Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!

Нови убийства на животни в Зимбабве взривиха социалните мрежи
4 авг 2015 09:12,
223
Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя!
Снимка: Facebook

Сабрина Коргатели от Айдахо се опита да отвлече вниманието от случая със смъртта на лъва Сесил, показвайки себе си и своите "трофеи" от ловната си ваканция в Зимбабве.

Тя моментално предизвика яростта на социалните мрежи, след като публикува снимки на себе си с труповете на жираф, африкански глиган, куду и импала по време на пътуване до Южна Африка.

Коргатели отброява дните във Facebook профила си до "пътуването на живота й" към емблематичния Национален парк на страната "Крюгер".

Още по темата

Преди пътуването си тя постна на стената си девиз на Леонардо ди Каприо, придружен от съобщението: "За всички хейтъри. Останете на линия, ще има толкова много още, за което да бъдете шокирани".

На 25 юли, дни след като стана ясно, че американецът Уолтър Палмър е убил по време на лов лъва Сесил, смятан за звезда на резервата Хванге, Сабрина Коргатели започна да публикува снимки на нейните убийства.

Първата показва Сабрина, приклекнала над фигурата на масивна куду, вид африканска антилопа, с бяло тяло и спираловидни рога.

"Вчера, ден 1, беше невероятен ден !!! Взех си красива куду!! Беше №1 в списъка ми и аз го имам на първия ден!!! Тук е страхотно!!", пише тя възторжено.

По-късно същия ден, тя публикува няколко снимки с трупа на "невероятен стар жираф" с надписа: "Какво невероятно животно!Не мога да бъда по-щастлива! Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя".

Други снимки показват Сабрина Коргатели, която е с розови кичури, маникюр и носи тежък грим, облечена в ловно облекло, в чест на убийството на дивото животно.

Тя споделя снимки в социалната мрежа на още редица животни, които стават нейни жертви. Надписите към тях изразяват видимото задоволство на г-цата от престоят й в Южна Африка.

Коргатели, университетски счетоводител, която ръководи и модната агенция "Racks and Ridges", публикува снимка и на своя приятел, който е застанал до трупа на 13-метров крокодил.

Снимките предизвикаха силно възмущение сред любителите на животните, които написаха десетки хиляди гневни съобщения до г-ца Коргатели, наричайки я "умопобъркана" и "безсърдечена".

Въпреки това, профилът на Сабрина Коргатели привлече повече от 7000 харесвания, предполагайки, че това се дължи на симпатизантите на лова.

Зимбабве вече ограничи ловуването след убийството на Сесил, който носеше GPS нашийник като част от проучване на университета на Оксфорд. Властите арестуваха и професионалния ловец, който придружаваше д-р Палмър и призоваха за екстрадицията на зъболекаря от Минесота в САЩ, за да отговаря по обвиненията за финансиране на незаконен лов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Овцата си има човек преди 1 година
До Ловджия
131
0
 
3
 
! Отговори
ВВВ преди 8 години
То от подобна порно-звезда колко повече мозък може да се очаква????
130
0
 
4
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
"13-метров крокодил"..?????...да няма някаква грешка...
129
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сабриноооо, ако ти го набия в устата никога нема да забраиш това чувство!!!
128
4
 
15
 
! Отговори
адфсс преди 8 години
тая *** от снимката направо ако я хвана буквално ще и изкарам окото
127
2
 
