Пилот загина при катастрофа на хеликоптер в Русия

Инцидентът е станал по време на военно авиошоу
2 авг 2015 19:41, Елка Василева
26
Пилот загина при катастрофа на хеликоптер в Русия
Снимка: архив, Reuters

Един пилот загина, а друг беше ранен, след като военен хеликоптер се разби по време на авиошоу в руската Рязанска област, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на местни медии.

 "Командирът е загинал, вторият пилот е жив. Според втория пилот катастрофата е била причинена от техническа повреда", заяви главнокомандващият военновъздушните сили генерал-полковник Виктор Бондарев.

Хеликоптерът "Ми-28" се разбил по време на авиошоу на около 200 километра югоизточно от Москва.

Раненият пилот се спасил, като катапултирал преди катастрофата. След падането машината избухнала в пламъци.

Авиошоуто е било част от Международни армейски игри с участието на представители на въоръжените сили на Русия, Китай и още 15 страни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
Това чудо се изтрещя като бордюр, а мотогондолата с редуктора и главината на винта си останаха здрави.
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даааа, дотук с добрите руски машини и пилоти ;)Последно време постоянно им падат летящите бараки.В *** Русия всичко се разпада - народ, техника ... всичко!
9
13
 
25
 
! Отговори
Малкият Иванчо преди 8 години
Само на мен ли ми прави впечатление,че колкото повече руснаците парадират с военната си техника толкова повече се увеличиха и сакатлъците.То ясно,че това им остана единствената гордост пред цивилизования свят,ама бива ли да дават жертви всяка седмица в стремежа си да залъгват народа си,че са технически напреднала нация.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Лондон миналата седмица е паднал сьщо ,има загинали,защо не пишете за това?
7
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това вероятно е някаква евтина *** краварска западна пропаганда, не е възможно православен хеликоптер да падне!
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армейските международни игри-2015 ще продължат до 15.08. Олег Бутенко, син на загиналият днес пилот на Ми-28Н Игор Бутенко, е курсант във вертолетно училище и е заявил, че ще продължи по стъпките на баща си.
5
2
 
25
 
! Отговори
va26 преди 8 години
До betukПрав си приятелю , ама кака ти Зелка Бацилева го коментира с 10 часа закъснение .И си мисли ,че е най-добрата в бранша.
4
2
 
22
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Друзинки спрете да се напиняте с тоя катапулт. Бойните машини с екипаж повече от един имат последователност на катапулта. Без значение кой е издърпал ръчките ги стреля и двамата. Идеята е ако са самостоятелни и вземат че ги дръпнат едновременно да не се нафляскат КАТ кифтета един друг.също така единия може да е в безсъзнание А стигне ли се до там единия да дръпне ръчките тя е ясна
3
12
 
23
 
! Отговори
перегрузка преди 8 години
Наистина е било авиошоу.
2
3
 
30
 
! Отговори
betuk преди 8 години
До коментар 7. Гледай на забавен кадър клипа, и ще видиш как секунда след удара в земята, се вижда изтрелването на катапулта напред, но е прекалено ниско за да се отвори парашута.Явно до последно се борил командира да приземи вертолета, като използват метода на свредела, но е било ниско да се постигне този вид кацане.Затова повече късмет имал втория пилот, който явно бил с ръка на катапулта, и е успял накак да дръпне след удара в земята.Ясно се вижда този момент на изстрелването на втория .
1
29
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сте гледали заснетия материал, ще мидите, че няма никакво катапултиране!!!!Никой не се опитвал да спаси хеликоптера, защото е невъзможно!А иначе, това си е руска техника, с "много висока" степен на надеждност, а и пилототе по стар руски обичай вода не пият!!!!