Лондон и Париж искат евро помощ заради мигрантите

Вътрешните министри на Франция и Великобритания с обща декларация
Обновена: 2 авг 2015 10:35 | 2 авг 2015 10:33,
44
Лондон и Париж искат евро помощ заради мигрантите
Снимка: БТА

Франция и Великобритания апелираха за помощ от останалите страни от Евросъюза за решаване на имигрантската криза в Кале.

През последните дни нелегални имигранти се опитаха многократно да преминат през евротунела от френския град под Ламанша, за да достигнат британския бряг. От юни досега при такива опити загинаха десет души, а броят на имигрантите, проникнали на Острова, се увеличи с 20 на сто, припомня Франс прес.

Кризата предизвика остри публични дебати във Великобритания и Франция, като най-много критики отнесе британският премиер. Опозицията в Лондон упрекна Дейвид Камерън, че е подценил проблема и поиска компенсации от Париж заради загубите на британските превозвачи, вследствие на транспортния хаос в Кале. Председателят на френския Сенат Жерар Ларше поиска от британците съдействие за възстановяване на региона на Кале, който търпи икономически загуби заради нежеланите пришълци.

В отговор, късно снощи, министрите на вътрешните работи на двете държави - Бернар Казньов и Тереза Мей, излязоха с обща позиция в две от най-четените издания - "Журнал дьо Диманш“ и "Съндей Телеграф“, в която поискаха от Гърция, Италия и другите европейски държави да поемат отговорност за спиране на човешкия поток от Африка.

Решаването на проблема с нелегалната имиграция е "абсолютен приоритет" за Франция и Великобритания. Това посочват вътрешните министри на двете страни  в обща декларация, публикувана във в. "Журнал дю диманш". "За нас е напълно очевидно, че решаването на въпроса с огромния поток от мигранти, опитващи се да проникнат от Франция във Великобритания, е абсолютен приоритет. Правителствата ни потвърждават стремежа си да намерят такова решение чрез общи действия", посочват двамата министри.

От своя страна Париж и Лондон отделят милиони евро за укрепване на загражденията, нови камери, инфрачервени детектори и стотици полицаи и гардове при евротунела. Британското правителство готви и друга мярка, за да намали привлекателността на Обединеното кралство. То ще намали помощите за имигрантите, които не са успели да получат формално убежище в страната. Към момента те са около 14 000, а парите, които получават, достигат до 36 паунда седмично на човек.

Същевременно вестник "Ди велт" публикува данни, че Германия е приела от началото на годината над 300 000 кандидати за убежище. Изданието се позовава на данни, изнесени от министрите на вътрешните работи на 16-те германски провинции. Споменатата бройка далеч надхвърля данните на Федералната служба по проблемите на миграцията и бежанците, която съобщи за регистрирани 258 хиляди молби за убежище. Властите в Германия очакват до края на годината молбите за убежище да достигнат половин милион.

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Каквото сте надробили,сега ще го сърбате!Да ви е сладко,и хубаво дъвчете да не се задавите!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вземат от невърнатите 130 млрд евра заеми от Кадафи.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
po 50 lv. za otstrel na broika i niama da ostane ili pak da vleze v stranata ni.
19
1
 
18
 
! Отговори
хах преди 8 години
Ислямизацията на Европа е факт.
18
7
 
2
 
! Отговори
Tonto преди 8 години
Е добре, че не Ви питат. Надявам се съдбоносни решения за България никога да не се взимат от прости хора, какъвто си признаваш, че си. Всъщтност само един *** човек може да види проблеми за влизане на страна в европейския съюз.
17
5
 
12
 
! Отговори
баи Ганю преди 8 години
Никои не ме пита мен и целият български народ дали сме искали да влизаме в ЕС и НАТО.Когато се вземат съдбоносни за народа решения демокрацията изисква да се пита чрез референдум този народ какво желае.Само че това никога не се прави в България.Ние сме нещо като стадо овце което контролират с кривака.Същото е с бежанцитеНикои не ни пита защото сме прости а управляващите баш демократи знаят как да насочват стадото.Тук просто само си плямпаме и никои не ни обръща внимание,какво говорим .
16
0
 
12
 
! Отговори
анонимен1 преди 8 години
сега ще ни задължат да приемем 2000-3000 в България ,които след 1 година ще се умножат по 10 и т.н. всеки може да смята и да си направи сметка какво ни чака...
15
2
 
8
 
! Отговори
д-р Москов преди 8 години
чувал съм, че имат силни тела - да се използват за донори!!!!!!
14
1
 
21
 
! Отговори
спиш ли? преди 8 години
ха-ха -Колониаторите не си искат колонииите!!!!Га ядохте кюфтетата не рефяхте - сега Що така бе МИМЕ?????????
13
1
 
24
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Ето, това ни чака и нас в България- ще трябва да ги приемаме и да ги интегрираме. Вече спокойно си живеят размножават нинджите/забулени от горе до долу/ и в нашите градове, говорят с последни модели смарт телефони а ние се навеждаме...Боже пази България!
12
0
 
23
 
! Отговори
Българина преди 8 години
За съжаление има доста българи *** които съжаляват бежанците и си мислят че 1.5 млрд бедни хора от африка и бл изток са добре дошли тук. Същите има оти ги има и в европа. Да си ги вземат има и държави които не позволяват това. Скоро белите ще се изнесат натам
11
2
 
19
 
! Отговори
odessa преди 8 години
vsichkia kimur v anglia. tam si im e miastoto. kato sa krali ne sa revali.
10
1
 
34
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Да приемат всички бежанци и да им издават визи за САЩ,те създадоха арабски пролети и още други изгъзици.
9
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Италия и Гърция призоваваха за помощ Великобритания се снишаваше. Да са им честити новите орди от имигранти :)
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЙ ЗАПОЧВАМЕ ДА ОСЪЗНАВАМЕ В КАКЪВ КАПАН НА ДВОЕН СТАНДАРТ НАРЕЧЕН ЕС И НАТО СМЕ СЕ НАБУТАЛИ...
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия западните колонизатори са страшни ***! До вчера ходиха из Африка и близкия изток да ги бомбардират, "демократизират", и да им крадат ресурсите, а сега реват че имало имигранти....
6
1
 
29
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Намирайте начин да ги връщате, вместо да се чудите как да ги храните и как да ги настанявате, защото скоро ще имат изисквания който и господ не може да удовлетвори.
5
5
 
32
 
! Отговори
Жан Валжан преди 8 години
Ние трябва много внимателно да следим спазването на човешките права от страна на Франция. Тези 10 смърни случая са повече от скандални. Те трябва да се разследват час по-скоро. За съжаление напредъка, който показва Франция в прилагането на демократичните принципи е символичен и дори липсва. В крайна сметка, трябва да си изясним причините за тази агресивност и сериозно да се замислим дали Франция има място в ЕС.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С ВАШИ КАМЪНИ ПО ВАШИ ГЛАВИ....
3
0
 
50
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
нали бяха бежанци бе господа европейци ...нали трябва да им правим центрове , да им даваме храна , да няма свинско , а телешко , да имат безплатен интернет и идвате през месец да ни проверявате дали се грижим добре за тях ...Вие защо ги гоните , нямате ли сърца