Близо 2000 имигранти опитаха да стигнат до Острова през тунела под Ламанша

Най-малко един човек е загинал
29 юли 2015 10:10, Елка Василева
9
Близо 2000 имигранти опитаха да стигнат до Острова през тунела под Ламанша
Снимка: архив, Reuters

Между 1500 и 2000 нелегални имигранти са се опитали през изминалата нощ да проникнат на територията на Великобритания от Кале през тунела под Ламанша и най-малко един от тях е намерил смъртта си, съобщи за АФП полицейски източник. Екипи на "Евротунел" са намерили тази сутрин тялото и пожарникарите са установили смъртта, потвърди говорител на компанията оператор.

Около 2000 мигранти бяха опитали пък през предишната нощ да се промъкнат в тунела под Ламанша. Те обаче бяха отблъснати.

Близостта до Великобритания привлича от години във френския град Кале нелегални мигранти, които се опитват да преминат през тунела.

Британският вътрешен министър Тереза Мей обяви вчера след среща с френския си колега Бернар Казньов, че ще бъдат отпуснати още 7 милиона лири стерлинги за увеличаване на сигурността на терминала на компанията "Евротунел" във френския град Кокел, предаде Франс прес.

Те ще се прибавят към вече обявените от Лондон 15 милиона лири. Франция и Великобритания сключиха през септември 2014 г. споразумение за "управление на миграционния натиск" и създадоха специален фонд.

"С британските ни партньори съфинансираме инфраструктури за сигурност, за да пресечем имигрантския поток към Кале. Имигрантите трябва да знаят, че няма начин да прекосят Ламанша", заяви Казньов за АФП.

Опитите на мигранти да се промъкнат в тунела под Ламанша са ежедневие през последните седмици. От началото на юни осем души загинаха, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
"Тук на нас подобно нещо не ни се разрешава"Абе те не ги гонят от държавата Франция, а просто от входа на тунела, да не ги гази влака - толкова ли е трудно да разбереш за какво става дума?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO MUSLITATA NE HAPVAT SVINSKO,ZASHTOTO NOKOI NE HAPVA OT MRAVKITE NA SEBEPODOBNIAT.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO NE GI UBIVAT--GLADNITE SVINE GI UBIVAT,NALI?
2
0
 
6
 
! Отговори
баи Ганю преди 8 години
Яааа,гледаи ти!Първо всички трябва да се запитат кои е причината за тази емигрантска вълна.Колко години вече кои разпали воините в ислямскияг свят и бл.исток.Ние не можем да одблъскваме защото е не демократично ,а те могат защото са от другият свят.Такава емигрантска вълна трябва да има насочена към св.жандарм които предизвиква воините .Иначе им е добре отатък Атлантика.Великата американска нация с кеф се греят на огъна които палят.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Те обаче бяха отблъснати."Защо не дават на хорицата да вкусят от демокрацията на острова?Това не е ли "дискириминация", както казват тука тъмнокожите "българи"?