Гърция обеща да спазва всички договорености

Ципрас готви конфронтация с критиците си в СИРИЗА
28 юли 2015 15:47, Анисия Иванова
18
Гърция обеща да спазва всички договорености
Снимка: Bulgaria On Air

Правителството на Гърция възнамерява изцяло да спазва всички договорености с Еврогрупата от последната среща на върха на еврозоната. Това заяви министърът на финансите Евклидис Цакалотос след заседание на провелия се правителствен съвет по икономическата политика.

Заседанието се случва на започналите вчера преговори между Гърция и кредиторите, които се очаква да продължат.

Междувременно стана ясно, че премиерът Алексис Ципрас готви затягане на партийните редици на СИРИЗА.

Той подготвя почвата за директна конфронтация с критиците си като поиска провеждането на конгрес на СИРИЗА за овладяване на разрастващия се бунт поради непопулярния спасителен план на ЕС и МВФ, съобщава агенция AНА-MПА.

Ципрас, който все още запазва популярността си сред народа, но изглежда изпуска контрола над партията си, каза, че партията трябва да се "прегрупира" и да "изясни" своята стратегия. Очаква се партийният конгрес да се проведе през септември.

Желанието на Гърция е да получи транш от новата кредитна програма до 20 август, за да може да погаси задължение на стойност малко над 3 милиарда евро към ЕЦБ и още 1,5 милиарда евро към МВФ през септември.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 8 години
NE VIARVAITE NA KOMUNIST NIKOGA!!!! I KAKVO STANA NE AMA DA !!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Аз както знаете съм критична спрямо гърците. В същото време мисля че най-елегантния начин да си възвърнем Беломорието е като поощряваме подобни типчета като Варуфакис, Ципрас и шайка. Те се оказват доста ефективни в разрушаване на Южната ни съседка и най-бързо и елегантно ще осъществят нашите национални идеали.В същото време не мога да простя на Гърците че субсидираха БСП с 40 милиона които отидоха по пощенските кутии и осигуриха изборната победа на Жан Виденов. Така че "Ципрас им се пада"
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пените се, но гръцките пенсионери взимат по няколко стотин евро на месец и не ровят по кофите като у нас...Те са добре, ами да погледнем себеси! Нашите управници, които са ни подложили на геноцид продължаваме да ги носим на гръб. От 89-та колко са влезли в затвора за корупция, на колко са им конфискували палатите?
9
0
 
5
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Карл Маркс във второто предисловие към Капитала казва:Едно нещо, което няма материално изражение /чест, достойнство/ могат да бъдат преотстъпени срещу пари. По този начин парите дадени за тяхното отстъпване се явяват тяхната цена.*** от всичко най-обичат парите. Няма достойнство, национална чест, нищо. Важното е да клефти парите и да ги похарчи. Пък после народа, кучета го яли ...
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя сталенист няма да спази нищо , защото отива на избори с една дума си отива
7
2
 
4
 
! Отговори
за какво преди 8 години
Въобще да не спазва нищо, а да се маха от Европейския съюз докат не е потънала с него! С това споразумение, което тайничко си приемат -TTIP, цяла европа ще е зарината с ГМО, шистов газ, замърсявания, цените ще се повишат, безработицата ще се повиши, а заплатите ще намалеят! Не им трябва да стоят в Европейския потъващ кораб - съюз, по-добре да се спасяват още сега, докато имат възможност!
6
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
"Никой не може да ти даде, това което аз мога да ти обещая" ли беше :)
5
8
 
7
 
! Отговори
скептик преди 8 години
Все едно, че гледам наш Боце ! Едно обещава, друго говори, а трето върши.Същата Боцка! И се пъне като спасител на нацията като него.
4
1
 
7
 
! Отговори
Loyko преди 8 години
E ,shtom Garcia e obeshtala...nema laza , nema izmama.Abe ostanaha li vse oshte evropeici ,koito da viarvat na tezi menti.Grak da ti obeshtae e nai lesnata rabota za nego.Viz da izpalni,tova e druga tema.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стамат от кого да я освободи бе?
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас се самоубива като подписа и предаде гърците вместо да подаде оставка заедно с Варуфакис още пре юни.
1
17
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Като се върти като ***, да му пада главата и да идва следващия и дано той наисина освободи Гърция!