Убийството на лъва Сесил не било незаконно

Ловецът е невинен, твърди организатор на сафарито
31 юли 2015 20:42, Александър Попов
69
Убийството на лъва Сесил не било незаконно
Снимка: БТА

Организаторът на сафарито, по време на което американски стоматолог и ловец уби лъв с черна грива в Зимбабве, който е защитен вид и любимо животно на народа на тази страна, каза, че неговият богат клиент от щата Минесота е напълно невинен, предаде Франс прес.

Тео Бронкхорст, който живее в град Булавайо, втория по големина в Зимбабве, заяви, че е имал законно разрешително за сафарито, в което беше убит лъвът Сесил. За сафарито американецът Уолтър Палмър е платил 55 000 долара, добави Бронкхорст.

Още по темата

"Палмър е напълно невинен по този случай. Той си купи правото да участва в сафари и участието му беше напълно законно", каза организаторът на сафарито.

"Бях ангажиран от клиент да организирам ловна експедиция за него и ние убихме стар мъжки лъв, за който мислехме, че е преминал възрастта за възпроизвеждане. Не мисля, че сме направили каквото и да е незаконно", посочи той.

Убийството на лъва обаче потресе Зимбабве и министерството на околната среда на тази страна поиска екстрадирането на Палмър, за да отговаря за действията си.

"Това искане е недалновидно и само ще принуди клиентите, плащащи в чужда валута да се запитат дали трябва да продължават да идват в Зимбабве", каза Тео Бронкхорст.

Убитият лъв Сесил беше на 13 години. Той беше и любимец на чуждестранните туристи и обект на изследване на университета в Оксфорд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До dp арбалет 4адо арбалет
50
1
 
1
 
! Отговори
vens преди 8 години
а, ама за това ли го търсят да го екстрадират
49
1
 
10
 
! Отговори
dp преди 8 години
Дали според "законите" които някой си е написал някъде е виновен не знам и не ме интересува.Да ловуваш за прехраната си ако няма какво друго да ядеш е ОК, предполагам.Но да хукнеш ти да убиваш за едното удоволствие е гнусно.Що за смачканяк трябва да е човек опитващ се да си докаже, че не е слабакубивайки с пушка беззащитни животни. Що не опита на равни начала, тъпизли ***.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ловецът е невинен, твърди организатор на сафарито"=====А хората твърдят, че Палмър е убиец. Палмър се укрива от гнева на съгражданите.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да си вземе поука и да ходи на лов само за ***
46
0
 
16
 
! Отговори
салих преди 8 години
Богатите по цял свят си правят кяквото искат и няма сила да ги спре.Не мога да го разбера този зъболекар.Защо е трябвало да убива животното ?За кой си мисли този ***?Този лъв е бил защитен вид.Вемсто да даде тези пари за благотворителност , тръгнал да убива това красиво животно!Трябва да има наказание и за него и за този , който му е поднесъл лъва на тепсия.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80% ОТ ЛЪВОВЕТЕ В ЗИМБАБВЕ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ЛОВУВАНЕ И СЕ НАМИРАТ В РЕЗЕРВАТИ!!!!!ГОЛЯМА ТЪЛПА ПРЕД КАБИНЕТА НА ДОКТОРА В САЩ ИСКА ДА ГО ЕКСТРАДИРАТ В ЗИМБАБВЕ ДА ОТГОВАРЯ ЗА НЕЗАКОННО БРАКОНИЕРСТВО!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМЕРИКАНСКИЯ ЗЪБОЛЕКАР ПРИМАМИЛ ИЗВЪН РЕЗЕРВАТА, УБИЛ И ОБЕЗГЛАВИЛ ЛЪВА СЕСИЛ!!!!НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, ЧЕ СЕ Е МЪЧИЛ !!! И ДОРИ СЕ Е ИЗВИНИЛ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АФРИКАНСКИЯ ЛЪВ СЕСИЛ Е БИЛ ПРИМАМЕН ИЗВЪН РЕЗЕРВАТА СИ И УБИТ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ КЛИЕНТ! ЧАК В ООН СА ОБСЪЖДАЛИ СЛУЧАЯ ПОКРАЙ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА БРАКОНИЕРСТВОТО!!!!ИЗВЪРШЕНО Е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ЗИМБАБВЕ!!!!!И ОРГАНИЗАТОРА И ЗЪБОЛЕКАРЯ СА ЗА ЗАТВОРА НО И ДА ГИ УБИЯТ ТОВА НЯМА ДА ВЪРНЕ ЛЪВА ОБРАТНО!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До елен стара да4ия да не мислиш имат пари за нова еле за порше
41
1
 
2
 
! Отговори
ловец преди 8 години
До ох,боже той е платил за това и е спазил закона друг въпрос е дали трябва да се ловят лъвове НО е факт 4е с парите от лов се отглеждат нови лъвове и това е втория след туризма най голям изто4ник на средства за опазването им . тук проблема идва от месните който са дества ли направо бракониерски и вместо потходяш и законо регламентиран лъв са довели този
40
0
 
3
 
! Отговори
елен преди 8 години
Е,какво общо пък има Русия и за каква дачия става въпрос.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 52 ти го каза всеки от средната класа в САЩ МОЖЕ да си вземе порше а в русия какво да4ия
38
0
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Ех,ами нека ти кажа:имаш ли добър кредит всеки може да си вземе порше.Стига да си го плаща.Най-богатите не си купуват колите,а ги лизват,т.е. банката е собственник.Така,че това сравнение не става.Щом е зъболекар,има кинти.
37
2
 
2
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
Абе и не*ите ли изтрещяха вече? Аз мислех че тая еко зараза само по белите ходи.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тук не става въпрос за беден 4овек но определено не е и милионер горе долу стандарт на архитект или лекар(зъболекар) горната 4аст на СРЕДНАТА класа . Този е фен така 4е не си е взел порше а отищъл на сафари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46 около 15 милиона
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39 нали знаеш около 70% от жените са домакини в сащ така загрявашли що е на домакинство======================домакинство или смейство значи двама човека заедно (или както ти казваш самотна майка или баща) с деца. По времето, в което пишеш разбирам, че си в САЩ, ама си толкова зле, че не умееш да четеш на английски.Пълен *** - сигурно живееш в някое село там и доиш биковете.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39 нали знаеш около 70% от жените са домакини в сащ така загрявашли що е на домакинство
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39 социалната помощ е 15000 долара на година а селски замесник щериф без стаж е с 43 000 на година парамедик (фелшер в бърза помощ) в голям град е с 59000 . МИНИМАЛНАТА НАДНИЦА НА 4АС Е 8 долара