Зимбабве разследва нов случай на незаконно убит лъв

Животното е убито от американеца Ян Сисмар Сиески
2 авг 2015 20:52, Елка Василева
65
Зимбабве разследва нов случай на незаконно убит лъв
Снимка: архив, Reuters

Нов скандал с американски ловец, който не е имал разрешително да ловува и който вероятно е убил лъв, разтърси в Зимбабве, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите в страната.

Днес беше арестуван Хидман Сибанда, собственик на агенцията за организиране на сафарита "Ниала Сафарис". Арестът е извършен във връзка с американски клиент на агенцията, който през април е убил лъв.

Подозира се, че американецът не е имал разрешително за ловуване на лъвове. Арестуваният шеф на агенцията за сафари сътрудничи на разследването.

Правителството на Зимбабве съобщи и името на американеца и това е Ян Сисмар Сиески, роден в щата Пенсилвания.

Правителството на Зимбабве нареди голяма проверка на целия ловен отрасъл в страната след смъртта на стария лъв с черна грива Сесил, обитател на природния резерват Хванге, където беше любимец на туристите. Той е бил убит извън резервата от американски стоматолог и почитател на лова на 1 юли. Лъвът е починал от рана, нанесена му с лък. Властите твърдят, че животното е било подмамено от ловеца извън резервата.

След убийството на лъва Сесил, което предизвика възмущението на знаменитости като Бриджит Бардо и Арнолд Шварценегер, властите на Зимбабве вчера въведоха ограничения на лова на едри животни. Тези ограничения включват забрана за ловуване на такива животни в района на резервата Хванге.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.