13
 
! Отговори
до 198 преди 8 години
Ако някой те напада и не ти остават никакви други опции освен да се защитиш - реагираш и ако трябва убиваш, но да отидеш да убиеш и това да го описваш като невероятна емоция, ти въобще имал ли си невероятна емоция, истинска радост, изпитвал ли си чиста любов? От определена гледна точка и ниво на съзнание е мн жалко, както искате го приемайте, то и не може да го приемете по по различен начин от нивото ви на съзнание, вярванията и убежденията, които имате и разбиранията ви за нещата като цяло.
126
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 186Един ден, вероятно, човечеството наистина ще попадне на друга планета с животни, но тогава всички ще са се превърнали в животнолюбци като теб, и докато търчите да ги целувате по антенките ще ви отхапват главите и порят тумбаците за добре дошли. И тогава ще квичите, ама къде е оная, дето трепеше жирафите.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече друг е въпроса ти какъв си и дали искаш да нараниш някой или нещо, или искаш да го накараш да се чувства добре като му помогнеш да усети радост по някакъв начин. Та тъй като повечето от хората са негативни и елементарни в дълбочината на разбиранията си за живота - повърхностни, това си проличава в реалността им, защото реалността им е отражение на нивото им на съзнание и начина им на мислене. В момента начина на мислене на човека е такъв, че той е на път да се самоунищожи, без да разбере.
124
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та животните имат нервна система работеща достатъчно добре, колкото нашата, но без наличието на ум те са просто като програмирани същества, които изпълняват едни и същи функции продиктувани от кодировките и програмите в тяхната днк.
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Вселената всичко си има свое собствено съзнание и гледна точка, начин, по който преживява реалността си която осъзнава, животните се различават от нас с това, че ние имаме ум, инструмент на съзнанието ни, чрез който се самоосъзнаваме, творим и разбираме реалността, която реално се формира в мозъка ни, имаме ум който все още не можем да се научим да използваме правилно, най-често той използва нас, съзнанието на растенията няма емоции, животните имат, като нас и те чувстват болка и преживяват.
122
4
 
7
 
! Отговори
Тео преди 8 години
До Не разбирамКолкото до "Никой няма правото да причинава смърт на каквото и да е", или трябва да сте вегетарианец, като дори и тогава все ще има убити растения, или, това някак си не се връзва. Като единствените животни, надарени със съзнание сме не само привилегировани, но и натоварени с отговорност да се грижим за планетата, а не само да унищожаваме. Във всичко трябва да има баланс :).
121
8
 
8
 
! Отговори
Teo преди 8 години
До Не разбирамНе съм напълно съгласен. Ловците се грижат за регулиране популацията както на полезният, така и на вредният дивеч. Отделно се грижат за прехраната на животните през зимните месеци. Всеки полезен дивеч се използва за прехрана. Същото е и в ловните стопанства, в които животни се отстрелват срещу възнаграждение. С тези пари се поддържа природата и популацията на животните в стопанствата. Но има нещо извратено в това да убиваш за тръпката, без някаква конкретна цел.
120
9
 
29
 
! Отговори
Не разбирам преди 8 години
Ловджийте са тежко комплексирани балъци. Искаш ли да видиш чуството да убиеш върху собствените ти деца например?!? Никой няма правото да причинава смърт на каквото и да е !
119
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще забрави емоцията,ако попадне на извратеняци,които ловуват хора...
118
4
 
22
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Не знам дали съществува друго животно на тази планета, освен човека, което да убива за удоволствие. В природата нормалните представители на фауната убиват или за прехрана, или за защита на територии или за продължаване на популацията си. Над 90% от човечеството се е усетило, но ако ние не се изчистим от тези, да ги наречем мутирали същества, или не им забраним да използват оръжие, ни се пише лошо. Лова и риболова са благородни поприща, но някой ги използват за изява на садизъма си!
117
3
 
23
 
! Отговори
SS преди 8 години
100% тези хора не може да се разглеждат като ловци, по скоро са *** които убиват за удоволствие.
116
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мале, мале, човекът става все по-*** :Д "Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя." Планетата ще се освободи от подобни "модерни" австралопитеци, не знам дали го усещате наистина, че повечето само мислят как "емоцията е невероятна" :Д
115
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вероятно един ден когато Сабрина се озове в ада с изненада ще установи че е попаднала на планетата на животните и ще трябва денонощно да удовлетворява животинския им нагон. Ще бъде незабравимо и изпълнено с емоции!
114
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За такива хора трябва да се направи шоу от типа - преследван/оцеляване/ловуване и така на татък.Пък да видим дали ще се изпитва радост от лова после.
113
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, чувството е незабравимо! Също като това на пилотите пуснали бомбите над Хирошима и Нагазаки. Болни мозъци!