Порошенко обвини Путин, че "иска цяла Европа"

Възможна ли е агресия в черноморското пространство?
Обновена: 3 авг 2015 14:25 | 3 авг 2015 14:21, Елка Василева
357
Порошенко обвини Путин, че "иска цяла Европа"
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска да получи "цяла Европа". Възможно е Русия да нападне Финландия или балтийските страни, каза той в разпространено днес интервю за "Радио Франс ентернасионал", цитирано от Франс прес.

"Путин иска да стигне толкова далеч, колкото му бъде позволено. Той иска цяла Европа", заяви Порошенко в разговор на английски с репортери на радиостанцията и няколко европейски вестника.

"С анексията на Крим и агресията в Източна Украйна Путин разби системата на международната сигурност", каза той. Крим бе анексиран от Москва през март 2014 г., след като полуостровът бе окупиран от руски войски и там се състоя оспорван референдум, незаконен според Киев и Запада, припомня АФП.

Украинският президент продължи: "Възможна ли е агресия срещу Финландия? Да. И Финландия добре го осъзнава. Възможна ли е агресия срещу балтийските държави? Разбира се. Възможна ли е агресия в черноморското пространство? Да".

"Затова, щом говорим за украинците, които се бият в източните региони от страната ми, не става дума само за борба за единството и независимостта на Украйна: ние се бием за демокрацията, за свободата, за сигурността на целия европейски континент", увери Порошенко.

Над 6500 са жертвите от конфликта в Източна Украйна, където армията на Киев се бие срещу проруските сепаратисти, припомня АФП.

"Това е истинска агресия срещу страната ми; в момента, в който разговаряме, 9000 руски войници, въоръжени с модерни руски оръжия, окупират територията ми", заяви президентът Порошенко и заклейми това "грубо нарушение на международното право".

На 15 февруари в сепаратисткия регион бе установено ново примирие, но кръвопролитни сблъсъци продължават там почти всеки ден.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
17
 
! Отговори
To6 преди 8 години
И аз я искам, ама на. Стига олигофренщини. Този кой го брой, май само го използват и трупа денги
206
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агресията в Черноморското пространсво е факт.Мотат се някакви американски военни кораби!
205
0
 
23
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
"Журналистка " *** Василева старателно изпълнява това, което искам - злепоставяне на Русия с всякакви средства. Думата "журналистка" е с кавички, защото *** никога не пише лоши неща за нас. А ние сме лоши момчета. ***, не си достатъчно интелигентна да те държа дълго време на софрата.
204
0
 
22
 
! Отговори
хъм преди 8 години
Порошенко го гони страховита параноя.
203
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От време на време и президентите послъгват.Но когато си ***,то е за дълго.За Украйна този е бедствие.
202
1
 
26
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Този,когато и да го обесят,все ще е късно!
201
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** милиардер продал си г..за на краварите действа по гьобелсовия начин-една лъжа повторена 100 пъти става истина. Единственото което постига е напрежение и още ескалация на конфликта.
200
0
 
33
 
! Отговори
поясното преди 8 години
*** ***, *** ***, защо не пишеш една много голяма новина - Русия ще изхвърля Оворено общество....не ги иска....ха ха ха!!! Но тази новена странно я няма тук , защо ли ???!!! Я веднага Одисейчо да коментира, че ако ги изхвърлят и от тук / ха дано но надали.../какво ще правят...няма да има цицка....ха ха ха ха !!!
199
1
 
25
 
! Отговори
Ноком преди 8 години
Г-жо ЕлВаси,инцидентно се занимавате с журналистика и това е очевидно.На десетки непрофесионално коментирани от Вас теми, я се падне едно що годе попадение, я не?!Или автоцензурата Ви е с отчайващо нисък праг на сработване,или вкусът на началника Ви е скандален?Прочие, не разбирате ли, че публикувайки БРЪЩОЛЕВЕНИЯТА НА НЕПРИБРАНИ ОТ ПСИХИАТРИЯТА ПАЦИЕНТИ,Вие си заработвате само възнагражденито.Риен плю.
198
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво насиране става от съветските *** в тоя сайт, не е истина :)
197
0
 
25
 
! Отговори
ER_Dr преди 8 години
Е, Путин искал цяла Европа, малко ли работи иска човек. То и аз искам Беломорието, ама като знам ако стане наше, как ще го направим същата *** като Сл. Бряг, по-добре май да не го искам. Виж ако цяла Европа вземе да иска някой като Путин, тогава вече ще имаме проблем :)
196
1
 
33
 
! Отговори
Що? преди 8 години
Потрошенко съвсем се побърка!
195
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - Като чуят за война...а ти лично как ще гледаш бе ***, ако те пратят да те колят?
194
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9000 броя груз 2000
193
3
 
41
 
! Отговори
Шивачът от Панама преди 8 години
Обидно е някак си господа журналисти да наричате Порошенко колега на Путин ... до колкото аз знам Путин никога не се е занимавал със сладкиши, шоколади и т.н. сладки дейности ... до сега ... :-))))
192
2
 
40
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Това си е постижение!Със 9000 войници да окупираш огромна страна като Украйна!Егати рекламата прави на руснаците тоя продажник.
191
2
 
46
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Порошенко наистина е ***, как може 9000 войника да победят 150000 украинци, явно не трябва да имат държава.
190
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роден като Вайцман ,след женитбата си продължил като Прошенко . Чистокръвен хохло-*** ,по думите на украинците на курорт у нас ,за съжаление много по -малко от миналата година .
189
2
 
40
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Тоя мисля че откакто десен сектор му подпали *** от запад, започна да произвежда нов вид течен шоколад.Пиндишпанено руло напудрено, къде си тръгнал да плашиш европа. В европа ври и кипи и скоро ще разбереш че я сърби на друго място.
188
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да наричаш този кървав диктатор "колега" на Путин си е чиста обида! И не мога да разбера, кога най-сетне западналата еуропка ще му извика някой по-свестен психиатър на това човешко недоразумение? То не беше заплаха за укруината и някакви си там прибалтики, сега за еуропката, а после и всички останали. Това *** вече не е и смешно, а луд за връзване. Докога ще му позволяват, всеки ден да убива мирни жители, свои сънародници? Това вече е пълна идиотщина, светът се управлява от маразматици!