Откриха отломка от самолет на остров, може да е от МН370

Малайзийският самолет изчезна мистериозно преди повече от година
Обновена: 30 юли 2015 14:07 | 30 юли 2015 07:00, Елка Василева
12
Откриха отломка от самолет на остров, може да е от МН370
Снимка: архив, Reuters

На източния бряг на френския остров Реюнион в Индийския океан бе открита мистериозна отломка от самолет, която предизвика спекулации за евентуална връзка с изчезналия миналата година самолет на авиокомпания "Малейжа еърлайнс" с 239 души на борда, съобщи ДПА.

 "Малейжа еърлайнс" съобщи в комюнике, че не иска да се правят прибързани изводи за намерената на френския остров Реюнион отломка, която може да се окаже фрагмент от изчезналия на 8 март 2014 г. неин самолет, предаде ТАСС.

Още по темата

"Компанията работи съвместно с компетентните ведомства по проверка на информациите", заяви компанията и допълни, че за момента е твърде рано да се каже какъв е произходът на тази отломка.

Министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай, който е в Ню Йорк за заседанието на Съвета за сигурност на ООН за катастрофата на друг малайзийски самолет, каза, че към Реюнион е потеглил екип от експерти да разследва случая на терен.

Отломката е дълга два метра и прилича на парче от крило на самолет. Тя бе намерена в град Сент Андре от служители на организация, занимаваща се с почистването на брега, съобщи Франс прес.

Според очевидци по отломката има налепи от черупчести морски организми, което значи, че е престояла дълго време във водата.

Френският експерт по въздушна сигурност Ксавие Тителман обаче написа в акаунта си в Twitter, че един от елементите на снимката на намерената отломка много прилича на подвижната управляваща повърхност на крилото на "Боинг-777".

Хипотезата, че това е отломка от МН370, не е единствената, която се обсъжда от експерти по въздухоплаването, според които може да става дума за фрагмент от "Еърбъс А310" на авиокомпания "Йемения", катастрофирал през 2009 г. в Индийския океан на път за Коморските острови или от двумоторен самолет, който се разби през 2006 г. на юг от Реюнион.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТААААМ....
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че целта е била самолета ясно,с каква цел са го свалили не,защо са го сбили точно на парчета там в населено място и кое подред падащо парче незабелязано паднало за след толкова време,как ли долетял самолета от мястото му на изчезване до там като сигнал за изгубени части не е подал,само са му отказали прием,последно казаха под секрет,че бил е видян приземен,почиващ от труден полет,кацане на място далеч от това,но да са пренесли парче от там до острова не са писали,паднали хора няма и видяли също
5
0
 
4
 
! Отговори
от Рила преди 8 години
Може да е, а може и да не е...
4
7
 
14
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Напълно си прав-и още един пример--Островът Диего Гарсия-пак в Индийският океан е английски-а там е най-голямата в района американска военна база......Даже голяма част от заетите с раследването на изчезналият самолет смятат,че от тази база е бил свален пътническиятт самолет.
3
4
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Отговорът макар и косвен е в текста между редовете. Френският остров Реюнион в Индийският океан ! 70 години след ВСВ ,когато много колонии получиха независимост, Великите продължават да държат стотици територии по-големи и по-малки като свои. Нали разбираш ,че тези корпорации трябва постоянно да се захранват от някъде. Малко от България, малко от тая и оная държава и така се трупат милиардите. Този алчен свят върви към гибел.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Нормално е да се увеличат годините за пенсиониране. Заветната цел е 72 години !!! И се изпълнява упорито и последователно спрямо указанията от едно по-височайше място не намиращо се в България.Има време да го променим това нещо. *** трябва да се поразчисти. Е ... ако не искаме няма да стигаме възрастта за ренсиониране. Особено децата ни, за които уж викаме, че всичко правим а всъщност ги заробваме жестоко.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двуметрова отломка може да прилича, че е част от крило на самолет, ако самолета е за 3-4 души, а не за 200-300. Още по-неадекватно твърдение от друго място беше, че приличало на "витло" от самолет, а въпросния самолет изобщо няма "витла". Има лопати, което е една друга работа и то много различна.