Никой не ви е канил, уважавайте правилата ни!

Чешкият президент укори нелегалните имигранти в страната
2 авг 2015 15:38, Елка Василева
91
Никой не ви е канил, уважавайте правилата ни!
Милош Земан. Снимка: архив, Reuters

Чешкият президент Милош Земан отправи упреци към нелегалните имигранти, които се разбунтуваха в четвъртък и петък в лагер в страната, приканвайки ги "да спазват правилата" на страната, предаде АФП.

 "Никой не ви е канил тук. А след като вече сте тук, трябва да спазвате нашите правила, така както ние спазваме правилата, когато отиваме във вашата страната", заяви държавният глава на Чехия в интервю, качено на сайта на в. "Блеск", www.blesk.cz.

 "Ако не ви харесва, отивайте си", допълни Земан.

Чешката полиция бе принудена в петък да използва сълзотворен газ, за да удържи стотина имигранти, опитали се да излягат от лагера за задържане в Бела под Бездезем, в северозападната част на страната, и причинили щети на съоръжението в същия лагер.

Според говорителка на полицията, отговаряща за чужденците, разбунтувалите се са били основно афганистанци, пакистанци и иракчани.

Чехия, която е членка на ЕС от 2004 година, се ангажира да приеме на територията си 15000 бежанци до 2017 година. Към момента тя е основно транзитна страната за имигрантите, които се насочват към Западна Европа, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
seira преди 8 години
ЕТО ТОВА Е ПОЗИЦИЯ НА ОТГОВОРЕН ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!
57
0
 
1
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До АнонименИ така да е.Но го подкрепям изцяло.Но не знам БХК как не го е "Осъдил".Тях за това МНОГО ги бива.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде е нашето презедентче да направи изказване по случая?
55
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 8 години
Това трябва да се отнася за всички и навсякъде по света. Да се спазват правилата на територията на която се намираш, дори и в България!
54
9
 
7
 
! Отговори
???????????????????? преди 8 години
"Никой не ви е канил тук. А след като вече сте тук, трябва да спазвате нашите правила, така както ние спазваме правилата, когато отиваме във вашата страната''''вашата страната'' на български ли е или правописна грешка?
53
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е вечно пиян.Аз още трезвен не съм го виждал. В ютуб е пълно с клипове как пада и залита,заспива по официални срещи и мероприятия. Уникален пияница, чудя се как още е президент?! :)
52
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Респект, завиждам на чехите за президента им.
51
4
 
50
 
! Отговори
Кога? преди 8 години
Кога и наш мин. председател или президент , ще защити България от имигранти, от Европа и от САЩ, както направиха в Чехия и Унгария?
50
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1234Не случайно чехите имат своята Пражка пролет,не случайно унгарците въстанаха срущу армиите на Варшавския договор,не случайно поляците имат Лех Валенса. А ние какво имаме в историята си? Надупени на турци,на руснаци,на американци,надупени на Сорос,с продажни политици,Премиер с меко казано съмнително минало,Президент наричащ себе си Ирландска пастирка-хора неуважаващи самите себе си,а какво остава за самите нас!
49
18
 
40
 
! Отговори
кочо преди 8 години
Але ,които пишете че САЩ са виновни за емигрантите.Защо откакто се помня ,всички преди не много години искаха да избягат в Западна Европа и Сащ.Мечтата на социалистическия младеж от зад желязната завеса беше да емигрира на Запад..Да,виновни бяха САЩ и Запада.Виновни,защото бяха създали такива условия за живот на гражданите си ,които ние няма да имаме и след 100 год.Милионите българи в чужбина САЩ ли ги изпрати.Изпратиха ги крадливите български псевдополитици.
48
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Точно така.Между впрочем същото ми казаха преди много години в една западна страна ,когато се опитах да се оправдая че ми е трудно ,защото не владея добре езика им.Отговора беше:Длъжен си да го знаеш за да те разбираме и не забравяй че никой насила не те е довел тук!Ако не ти харесва можеш да се върнеш в родината си.
47
3
 
61
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Ето още един (след г-н Орбан) национално отговорен президент.
46
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев,поне веднъж в живота си бъди мъж! Кажи това което мислиш,стига с тия чинии!
45
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евалла Бате за подобно изказване!За подобен Президент бих направил всичко!За Ирландската Пастирка нищо!
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKI MUSULMANI,KOITO VLIZAT V BALGARIA I ISKAT DA OSTANAT V BALGARIA,VEDNAGA V ZARKVATA DA SE POKRASTIAT I NA VSIAKO NOVOPOKRASTENO SEMEISTVO--PODARAK PO EDNO PRASE-AZ DARIAVAM 10 PRASETA
43
9
 
7
 
! Отговори
Герб преди 8 години
Тоз е луд луд призовавам БХК да го вкара в затвора това в анти-ге*ска органицация ....
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А най ми е забавно да гледам как от елита се опитват да ви убедят, че населението на земята е в повече и тя не може да задоволи нуждите на всички, докато в развитите страни всеки ден се изхвърлят тонове с храна, а в бедните хората умират от глад и жажда, всички може да си имат толкова, колкото им е необходимо за да живеят добре и съзнанието им да не е фокусирано над оцеляване, но ресурсите на земята не могат да задоволят вечната алчност на някои, и това ще си доведе до конкретните последствия.
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам ви да излезете от филма преди да е станало късно за всички ни, сигурно мн от вас и деца имат, те също сигурно имат деца, дано да се пробудите на време :)
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина ли сте толкова изпростели, вместо да си създадете радост и да се кефите на живота, да разберете как да живеете в положителен синхрон със средата, в която сте се родили, вие само се занимавате с омраза, злоба, агресия, войни и всякакви други негативни като усещане дейности, които създават условия в организма ви да се развиват болести, но нищо, там пък фармацевтичните компании ви очакват с широко отворени врати :D
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, някои упорито продължават да ми дават минуси на коментарите, сигурно вярват, че сегашното съществуване и функциониране на човечеството ще доведе до един позитивен и приятен за преживяване свят :D ?