им хартията за печатане.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ето го, краят на Америка! Сега, като останат без войска, ще ги анексират едни вежливи зелени човечета, защото тази земя е ...