Новият премиер на Молдова иска рестарт на отношенията с Русия

Москва е важен партньор, заяви Валериу Стрелец
43
Новият премиер на Молдова иска рестарт на отношенията с Русия
Новият премиер на Молдова Валериу Стрелец. Снимка: БТА

Новият премиер на Молдова Валериу Стрелец се обяви за рестарт на отношенията с Русия, съобщава ТАСС.

В интервю за молдовски тв канал той каза, че Русия е важен партньор за Молдова, но в момента не им достига взаимно разбирателство. “За да преодолеем тази бариера, трябва да седнем на масата за преговори и да рестартираме отношенията”, допълни Стрелец, цитиран от ТАСС.

По думите му забраната върху вноса на някои молдовски стоки в Русия в неговата страна се възприемат като ембарго. "Отношенията ни с Москва сега трудно могат да се нарекат стратегически", каза Стрелец.

Правилата за експорт на молдовска продукция в Русия бяха затегнати от Москва миналата година, след като Кишинев подписа споразумение за асоцииране с ЕС. Русия отмени нулевата ставка на редица стоки като вино, месо, плодове, зеленчуци и зърно.

Правителството на Валериу Стрелец беше утвърдено на 30 юли. То обяви за свои основни цели получаването на статут на страна кандидат за членство в ЕС, разширяването на диалога със САЩ и Румъния и възстановяването на отношенията с Русия, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 8 години
Турция е бита карта.
12
0
 
4
 
! Отговори
Тоя искa хем онaя преди 8 години
рaботa в котето,хем душaтa в рaя ,aмa не,стaвa ! Aйде оди си изнaсяйте *** в ЕС,дa ви видим нещaстници!
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцкият ферибот "Kriti I" акостира в пристанището на град Севастопол, Крим, Руска Федерация.Симферопол, Ялта и Севастопол, Крим, Руска Федерация очакват посещение на делегация от италиански политици.
10
22
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
19 И на къде духа вятъра , към пустинята Гоби ли , пътувай натам какво чакаш , освободи ни територията
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
s gazovia koridor nisto ne se polu4i, NOOO-4ekam 4e Budkata kakto ima opit v stroitelstvoto na edna tribunka za stadiona na ot razgrad, 4e kato nisto ste zema da predloji na moskovcite da im postri stadionite za svetovnoto po futbol......parva izkop4iiska brigada , rabotnik Rosen ste vrti kirkatatova svetovno ste bude fokusat za otnosenie na bivsite soc teritorii s Moskva
8
3
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
и тая държава са като нас разкрачени до разчекване между изтока и западът явно скоро им предстрои да станат част от източният колос след което нии сме на ред
7
2
 
6
 
! Отговори
Недмор преди 8 години
До МАЗЕПА Цитирай точно ,че за Американски моряци пияни от Кока-Кола по улиците на Кейптаун писа навремето Бълг;списание Младеж.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички се оплакват от ембаргото на Русия, само нашите доволни! Просто като не произвеждаш нищо, нищо и не губиш.-------Като нищо не губиш,за какво да се оплакваш?А като искаш производство, произвеждай!
5
28
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
До Анонимен''Русия не налагала ембарго''......Аве пич, ти живял ли си през комунизма? Ти знеш ли, че в Русия не бяха виждали Кока-кола и я мислеха за алкохолно питие?
4
1
 
27
 
! Отговори
ами преди 8 години
Значи и вълка цял и агнето живо....не става!А като влязат в Европата ще цъфнат и вържат/като нас/
3
0
 
28
 
! Отговори
Аз преди 8 години
И Янукович се опита да играе между ЕС, САЩ и Русия, а после се криеше и бягаше по нощите, а украинците разбраха, че многото чернозем дето го имат, не става нито за ядене, нито за топлене - така че молдовците хубаво да си опичат акъла - каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.
2
1
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
do 16, egati sluchai.
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами да си продават стоките на ЕС .И те като нас ще гризнат дарвото ако не са с Русия