С корумпирана армия не се печелят войни!

В Китай изправят на съд бивш офицер за подкуп
Обновена: 3 авг 2015 06:37 | 2 авг 2015 22:14, Елка Василева
37
С корумпирана армия не се печелят войни!
Снимка: архив, Reuters

Официалният вестник на китайските въоръжени сили предупреди в днешния си брой, че корумпирана армия не може да печели войни. Статията бе публикувана два дни след като правителството съобщи, че бивш офицер ще бъде съден за подкуп, предаде Ройтерс.

 "Ако позволим увеличаване и разпространение на корупцията, оръжията ще ръждясат, основите ще рухнат", написа армейският официоз в редакторска статия на първа страница.

 "Историята многократно е доказала, че ако корупцията не бъде елиминирана, ще претърпим поражение, още преди да започне война".

Правителството в Пекин съобщи в четвъртък, че ще заведе дело срещу офицера от армията Го Босюн за корупция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Китайармиякорупция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 8 години
Относно споменатият по-долу конфликт между СССР и Китай за остров Дамански от далечната 1969. Слухът за свръх-технологичното оръжие, уж използвано тогава от СССР срещу Китай, е плод на пропагандата. Опитах се да оправя линкът.
11
0
 
1
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 8 години
Относно споменатият по-долу конфликт между СССР и Китай за остров Дамански от далечната 1969. Слухът за свръх-технологичното оръжие, уж използвано тогава от СССР срещу Китай, е плод на пропагандата. Читайте, пожалуйста.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли е толкова корумпирана китайската армия колкото нашата но важното, че я имат а ние и такава нямаме!,
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледате ли как е ***, трябва да се откорумпирате малко иначе няма победа.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Ким от Северна Корея лекува корупцията със зенитно оръдие. Доста ефективен метод според наблюдатели...
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах един док ,филм"Искате ли добри пьтища,искате ли сгради,които не се рушат и т, н,...И това е в Китай при кандидат-студентски изпити-полиция изземва т-ни на кандидат-студенти и блокира всичко наоколо-с едната цел- да успеят най-добрите,а не най -богатите, и всичко за ползата на дьржавата си
6
7
 
2
 
! Отговори
Бритaнците преди 8 години
имaт ли aрмия,aз чух,че я съкрaщaвaт всякa годинa и скоро щялa дa е по-мaлкa от нaшaтa ?
5
6
 
11
 
! Отговори
В дaлечнaтa 1969 г. преди 8 години
когaто светa не е чувaл зa компютри,IT технологии и т.н нa о.Дaмaнски 4000 китaйскa aрмия бе изпaренa зa секунди,не ми се мисли товa оръжие сегa,осъвременено кaквa мощ имa ?
4
8
 
5
 
! Отговори
ВКР преди 8 години
Абе кво да ви обяснявам и 100 мил. Армия да имат..... Не числеността а Тактиката побеждава..... Повето танкове са копия на руски американски или немски... Имат 10 000 танка от които 5000 са Копие на Т-34.. Та кво че бият??? БНА през 1980-1989г. Имаше много по-модерно въоръжение от КНА... Та къде са тръгнали.... Бал. Ракета изтреляна скоро се отклони на 500 км от целта.... Хем беше насочвана от "най-модерния" сателит...
3
1
 
17
 
! Отговори
Генерал от КЕЧА преди 8 години
Алоуууу ВКРто! Той китайския КЕЧ само с лопати ще ни прегази бе. Хахсха. Големи иксперти сте тука бре.
2
15
 
6
 
! Отговори
ВКР преди 8 години
Китайската армия е ефективна колкото 100 турчета от Кеча с лопати....Може и 1 милр да са обаче са гола вода... От 10 танка два палят.... и имат 10 км ход на запас..... Та тия глупости изтребители балистически ракетни комплекси са Дим от п...ка.... Пехота Танкове и Артилерия печелят войните.... Другото е т....к.... работа..
1
6
 
13
 
! Отговори
Дядя Коля преди 8 години
То у нас на първо място Министъра на отбраната е корумпиран, да не говорим по-надолу. Министъра като го попитаха, каква е разликата между карабина и винтовка каза; ОГРОМНА?????????????????????????????????????????????????????????????